Pukeutumisohjeistus

Pelit

Pelaajat
Ottelutapahtumissa kenttäpelaajilla tulee olla yllään FBC Turun siniset Joman pelishortsit, siniset Joman pelisukat ja keltainen Joman pelipaita sekä sisäpelikengät. 1999 ja sen jälkeen syntyneillä pelaajilla tulee aina olla käytössään suojalasit. Maalivahdeilla on käytössäan joko Joman pelipaita tai Oxdogin maalivahdinpaita. Joukkue voi hankkia siniset Joman vieraspelipaidat, jos ko. sarjan sarjamääräykset velvoittavat vieraspaitojen käyttöön.

Jos ottelua edeltää kentällä tapahtuva alkulämmittely tulee tässä yhteydessä joukkueen käyttää yhtenäisiä varusteita. Osalla joukkueista on FBC Turun tai Oxdogin lämmittelypaitoja sekä osalla sponsoreilta saatuja lämmittelypaitoja. Oleellista on, että kaikkilla joukkueen pelaajilla tulee olla sama varustus kentällä tapahtuvassa alkulämmittelyssä. Jos joukkueella ei ole erillisiä lämmittelypaitoja ei kentällä myöskään mennä pelaajien omissa t-paidoissa yms, vaan tällöin lämmittely aikana pelaajat ovat jo pelipaidat yllään.

Jos joukkue on hankkinut Oxdog talvitakit tai Joman tuulipuvut/veryttelyasun, niin pelaajat tulee velvoittaa käyttämään näitä edustusasuna matkoilla ottelutapahtumiin sekä mahdollisesti pelipaikalla otteluiden välisenä aikana.

Valmentajat ja toimihenkilöt
Ottelutapahtumissa valmentajat kuin myös vaihtopenkillä olevat toimihenkilöt pyrkivät käyttävät FBC Turun Joman pike-paitoja. Talviaikaan valmentajat ja toimihenkilöt voivat käyttää vaihtopenkillä myös Joman huppareita tai collegepaitoja. On toivottavaa, että joukkueen vaihtopenkillä olevat valmentajat ja toimihenkilöt sopivat etukäteen keskenään mitä seuran vaatetusta käyttävät kussakin ottelutapahtumassa.

Harjoitukset

Pelaajat
Kenttäpelaajilla tulee olla yllään shorsit, t-paita ja sisäpelikengät. Harjoitusten sisäosuudessa ei käytetä missään ikäluokassa pitkiä housuja. Toivottavaa on, että pelaajat käyttäisivät harjoituksissa aina myös pitkiä sukkia. Suojalasit ovat pakolliset 1999 ja sen jälkeen syntyneillä pelaajilla. Harjoituksiin tulee varata mukaan aina myös juomapullo. Jos joukkueella on yhteiset harjoituspaidat tai vastaavat tulee pelaajat velvoittaa käyttämään niitä harjoituksissa.

Harjoitusten ulko osuudessa käytetään aina sään mukaista varustusta. Jos joukkue on hankkinut Oxdogin talvitakit tai Joman tuulipuvut tulee niitä pyrkiä käyttämään ulko osuudessa.

Valmentajat ja toimihenkilöt
Joukkueiden valmentajien ja toimihenkilöiden on syytä aina huomioida millaisen mielikuvan he itsestään pukeutumisellaan jättävät niin pelaajille, vanhemmille kuin mahdollisille katsojille. Valmentajan tulee aina muistaa harjoitustapahtumassakin olevansa FBC Turun virallinen edustaja, joten pahitteeksi ei ole, että seuran ja/tai sen yhteistyökumppaneiden logo myös näkyisi valmentajan varusteissa. Suositeltavaa siksi on, että harjoituksissa valmentajan asuste olisi aina urheilullinen esim. Joman tuulipuku, college-paita tai vastaava.