TIEDOTE: Toistaiseksi voimassa oleva ohjeistus FBC Turun toiminnasta toukokuun loppuun asti

12.03.2020

Suomen hallitus on ohjeistanut koronaviruspandemian hillitsemiseksi perumaan kaikki yli 500 hengen joukkotapahtumat ja harkitsemaan tätä pienempien tapahtumien perumista. Päätöksen seurauksena Suomen Salibandyliiton sarjatoiminta päättyy kuluvan kauden osalta kaikissa sarjoissa tähän päivään (12.3.2019). Pääsarjojen osalta tilannetta tarkastellaan kuitenkin vielä 20.3.2019.

Seuraamme Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL:n) ohjeistuksia ja toistaiseksi seuratasoisesti emme velvoita joukkueita lopettamaan harjoitustoimintaansa. Joukkueet voivat kuitenkin halutessaan päättää myös harjoitustoiminnan lopettamisesta kuluvan kauden osalta. Tärkeää toisaalta olisi, että lasten ja nuorten arki rullaisi kohtuu normaalisti näinä haastavinakin aikoina. Jos viranomaisilta tulee toisenlaisia tiukempia linjauksia (mm. koulujen sulkemiset ja julkisten paikkojen välttämiset), niin harjoitustoiminnan osalta toimimme luonnollisesti niiden mukaisesti.

Harjoitustoiminnan osalta on tärkeää korostaa seuraavia sääntöjä:
- Jokaisen vastuulla on huolehtia huolellisesta käsihygieniasta ja korostaa sen merkitystä kaikessa kanssakäymisessä.
- Joukkueen yhteisissä tapahtumissa jokaisella pelaajalla tulee olla oma juomapullo, eikä yhteisiä juomapulloja saa käyttää.
- Jokaisen tulee ylipäätään huolehtia hyvästä hygieniasta ennen harjoittelua ja erityisesti sen jälkeen.
- Vähänkään kipeänä ei harjoitella tai osallistuta harjoitustapahtumiin.
- Jos perheenjäsen tai lähikontaktissa ollut henkilö on sairastunut ei pelaajaan myöskään tule osallistua harjoituksiin.
- Ulkoministeriö on antanut yleisen ohjeistuksen välttää matkustamista, joten harjoittelusta tulee pitää 14 päivän tauko jos pelaaja-, valmentaja tai toimihenkilö on matkustanut ulkomailla. Koska kyseessä on kaikkia mantereita koskeva pandemia ei voida rajata enää tiettyjä epidemia-alueita joilta saavuttaessa ainoastaan rajoitus koskisi.

Salibandyliiton päätöksellä myös kevään kotimaiset harjoitusturnaukset jäävät pelaamatta. Suosittelemme, että joukkueet peruvat myös mahdolliset kevään ulkomaan turnausmatkansa, mutta viime kädessä joukkueet matkojen varaajina tekevät päätökset noudattaen viranomaisten ohjeistuksia. Tällä hetkellä ulkoministeriön ohjeistus on ettei matkustamista suositella.

Surullisin mielin teemme näitä päätöksiä ja elämme niiden kanssa, mutta ymmärtäen, että ne ovat lopulta koko yhteiskuntamme eduksi.

Ystävällisin terveisin

Ville Lintunen
toiminnanjohtaja


22.03.2020TUE BEECEETÄ - 20/21 KAUSIKORTIT NYT MYYNNISSÄ!
12.03.2020TIEDOTE: Toistaiseksi voimassa oleva ohjeistus FBC Turun toiminnasta toukokuun loppuun asti
11.03.2020Välieräsarja Kooveeta vastaan käyntiin lauantaina Kupittaalla
09.03.2020A- ja B-pojille uusi akatemia-malli, Santeri Raatarila poikien valmennuspäälliköksi
05.03.2020Pudotuspelit käyntiin Kupittaalla O2-Jyväskylä vastaan
28.02.2020Runkosarja pakettiin Kirkkonummella
20.02.2020Sarjapaikastaan taisteleva Loviisan Tor Kupittaalle
18.02.2020Pudotuspelipaikkaa janoava Karhut vieraaksi
13.02.2020Kolmen ottelun kotipeliputki käyntiin
03.02.2020Matti Pienihäkkiselle SSBL Länsirannikon kauden 2019 seuratoimijan palkinto

Siirry arkistoon »