FBC Turku vahvistaa sentteriosastoaan Miikka Sokalla

Share |
02.06.2018

Keltapaidat saavat tärkeän palasen keskikaistalleen, kun Miikka Sokka palaa Sveitsistä takaisin kotikaupunkiinsa ja nyt siis FBC Turun paitaan. Edelleen nuoresta iästään huolimatta Sokkaa voi pitää jo kokeneena pelaajana, kun meriittilistalta löytyy pitkälle toista sataa liigapeliä, nuorten MM-kulta ja nyt myös kokemusta Sveitsin pääsarjasta. Päävalmentaja Perttu Kytöhonka ei peitellyt tyytyväisyyttään, kun sopimukselle saatiin perjantaina sinetti Sport Gardenin toimistolla:

- Upea juttu saada Miikka mukaan keltaiseen sukellusveneeseen! Olin häneen yhteydessä aika kauan sitten ja heitin tämän idean ilmaan. Sveitsissä kausi jatkui pitkään, mutta pian sen päättymisen jälkeen löydettiin kyllä yhteinen sävel nopeasti. Taas kerran mahtavaa duunia on taustat painaneet, että on saatu kysymysmerkit yksi kerrallaan Miikankin osalta pyyhittyä, kommentoi Perttu uutta sopimuspelaajaa tuoreeltaan.


Sokka-2.jpg


Kytöhongalla ja Sokalla on jo pitkä pätkä yhteistä taivalta takana naapuriseura Palloseurassa, joten molemmat tietävät varmasti nyt mitä on luvassa.

- Miikan kanssa meillä on aika pitkä yhteinen historia alkaen jostain vuodesta 2004 tai jotain sinne päin. Hän pyöri hallilla samaan aikaan kun koutsaamani E92-joukkue treenasi ja kun pallo näytti pysyvän lavassa kentän laidalla aika mukavasti, pyysin hyppäämään kentälle mukaan. Sittemmin junioreissa meni aika pitkään samassa jengissä ja myöhemmin vielä miehissä. Henkilökohtaisestikin hienoa, että voidaan jatkaa yhteistyötä FBC Turussa, jatkoi Perttu.

Mitä siis voimme odottaa uudelta vahvistukseltamme?

- Miikka on ilman muuta merkittävä palanen tässä meidän rakennusprosessissa. Hän on erittäin kokenut pelaaja eikä ole lentänyt pelkästään onnellisten tähtien alla peliurallaan - vastoinkäymisiä on tullut pahojen loukkaantumisten myötä, mutta aina mies on laittanut itsensä kuntoon. Kaikki tämä on tuonut varmuudella perspektiiviä ja sitä jokaisen päivän arvostamista. Odotan luonnollisesti, että Miikan myötä saamme joukkueeseen aimo annoksen johtajuutta, päättää päävalmentaja Kytöhonka.


*** *** ***


Sokalta saatiin itseltään myös heti tuoreltaan kommentteja siirrosta.

Aika monelle turkulaiselle tulosi Beeceehen on varmasti kova yllätys. Miten itse koet tämän siirron?

- Kokonaisuutta tarkastellessa ei siinä mun mielestä mitään yllätyksellisyyttä sen enempää ole. Kahden kaupungin välillä liikkuessa ja opintoja samalla suorittaen, tuttu koutsi ja tuttuja pelikavereita joukkueessa, uskon että Beecee on varsin hyvä ratkaisu mulle.

Viime kausi kului Sveitsissä Kloten-Bülach Jetsin riveissä. Mitä tästä reissusta jäi käteen?

- Vuosi Sveitsissä oli hieno ja en ole hetkeäkään sinne lähtöä katunut. Urheilullista menestystä emme liiemmin saavuttaneet, mutta arvokasta elämänkokemusta tarttui mukaan senkin edestä.

Olet nyt muutaman treenin ehtinyt olemaan joukkueen mukana. Millainen ensituntuma on uudesta joukkueestasi muodostunut?

- Tauon jälkeen salibandy on taas maistunut oikein hyvältä. Aika harvinainen tilanne, että isolla rosterilla voidaan vetää kesä läpi ja oikeasti synnyttää tervettä kilpailua pelipaikoista. Mielenkiinnolla odotan, miltä lopullinen joukkue näyttää kesän loppupuolella.


Julkaisemme tulevalla viikolla muutaman uuden sopimuspelaajan lisää sekä sopimustilanteen kokonaisuudessaan.
22.02.2019Pohjoisen tuplaviikonloppu määrittelee kevään asetelmia
15.02.2019OTTELULEHTINEN LA 16.2. NURMON JYMY-PELIIN
12.02.2019OTTELULEHTINEN KE 13.2. ERÄVIIKINGIT AKATEMIA-PELIIN
08.02.2019Ottelutauko päättyy Ruskeasuolla
23.01.2019OTTELULEHTINEN TO 24.1. ÅIF-PELIIN
18.01.2019OTTELURUUHKA JATKUU TUPLAVIIKONLOPULLA
17.01.2019FBC Turun ja TPS:n välillä pelaajaliikennettä siirtorajan kynnyksellä
15.01.2019OTTELULEHTINEN KE 16.1. TOR-PELIIN
11.01.2019Ehjä esitys tähtäimessä Raumalle
08.01.2019OTTELULEHTINEN KE 9.1. RANGERS-PELIIN

Siirry arkistoon »