FBC Turun joukkue on nyt kasassa - Antti Hänninen mukaan valmennukseen

10.07.2018

FBC Turun joukkue tulevaan kauteen on nyt kasassa, kun valmennusosasto täydentyy Tampereelta saapuvalla Antti Hännisellä ja samalla varmistui myös Joonas Suutalan jatko mukana valmennusryhmässä. Pelaajapuolella jatkosopimuksen tulevasta kaudesta ovat kirjoittaneet Markus Järvinen ja Sami Tuominen.

Tampereen Classicissa ja Nokian KrP:ssä aiemmin valmentanut 34-vuotias Antti Hänninen on päävalmentaja Perttu Kytöhongalle hyvin mieluisa aisapari penkin taakse:

- Antin kanssa ollaan heittäydytty keskusteluihin aikanaan kun lähdin Sveitsiin ja sittemmin olemme käytännössä päivittäin olleet yhteyksissä. Aihepiirit ovat toki sivunneet pääosin valmentamista, mutta paljon muutakin. Yhdessä Mikael de Annan sekä Miika Peltosen kanssa olemme kirjoittaneet Complex Floorball -blogiin ja sitä kautta työstäneet ja keskustelleet valmennusfilosofiasta, kommentoi Kytöhonka.

Alunperin Hännisen piti keskittyä tulevalla kaudella junnuvalmennukseen Nokialla, mutta nopeiden käänteiden jälkeen mies päätyikin nyt reissuvalmentajaksi Turkuun.

- Kun kävi ilmi, että hänen alkuperäiset suunnitelmansa tulevan kauden osalta menivät uusiksi, tartuin heti tilaisuuteen ja aloitin houkuttelun. Kun hänen kanssaan ei paljoa linjakeskusteluja tarvinnut käydä, löydettiin aika nopeasti sellainen toimiva kokonaisuus, jatkoi Perttu.

Tampereella edelleen asuva Hänninen ei jokaiseen joukkueen tapahtumaan osallistu, mutta päävalmentaja Perttu Kytöhonka näkee asian laajemmalla kuvalla:

- Isoin juttu on se, että saadaan Antin aivot meidän joukkueemme käyttöön. Koska kommunikointimme on hyvin luontevaa jo valmiiksi, päästään ns. lihaan kiinni saman tien.


Antti-Hanninen-1000.jpg


*** *** *** *** ***

Pelaajarosteri sai myös mukavaa ja tutun turvallista täydennystä, kun Markus Järvinen ja Sami Tuominen päättivät jatkaa keltapaidoissa kun siviilipuolen asioihin tuli selkeyttä. Päävalmentaja Kytöhonka oli luonnollisesti hyvin ilahtunut kaksikon jäädessä:

- Markuksen siviilikuviot olivat pitkään auki, mutta hän oli koko alkukesän tiiviisti joukkueen harjoitusringissä mukana. Kuviot selkeytyivät tuossa hieman ennen juhannusta ja sen myötä joukkueen konkariosasto sai kaivattua vahvistusta.

Järvinen pelasi menneen kauden pakkina. Miten näet hänen roolinsa jatkossa?

- Markus on kokeneemmalla iällä tehnyt muodonmuutosta sähäkästä laiturista pakiksi ja hänen vahvuutensa sopivat meidän peliajatuksiimme hyvin. Järpän sopimuksen myötä pakistossamme on kyllä mainiosti laatua ja kokemusta.

Mihin paikkaan näet Samin asettuvan laajassa rosterissa?

- Sami siirtyi aikanaan Tepsiin kaudelle 14-15 juniori-ikäisenä. Joukkueelle kausi oli tuolloin tosi haastava, mutta Samin avauskausi oli todella lupauksia herättävä (21 ottelua, 11+4). Lähdin itse tuon kauden jälkeen toisiin haasteisiin ja oma odotusarvo oli, että Sami breikkaa lopullisesti seuraavalla kaudella. Ihan sitä lopullista läpimurtoa ei kuitenkaan liigassa vielä tullut.

Mitä näet tähän syynä?

- Syyt ovat aina monitahoiset. On kuitenkin selkeä homma, että nuoren pelaajan breikkaaminen vaatii selkeyttä ja pysyvyyttä rooliin ja aikaa. Sami ehkä ajautui monipuolisuutensa myötä “yleismiehen” rooliin.

Nyt on siis lupa odottaa Samilta enemmän?

- Sami palasi kesken viime kauden Beeceen riveihin ja seitsemässä pelissä syntyi lupaavat 12 pistettä. Alkukesän aikana Samin jatkokuviot olivat vielä vähän auki, mutta uskon että meidän todella innostunut ilmapiiri edesauttoi miehen jäämistä keltaisiin. Odotan, että hän nappaa ison ruudun ja näyttää mitä todella osaa.

FBC Turun joukkue kaudelle 2018-2019

7 Tuominen Sami
8 Lentonen Daniel (Tre Ankkare)
9 Laaksonen Oskari
10 Järvinen Markus
14 Hyytiäinen Jani (TPS)
16 Nurminen Joonas
17 Stenfors Mikko (TPS)
19 Keskitalo Antti
20 Forsman Juuso (IBK Meda)
21 Hämäläinen Miika
22 Räikkönen Juhana
23 Kokko Antti
24 Hoikkala Jussi
31 Savonen Jouni, mv
32 Sillantaka Aleksi, mv
44 Tuohi Eetu
47 Tammi Jussi
54 Ylänen Santtu, mv (TPS)
56 Heiskanen Joona (NST)
60 Härkönen Akseli (TPS A-jun.)
67 Kallio Matias (TPS A-jun.)
70 Sokka Miikka (Kloten-Bülach Jets)
71 Havia Aleksi
74 Manninen Matti
76 Lahti Aleksi
82 Tuominen Kalle
88 Urponen Santeri
89 Jäppilä Juhana
91 Pensikkala Jarno
97 Ervast Joakim

Toimihenkilöt:
 
Kytöhonka Perttu, päävalmentaja
Hänninen Antti, valmentaja
Suutala Joonas, videovalmentaja
Salonen Teemu, fysiikkavalmentaja
Fälden Hannu, maalivahtivalmentaja
Halkio Henri, huoltaja
Hoikkala Vesa, huoltaja
Härkönen Pekka, huoltaja
Kajala Ari, joukkueenjohtaja
Vääri Antti, manageri

23.06.2019Katusählyturnaus La 27.7. Rantakertun piha-alueella
05.06.2019Kevät kokous 12.6. Sport Gardenilla
06.05.2019Kausi päättyi palkitsemisiin
30.04.2019Antti Hopeanaula palaa keltapaitoihin
12.04.2019Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja
27.03.2019FBC Turun A-, B- ja C1-pojat kaudella 2019-2020
09.03.2019OTTELULEHTINEN LA 9.3. TIIKERIT -PUDOTUSPELIIN
01.03.2019RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN PALOKASSA
22.02.2019Pohjoisen tuplaviikonloppu määrittelee kevään asetelmia
15.02.2019OTTELULEHTINEN LA 16.2. NURMON JYMY-PELIIN

Siirry arkistoon »