Jani Hyytiäinen palaa FBC Turkuun

Share |
25.04.2018

FBC Turun kasvatti Jani Hyytiäinen palaa keltapaitoihin viiden vuoden liigakierroksen jälkeen johon kuului neljä kautta Turun Palloseurassa ja yksi Viikingeissä. Kahtena viime kautena Tepsin parhaana pistemiehenä Tupla-tunnusta paidan selkämyksessään kantanut Hyytiäinen on mieluisa vahvistus Beeceelle.

- Juu aika nopein kääntein tämä nyt tuli kaiken kaikkiaan ja luonnollisesti kun tämän tason pelimies tulee tarjolle ja vielä kun oma kasvatti, niin kaikki kivet käännettiin jotta saatiin nyt kotiutettua Jani meille. Joukkueen rakennus on muutenkin hyvällä mallilla ja lisää julkaisuja on luvassa lähipäivinä sanaili tyytyväinen FBC Turun manageri Antti Vääri.

Nippo-1.jpg

Myös tuore päävalmentaja Perttu Kytöhonka myhäili kun sai tärkeän palasen palapeliinsä:

- Aikamoisen spesiaali tilanne, että saadaan Janin tasoinen pelaaja meitä vahvistamaan. Hän on pelaaja parhaassa iässä ja kun kyseessä on vielä kaveri, joka on vasta vähän kypsemmällä iällä lyönyt läpi, hänen kehityskaarensa on kaikkea muuta kuin lopussa. Jani on ollut tuossa kaksi kautta peräkkäin TPS:n paras pistemies Salibandyliigassa, painanut kahteen viime kauteen 50 runkosarjan pelissä 43 maalia. Jani tuo meille tosi ison uskottavuusbuustin lisäksi luonnollisesti ison hyökkäyspään aseen.

Päävalmentajalla on ollut iso rooli myös joukkueen rakentamisessa ja saanut nyt muokata joukkuettaan oman näköisekseen.

- Samaan hengenvetoon täytyy nostaa taustoille Antti Vääri ja Ville Lintunen etunenässä korkealle hattua, sillä he ovat painaneet hartiavoimin hommia Janin saamiseksi mukaan. Näin valmentajan näkökulmasta on tosi mielekästä toimia ympäristössä, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen, jatkoi Kytöhonka.

Kysytään sitten myös Hyytiäiseltä itseltään, että mikä sai miehen palaamaan nyt keltapaitoihin?

- Viime viikolla kun puhelin soi ja ilmoitettiin, että ensi kauden TPS:ssä ei ole roolia tarjolla, niin kyllä se aluksi oli aika kova shokki. Elettiin kuitenkin jo huhtikuun loppua ja oma-ajatus oli lähteä hakemaan ensimmäistä SM-mitalia ensi kaudella. Ei siinä kauaa mennyt kun Ande soitti palaveriin ja saatiin asiat liikkeelle. Oma siviilielämä keskittyy kuitenkin Turkuun niin, ajatus muualle lähtemisestä ei tuntunut ajankohtaiselta. Tulevan kauden joukkue on kaiken lisäksi kilpailukykyinen, niin näen että meillä on mahdollisuudet mennä ihan päätyyn asti.
09.05.2018FBC Turku ry. kevätkokous 21.5
02.05.2018Nuori hyökkääjä Joona Heiskanen siirtyy FBC Turkuun
30.04.2018Puolustaja Mikko Stenfors tekee paluun keltapaitoihin
26.04.2018Santtu Ylänen siirtyy Beeceen maalinsuulle
25.04.2018Jani Hyytiäinen palaa FBC Turkuun
17.04.2018Päätös- ja palkitsemistilaisuus 23.4 maanantaina
09.04.2018FBC Turun A- ja B1-poikien tryout tilaisuudet
25.03.20182004 syntyneiden poikien TryOut
23.03.2018Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja
23.03.20182003-poikien try out huhtikkuussa

Siirry arkistoon »