Edustusjoukkueen kausi käynnistyy vieraskiertueella

Share |
21.09.2017

Beeceen miesten edustusjoukkue aloittaa Divari-kautensa kolmella vierasottelulla. Viikonloppuna vastassa on Josba (la 23.9. klo 17.00), sekä NST (su 24.9. klo 17.00) ja Itä-Suomen kiertueen jälkeen vielä Karhut (la 30.9. klo 17.00). Kauden ensimmäinen kotipeli tahkotaan sarjanousija Tiikereitä vastaan Gardenilla pe 13.10. klo 19.00.

Kauteen valmistautuminen on tapahtunut varsin tasaisissa merkeissä, sillä vaihtuvuus joukkueessa on ollut vähäistä. Harjoituspeleistä tuloksena on selkeät voitot IBK Medasta (2 div.), SB Naantalista (2 div.) ja SBS Wirmosta (2 div.), sekä niukat tappiot Älvsjö AIK:lle ja Täbylle. Erityisesti kaksi Tukholmassa pelattua kovaa ottelua antoivat hyvän pohjan tosipeleihin ja joukkue on pystynyt valmistautumaan huolellisesti ehjän harjoituskauden myötä kauden alkuun.

Peli-Aku-ja-Kokko.jpg

Valmennuksessa Esko Mäkelä siirtyi luotsaamaan A-junioreita ja pelaajistosta Hannes Kari, Jakub Marek, Samuel Salonen ja Mika Susi poistuivat joukkueen vahvuudesta. Lisäksi Markus Mattila on poissa joukkueen vahvuudesta koko syyskauden. Jo viime kaudella vastuuta ottanut Juho Salonen on vahvistanut valmennusta ja pelaajaosastolle saapui Juhana Jäppilä (SBS Masku), Oskari Laaksonen (TPS A-jun.), Kalle Tuominen (TPS A-jun.) sekä Jarno Pensikkala (TPS A-jun.). Joukkueen vahvuudessa on harjoitellut myös tukku omia junioreita, joiden otteista erityisesti Juhana Räikkösen otteet kannattaa ottaa tulevalla kaudella seurantaan.


Otteluohjelman alku on siis varsin haasteellinen, kun otetaan huomioon, että viime kaudella vieraspeleistä ei juuri pisteitä keltasinisille taskuun jäänyt ja vastassa on lisäksi kolme sarjan kärkipäähän povattua joukkuetta. Sekä Josba, NST, että Karhutkin Beecee onnistui kaatamaan Gardenilla viime kaudella, mutta vieraista ei tarttunut matkaan puolestaan yhtään pistettä.


***

Lauantain sarja-avauksessa vastaan asettuu siis Josba. Viime kaudella itsensä pudotuspeleihin kammenneet joensuulaiset lähtevät Beeceen tapaan kauteen suhteellisen samanlaisella joukkueella kuin millä edellisvuonnakin Divaria tahkosivat. Eturivin miehistä Eetu Sorvali siirtyi SB Welhojen riveihin, mutta EräViikingeistä paluun kotiin tekevä kokenut Perttu Puska on kova vahvistus hyökkäysosastolle. Suurin muutos tapahtui ehkä kuitenkin vaihtopenkin takana, kun kokenut Antti Ruokonen on vaihtunut nuoreen Santeri Raatarilaan. Onkin mielenkiintoista nähdä millaista salibandya edelleen varsin nuori Josba-miehistö pelaa uuden päävalmentajansa alaisuudessa.


***

Itä-Suomen turneen toisena pelipaikkana toimii siis Lappeenranta. Perttu Kytöhongan luotsaama NST sukelsi ensimmäisenä Divari-kautenaan varsin pahasti, mutta kampesi itsensä kuitenkin lopulta kuiville karsintasarjan kautta ja passitti LeBa-96:n 2. divisioonaan. Menneellä kaudella joukkue oli paljolti Joonatan Kovasen johtaman nuorisokaartinsa varassa, mutta täksi kaudeksi leveyttä on tullut lisää erityisesti Aleksi Ikosen ja maajoukkuepuolustaja Risto Töllikön palattua maailmalta kotiin. Edelleen varsin paljon liigakokemusta omaava joukkue on siis vahvistunut ja Kytöhongan Turun murrettakin ymmärretään jo fläppitaulun äärellä varmasti viime vuotista paremmin, joten haasteellinen vierasottelu on myös sunnuntaina edessä.


***

Beecee aloitti viime kauden nousijajoukkueena vahvasti ja joulutauolla Länsi-Turun ylpeys löytyi sarjataulukon yläpäästä. Nyt joukkue ei kuitenkaan pääse yllättämään vastustajiaan samalla tavalla, vaan aseet voittoon pitää löytyä muualta kuin yllätysmomentista. Pelin tulee olla yhtä kautta kokeneemmalla joukkueella entistä monipuolisempaa ja lisäksi pistepussin täytyy karttua tiheämmin myös Gardenin ulkopuolella käydyistä otteluista.

La klo 17.00 Josba – FBC Turku
Tulosseurantaan tästä

Su klo 17.00 NST – FBC Turku
Tulosseurantaan tästä

KAUSIKORTTMAINOS-SOMEEN-1080x1080-px.jpg


23.09.2018Voittotili auki lauantaina Kirkkonummella
21.09.2018Keltapaidat sarjanousijan vieraaksi Kirkkonummelle
19.09.2018Kotiotteluiden suorat nettilähetykset jatkuvat
15.09.2018SARJA KÄYNTIIN RANKKARITAPPIOLLA LAPPEENRANNASSA
14.09.2018Perttu palaa rikospaikalle - kausi käyntiin Lappeenrannassa
31.08.2018Hyökkääjä Saku Hirmasto keltapaitoihin
27.08.20182004-syntyneet pojat mukaan C2-nuorten SM-sarjaan
12.08.2018Katusählyturnaus onnistuneesti päätökseen
10.08.2018Katusählyn 11.8. otteluohjelma
24.07.2018Beeceen treenipelit nyt selvillä

Siirry arkistoon »