E:n kauden alku koittaa, jo oli aikakin!

Share |
27.10.2017

Nyt kun ensimmäiset pelit ovat enää muutaman päivän päässä, on kenties hyvä käydä hieman tarkemmin läpi mitä kuuluu FBC Turun E-tytöille.

Paljon muutoksia on tapahtunut joukkueessa ja joukkueen ympärillä myös. Viime kauden E-tytöistä vanheni kentällisen pelaajia verran D-ikäisiin ja sen lisäksi muutama taitava 07/08 syntynyt pelaa lähtökohtaisesti D:ssä käyden kuitenkin harjoittelemassa ja  pelaamassa E:n kanssa aikataulujen antaessa myöten. F-junioreista saatiin joukkueeseen uusia innokkaita pelaajia kentällinen ja lisäksi kaksi uutta innokasta aloitti salibandytaipaleensa tänä syksynä. Rosterissa parhaimmillaan on 15+2, joka tarkoittaa sitä ettei muutama poissaolo aiheuta vielä suurtakaan harmia joukkueelle.

Mäkisen Ville hyppäsi D:hen valmentamaan ja allekirjoittanut päätti taipaleensa A-tytöissä haluten uuden projektin kimppuun, joten E oli omiaan juuri tähän saumaan.
Kun kaveriksi sai vielä vanhan suojatin, Laakson Elisan, oli päätös kovin helppo eikä ole päivääkään tarvinnut katua vaikka korvat ovatkin hetkittäin kovilla! Ja ihanasti lisäapuna ovat olleet naisten edustusjoukkueen pelaajista Johanna ja Ronja, jotka ennen omia harjoituksiaan ovat ehtineet käydä auttamassa. Muitakin naisten joukkueen pelaajia on nähty joukkueen harjoituksissa, etenkin kesällä ulkokentällä jolloin pelattiin yhdessä isoja pelejä. Sekä tietenkin Matti Pienihäkkinen, joka on ollut pitämässä harjoituksia joka toinen maanantai ja apuna muutenkin tarvittaessa.

Joukkueenjohtajana Suvi on tehnyt hienoa työtä taustalla, tekeminen joukkueen kanssa on ollut todella helppoa kun asiat ympärillä ovat olleet kunnossa koko ajan.
Iso kiitos myös Marialle sekä muille vanhemmille jo tässä vaiheessa kautta. Vaatimustaso on kova myös sillä saralla kun treeniajat ovat pidentyneet viime kaudesta.

Harjoittelu aloitettiin tosiaan jo kesällä, kun kahdesti viikossa käytiin tekemässä yhdessä asioita. Iso osa tekemisestä oli leikinomaista jonka tarkoitus oli luoda joukkuehenkeä
ja samalla salakavalasti opettaa perusteita tätä syksyä varten. Into oli käsinkosketeltavaa ja tarttui valmentajiinkin. Kesällä ulkokentällä harjoittelu oli hienoa muutosta tavanomaiseen,
vaikkei ilma aina suosinutkaan =) Fysiikkaharjoituksia aloiteltiin myös, tarkoituksena ennen kaikkea opettaa alkulämmön tärkeys heti alusta pitäen ja samalla hieman kartoittaa joukkueen tilannetta.

Kesätauon jälkeen aloiteltiin hieman hitaammin koulujen ollessa vielä pois käytöstä eikä elokuussa harjoiteltu kuin kahdesti viikossa. Syyskuusta päästiin koulusaleihin ja siitä lähtien on menty lujaa kolmesti viikossa. Harjoittelumäärä tuntui alkuun liian suurelta, mutta tyttöjen innostus on ollut sitä luokkaa että seuraavia harjoituksia odottaa itsekin innolla.
Matin vetämät maanantaiharjoitukset ovat olleet hyvä hengähdystauko kaikille, tuolloin on saanut seurata sivummasta tyttöjen tekemistä ja neidit itsekin ovat selkeästi tykänneet
noista harjoituksista. Hienoa on ollut nähdä se kuinka kehitystä on tapahtunut näinkin pienessä ajassa, niin tekniikassa kuin fysiikassa.
Tytöt nostavat suoritustasoaan sitä vauhtia että vaatimustasoakin on pitänyt nostaa.

Harjoitusotteluita kertyi tilille vain kaksi kappaletta näin ennen kauden alkua ja noista otteluista otettiin kaksi voittoa, lukemin 14-2 ja 23-0. Onnistumisen kokemuksia saatiin laajalla skaalalla ja jokainen sai varmasti pelata tarpeekseen noissa peleissä. Aikataulut eivät sallineet lisää pelejä ennen sarjan alkua, mutta kauden mittaan niitä varmasti nähdään vielä.

Nyt sunnuntaina nähdään SB-areenalla että mihin asti tehty työ riittää, luottamus tyttöihin on kova koska sen verran kovasti on kehitystä tapahtunut. Voitot eivät ole se tarkoitus, vaan onnistumiset niin joukkueena kuin yksilöinä. Tärkeimmät painopisteet ovat kauden alustalähtien olleet hauskuus, rohkeus ja joukkuepeli. Pidetään hauskaa pallon kanssa, pidetään hauskaa joukkueen kanssa. Uskalletaan pelata pallolla ja ollaan rohkeita kun pallo on meillä. Pelataan yhdessä ja autetaan kaveria. Ja tehdään kovasti töitä joukkueen eteen. Näiden toteutuessa voidaan aina pelien jälkeen olla onnellisia siitä mitä on saatu aikaan, oli tulos mikä tahansa.

Ylihuomenna aloitetaan, tervetuloa kaikki SB-areenalle seuraamaan kuinka kausi alkaa. Intoa ja ääntä riittää ainakin kun tämä porukka kentälle pääsee!

Joni
11.10.2018Maailma tarvitsee esikuvia!
09.09.2018Ummikosta Joukkueenjohtajaksi - APUUUVA
11.04.2018FBC Turun E-tytöt ovat Sisä-suomen ja Länsirannikon mestareita!
27.10.2017E:n kauden alku koittaa, jo oli aikakin!
27.10.2017E-tytöt löytyvät myös Instagramista!