Perttu palaa rikospaikalle - kausi käyntiin Lappeenrannassa

14.09.2018

Kauan odotettu Divari-kausi starttaa Beeceen osalta lauantaina Lappeenrannassa NST:n vieraana. Kauden avaus on kutkuttava ennen kaikkea päävalmentaja Perttu Kytöhongalle, joka luotsasi lappeenrantalaisjoukkuetta kahden edellisen sesongin ajan. Kauden alku on aina odotettu tapahtuma, mutta nyt ilmassa on aistittavissa erityistä latausta, kun kesän aikana reilusti uudistunut Beecee pääsee jälleen tosipelien pariin. Keltaisen sukellusveneen miehistö jäi menneellä kaudella toissa kauden tapaan niukasti rannalle pudotuspeleistä ja nyt selkeänä tavoitteena on aiempaa pidempi kevät. Uudistuneesta joukkueesta voit lukea tarkemmin täältä sekä täältä, mutta tuoreista keltapaidoista voi nostaa esille varsinkin Miikka Sokan, Jani Hyytiäisen sekä Mikko Stenforsin, joiden mukana joukkueeseen saapui iso kasa arvokasta liigakokemusta. Pääsarjatason läpimurtoaan tavoittelevista pelimiehistä kannattaa seurata erityisesti Matias Kalliota, Juuso Forsmania sekä Akseli Härköstä.


Treenikuva-ennakkoon.jpgKuten odottaa saattaa, myös päävalmentaja Perttu Kytöhonka on innoissaan kauden startista.

-Kerta kaikkiaan hienoa ryhtyä pelaamaan pisteistä. Se, että kausi avataan Lappeenrannassa NST:n vieraana tuo vielä todella hienon ekstralatauksen ainakin näin henkilökohtaisella tasolla. NST:stä on jäänyt hyvät muistot ja se tulee aina olemaan merkittävä pätkä tässä omalla valmentajauralla.

Keväästä asti varsin tiiviisti yhdessä harjoitellut joukkue pääsee mukavista lähtökohdista liikkeelle.

-Päästään näillä näkymin terveinä lähtemään peliin, joten siinä mielessä kaikki mennyt suunnitelmien mukaan. Luottavainen mieli sikäli, että ollaan ryhdytty harjoittelemaan hyvin jo toukokuussa, mutta sitä laatua ja yhdessä toimimista on pyritty viemään koko ajan paremmalle tasolle. Siinä on myös yksi oleellinen homma koko kaudella. Että parannetaan omaa tekemistä koko ajan, lisää päävalmentaja virallisen Beecee-debyyttinsä alla.

Keltasinisten kesän siirrot ovat saaneet jonkin verran palstatilaa ja sarjaennakoita luetaan toki Turunkin suunnalla. Luonnollisesti myös Kytöhonka tiedostaa missä mennään.


-Meille on suosikin viittaa aseteltu ja koska tässä on hyvä nippu jalkeilla, olemme osanneet sitä odottaa. Mukavaa, että moni pitää meitä laatujenginä, otetaan se posina. Mutta ei se meihin muuten vaikuta, hyvässä tai pahassa.

***


NST kampesi itsensä viime kaudella runkosarjan voittoon, mutta törmäsi pudotuspelien välierävaiheessa liiganousuun asti kantaneeseen Karhujen kevätvireeseen. Joukkueesta lähti kauden jälkeen päävalmentaja Kytöhongan lisäksi liuta pelimiehiä, mutta rosterista löytyy edelleen taitoa ja ratkaisuvoimaa edelliskauden tapaan.


Pistenikkareista kannattaa ottaa seurantaan etenkin menneellä kaudella hyvässä vauhdissa olleet Juuso Kekki (22+10), Ere Laitimo (14+13) sekä kokenut seuralegenda Arto Vainikainen (20+4). Viime kaudella sarjassa vähiten maaleja (116 kpl) päästäneen joukkueen tolppien välissä jatkaa tuttu kaksikko: Ville Nilosaari sekä jo kaudella 2001-2002 Divari-debyyttinsä Ruokolahden Rajun paidassa tehnyt konkari Jarkko Monthan. Päävalmentajana toimii Mika Valtonen, joka siirtyi kesällä seuran junioripuolelta edustusjoukkueen ruoriin.


***

Uusí kausi ja uudistuneet joukkueet, mutta toki joukkueiden välinen historia on aina nostettava esiin. Joukkueet ovat kohdanneet kahden viime kauden aikana neljästi ja NST on ollut näissä kohtaamisissa niskan päällä voitoin 3-1. Viime kaudella lappeenrantalaiset veivät molemmat kohtaamiset nimiinsä, joten nyt uudistuneella Beeceellä on mahdollisuus pistää orastava putki Lappeenrannassa poikki.


Kausi alkaa siis Lappeenrannan Urheilutalolla lauantaina 15.9. klo 17. Kovan luokan kotiavaus Kupittaan palloiluhallissa on vuorossa keskiviikkona 26.9. Rauman SalBan saapuessa vieraaksi.


Jussi-Hoikkala-iso.jpg


FBC Turun divarimiehistön kapteenina jatkaa tulevallakin kaudella Jussi Hoikkala (kuvassa). Kapteenistosssa lisäksi ovat Miika Hämäläinen, Jani Hyytiäinen, Mikko Stenfors ja Miikka Sokka.

23.06.2019Katusählyturnaus La 27.7. Rantakertun piha-alueella
05.06.2019Kevät kokous 12.6. Sport Gardenilla
06.05.2019Kausi päättyi palkitsemisiin
30.04.2019Antti Hopeanaula palaa keltapaitoihin
12.04.2019Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja
27.03.2019FBC Turun A-, B- ja C1-pojat kaudella 2019-2020
09.03.2019OTTELULEHTINEN LA 9.3. TIIKERIT -PUDOTUSPELIIN
01.03.2019RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN PALOKASSA
22.02.2019Pohjoisen tuplaviikonloppu määrittelee kevään asetelmia
15.02.2019OTTELULEHTINEN LA 16.2. NURMON JYMY-PELIIN

Siirry arkistoon »