A- ja B-pojille uusi akatemia-malli, Santeri Raatarila poikien valmennuspäälliköksi

09.03.2020

49244272226_ed2a9c42a9_k.jpg ..  
FBC Turku panostaa tulevina vuosina merkittävällä tavalla junioritoiminnan laadun kehittämiseen palkkaamalla miesten edustusjoukkueen päävalmentajana työskentelevän Santeri Raatarilan myös A-E-poikien valmennuspäälliköksi. Samalla seuran A- ja B-poikien toiminta ottaa askeleen eteenpäin, sillä jatkossa FBC Turulla on vanhimpien poikien ikäluokissa sekä huippu-urheiluun tähtäävä akatemiaryhmä ja tämän lisäksi kilpaurheiluryhmät tavoitteellisille salibandyn harrastajille.

Miesten joukkueen päävalmentajana jatkava Santeri Raatarila ottaa kaudesta 2020-2021 alkaen vastuulleen valmennuspäällikkönä A-E-poikien joukkueiden pelaajapolun kokonaisvaltaisen kehittämisen. -Kuluvana vuonna meillä ei ole ollut poikien valmennuspäällikköä ja olemme tiedostaneet, että tarvitsemme jatkuvasti lisää laadukkuutta myös juniorijoukkueidemme toimintaan. Santerilla on fysioterapeutin koulutuksen sekä aiemman työ- ja valmennuskokemuksensa mm. Josba junioreiden seuratyöntekijänä johdosta Suomen tasolla poikkeuksellinen tieto-taitoa tehtävään varten, taustoittaa FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

-FBC Turku on Suomen suurimpia salibandyseuroja, joka liikuttaa merkittävää massaa alueen salibandyharrastajista ja on osa pelaajien sekä heidän perheidensä arkea. Suuri toimija kantaa aina luonnollisesti myös isoa vastuuta toiminnan laadusta sekä turvallisuudesta. Tiedostammekin vastuumme ja haluamme lähteä yhdessä nostamaan toimintamme tasoa entuudestaan. Etenkin lasten ja nuorten kanssa toimiessa kasvatuksellinen puoli korostuu ja tähän beeceen arvomaailma sekä yhteisöllisyys tuovat jo ihan itsestään loistavan pohjan, josta ponnistaa eteenpäin. Kiitän seuraa luottamuksesta ja odotan innolla tulevaa yhteistyötä seuramme juniorivalmentajien kanssa, kommentoi Beeceen poikien valmennuspäällikkönä aloittava Santeri Raatarila.

Kaudella 2020-2021 FBC Turussa aloittaa A-B-poikien yhteinen akatemiaryhmä, johon tullaan valitsemaan noin 30 pelaajaa, jotka ovat syntyneet vuosina 2000-2004. Tähän sisältyvät mahdolliset miesten edustusjoukkueen juniori-ikäiset sopimuspelaajat sekä uudet viisi ”akatemiasopimuksella” olevaa junioripelaajaa, joille taataa peliaika aikuisten kilparyhmissä mm. miesten 2-joukkueessa. A-ja B-poikien akatemiaikäryhmät osallistuvat syksyllä valtakunnallisten sarjojen karsintoihin. Akatemian B-poikien ikäryhmän uusina valmentajina aloittavat Teemu Vainio ja Joni Koski.

-Uudella akatemiamallilla pyrimme tarjoamaan selkeämmän ja kohtuuhintaisen polun niille nuorille salibandypelaajille joiden tavoitteet ovat miesten pääsarjoissa. Jo kuluvalla kaudella on ollut ilo nostaa junioreita mukaan miesten edustusjoukkueen toimintaan ja nyt tehtävillä ratkaisuilla pyritäänkin tarjoamaan jatkossa vielä entistä kehittävämpi harjoitusympäristö motivoituneille B- ja A-ikäisille pelaajilletaustoittaa tilannetta Santeri Raatarila.

Lisäksi A-ja B-poikien sarjoihin tulevat jatkossakin osallistumaan A- ja B-poikien kilparyhmät. -Haluamme jatkossakin pitää huolen, että FBC Turussa on laadukkaat kilparyhmät niille pojille, jotka haluavat pelata salibandya hyvässä valmennuksessa ja toimivassa ympäristössä. Kaikilla pelaajilla ei ole välttämättä halua lähteä merkittävää sitoutumista vaativalle huippu-urheilijan polulle, mutta tässä iässä he ovat kuitenkin jo tottuneet tavoitteelliseen toimintaan laadukkaissa olosuhteissa ja tämä meidän pitää jatkossakin kyetä tarjoamaan, linjaa toiminnanjohtaja Lintunen.

Lisätietoja:
A-B-poikien akatemiaryhmät ja kilparyhmät:
Janne Johansson, janne.johansson@fbcturku.net / 040 5448452

49557627173_47f44d4c94_k.jpg

22.03.2020TUE BEECEETÄ - 20/21 KAUSIKORTIT NYT MYYNNISSÄ!
12.03.2020TIEDOTE: Toistaiseksi voimassa oleva ohjeistus FBC Turun toiminnasta toukokuun loppuun asti
11.03.2020Välieräsarja Kooveeta vastaan käyntiin lauantaina Kupittaalla
09.03.2020A- ja B-pojille uusi akatemia-malli, Santeri Raatarila poikien valmennuspäälliköksi
05.03.2020Pudotuspelit käyntiin Kupittaalla O2-Jyväskylä vastaan
28.02.2020Runkosarja pakettiin Kirkkonummella
20.02.2020Sarjapaikastaan taisteleva Loviisan Tor Kupittaalle
18.02.2020Pudotuspelipaikkaa janoava Karhut vieraaksi
13.02.2020Kolmen ottelun kotipeliputki käyntiin
03.02.2020Matti Pienihäkkiselle SSBL Länsirannikon kauden 2019 seuratoimijan palkinto

Siirry arkistoon »