RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN PALOKASSA

01.03.2019

Divarin tiukkaakin tiukempi runkosarja saa päätöksensä sunnuntaina, kun kaikki joukkueet pelaavat viimeisen kierroksen samanaikaisesti. Viikonloppuun lähdettäessä sijoitukset ovat vielä varsin levällään.

Kun runkosarjaa on joukkueesta riippuen yksi tai kaksi peliä pelaamatta, kahdeksan parasta joukkuetta löytyy vain kuuden pisteen sisältä. Pudotuspelipaikat ovat näille joukkueille kuitenkin jaettu jo tässä vaiheessa, sillä yhdeksäntenä oleva M-Team ei voi enää kahdeksan parhaan joukkoon yltää. Divarin mestaruudesta tänä vuonna taistelevat joukkueet ovat Beeceen lisäksi Rangers, Loviisan Tor, LNM, NST, O2-Jyväskylä, Tiikerit sekä ÅIF. SalBan lisäksi sarjasta alaspäin suuntaa yksi nelikosta NJ, Merikoski SBT, Josba sekä EV Akatemia. Ainoastaan SalBa sekä M-Team pelaavat viimeisenä viikonloppuna ilman varsinaista panosta.

Beecee on sarjassa sijalla kaksi, mutta keltaisilla on edessä enää vain yksi runkosarjaottelu. Kotietu on edelleen omissa käsissä, mutta kaikkea muuta kuin varma. Etenkin kun pakka sarjataulukossa on näin levällään, voidaan spekulointi jättää suosiolla vähemmälle ja keskittyä ainoastaan jäljellä olevaan viimeiseen otteluun. Kerrottakoon kuitenkin jo tässä vaiheessa yleisenä infona, että pudotuspeliparit valitaan puhelinpalaverissa heti sunnuntai-iltana ja pleijarit käynnistyvät jo seuraavana viikonloppuna.

***

Keltaiset lähtevät Keski-Suomeen hakemaan pisteiden lisäksi viimeisiä askelmerkkejä pudotuspeleihin. Oulun tuplaviikonloppuna nähtiin monin paikoin mallikasta peliä omassa päässä, mutta toisaalta pallo ei ole vastustajankaan verkon perukoille eksynyt liian usein viime otteluissa.

Päävalmentaja Perttu Kytöhonka on ollut kuitenkin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

-Pelasimme pohjoisessa kaksi ihan kohtalaista ottelua ja toimme kotiin arvokkaat kolme sarjapistettä. Erityisesti taisteluilme ja puolustuspeli oli uomissaan. Lähdetään näiden päälle nyt rakentamaan viimeiseen runkosarjaotteluun ja suunnataan Jyväskylään kotietua hakemaan. Tietysti samalla hiukan hiotaan ja testataan eri asioita pudotuspelejä silmällä pitäen laadukasta vastustajaa vastaan.


***

Sunnuntaina vastaan asettuu siis sarjan kuntopuntarin kärki O2-Jyväskylä. Vain kahdesti viimeiseen kymmeneen otteluun hävinnyt joukkue on kivunnut sarjataulukossa jo sijalle kuusi viimeiseen runkosarjaviikonloppuun lähdettäessä. Kahdella voitolla sillä on mahdollisuus nousta myös Beeceen ohi, joten mitään ei varmasti Palokasta ilmaiseksi irtoa. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi keltaisille lukemin 5-2 Jani Hyytiäisen hattutempun johdolla.

Joukkueen pistepörssistä erottuu varsin selkeästi viisi nimeä: Iiro Kinnunen (21+21), Kaarlo Mahlberg (12+23), Joni Lempinen (16+15), Iiro Pieviläinen (16+7) sekä Joonas Lundell (14+9). Erityisesti Kinnusen, Mahlbergin ja Lempisen muodostama hyökkäyskolmikko on kannatellut joukkueen virettä ja on varmasti isossa roolissa myös sunnuntaina – suuntaan tai toiseen.

-Kovavireinen ryhmä kotikentällään on hyvä mittari meille tähän väliin, kun kauden tärkeimmät pelit ovat jo kulman takana. O2 on erityisen hyvä hyökkäyspään viimeisellä kolmanneksella, joten oman pään pelaamisemme joutuu jälleen varmasti testiin. Edessä on todennäköisesti pudotuspelityyppinen matsi, kun kotiedusta väännetään. Keskittymisen täytyy olla täysin itse ottelussa, spekuloidaan ja katsotaan pudotuspelejä sitten vasta sen jälkeen, päättää Kytöhonka.

Su 3.3. klo 17 O2-Jyväskylä – FBC Turku, Palokan koulukeskus

O2.jpg

13.09.2019Edustusjoukkueen kausi käyntiin kahden uudistuneen joukkueen kohtaamisella
11.09.2019Beecee on valmiina Divariin
11.09.2019Solidsport näyttää kaikki Divariottelut
01.09.2019KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT
23.06.2019Katusählyturnaus La 27.7. Rantakertun piha-alueella
05.06.2019Kevät kokous 12.6. Sport Gardenilla
06.05.2019Kausi päättyi palkitsemisiin
30.04.2019Antti Hopeanaula palaa keltapaitoihin
12.04.2019Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja
27.03.2019FBC Turun A-, B- ja C1-pojat kaudella 2019-2020

Siirry arkistoon »