2004 syntyneille pojille pronssia Tallinnasta

Share |
24.05.2017

04 syntyneet tekivät kaikin puolin onnistuneen turnausmatkan Tallink Floorball Tournamentiin.
Matkaan lähdettiin 18.5. aamutuimaan klo 6:30 Sport Gardenilta. Pari tuntia bussissa ja samat pari tuntia laivassa menivät aika lailla siivillä.

Saavuimme Tallinnaan, kuten kaikki muutkin suuret joukkueet, jo päivää ennen pelien alkua. Torstai-päivää vietettiin Tallink Spa-hotellin kylpylässä. Kylpemisen jälkeen käväistiin paikallisessa pizzeriassa ruokailemassa, jonka jälkeen pojilla oli jo kova kiire päästä Viru-keskukseen katsastamaan paikallinen spinneri-tarjonta. Illalla Rixwell Old Town-hotellissa oli vielä jonkin verran aikaa seikkailla eri huoneiden välillä, kunnes hiljaisuus koitti klo 22.00.

Aamulla painuttiin kevyen aamuverryttelyn jälkeen aamupalalle ja suunnattiin nokat kohti Tallink Tenniskeskusta täpötäydessä turnausbussissa. Tallinnassa oli hellepäivä, mutta hallin ilmastointi toimi hienosti. Areenoita taisi olla kaiken kaikkiaan kuusi . Pienenä yllätyksenä meille tuli se, että saapuessamme hallille meidän tulevaa peliareenaa vasta ”matotettiin” ja ottelun alkaessa se oli edelleen aika lailla kupruilla. Tämä piti huomioida myös pelisuunnitelmassa.

Avausottelussa vastaan asettui SCH Leijonat Hyvinkäältä. Pienen alkuhermostuneisuuden jälkeen homma lähti mukavasti toiminaan ja avausottelusta saatiin tärkeä 3-1 voitto.
Ottelun jälkeen pikainen tankkaus ja valmistautuminen heti seuraavaan koitokseen, jossa kentän toiseen päähän asettui Virolainen Jögeva SK Tähe. Hitaasti kiihdyttämällä pojat paransivat ensimmäisestä ottelusta suoritustaan ja korjasivat voiton 4-2. Tällä voitolla varmistettiin jo lohkovoitto, koska molemmat meidän jo kohtaamat joukkueet olivat voittaneet meidän viimeisen alkusarjavastuksen KooVeen.

Loppupäivä jäi mukavasti vapaaksi ja joukkue suuntasi jalan satamaan kohti paikalla basaaria Sada Marketia. Valitettavasti sieltä löytyi vain rättiä rätin perään, eikä ainuttakaan spinneriä. No burgerit käytiin siinä vieressä vetämässä, joten se vähän lohdutti poikia. Illalla sai sitten valita, että lähteekö vanhaan kaupunkiin, vai jääkö hotellille. Suurin osa valitsi hotelliin jäämisen.

Lauantaina aamusta tutut rutiinit ja sitten takseilla kohti hallia, jotta saimme pojille mahdollisimman pitkät yöunet. ”Merkityksettömässä” pelissä vastassa KooVee. Tässä kohtaa alkoi oikeastaan näkymään se mitä tuleman piti. Vaikka nyt paikalle saatu kannustajajoukko oli vielä syystä taikka toisesta äänet matalana, niin pojat kentällä takoivat tauluun puolessa tunnissa 11-0 lukemat.

Valmennuksellisesti päivä oli haastava, koska aamupelin jälkeen likimain koko päivä taukoa ja sitten pelaat illalla 19.45 puolivälierää vastassa SCH Tiikerit Hyvinkäältä. Tässä kohtaa olikin hyvä viritellä viime vuoden Västeråsin turnauksesta tutut ”Shalalaat” kehiin. Laulu raikui poikien toimesta niin hallissa, kuin sen ulkopuolella. Kentälle astelikin sinikeltainen pyörremyrsky, joka lukitsi Tiikerin niin tiukkaan häkkiin, ettei ulospääsylle jäänyt minkäänlaista mahdollisuutta. Poika toisensa perään laittoi palloa tyhjään maaliin ja loppulukemat taululla olivat jopa vähän hämmentävät 7-0. Poikien mahtiesitys viritteli myös kannustajat liekkeihin. F…B…C – huudot raikuivat hallissa!

Ilta jatkui vielä pelien merkeissä ja aikaa palautua jäi vain tunti. Välierässä vastassa Latvialainen Bauskas.
Ottelusta tuli eräänlainen fyysisyyden isät vs. pojat. Katsomossa epäiltiin osan vastustajista jo käyneet armeijan…
Viimeiseen sekuntiin asti taistelleet pojat joutuivat valtavaksi pettymyksekseen taipumaan 3-0 luvuin ja näin ollen taistelu mitalista oli tällä kertaan pronssin hohtoinen.

Sunnuntai oli valmennuksellekin mysteeri. Miten hyvin pojat pettymyksen jälkeen ja yön yli nukuttuaan ovat taisteluvalmiita? Hallille saapuessa alkoi valjeta, että ryhmä on taas ”ready”.
Käsittämätön joukkuehenki ja  kaverin kannustaminen oli ainakin itselleni ennen näkemätöntä. Pronssipelin vastus Steelersin 03 tyttöjoukkue oli hävinnyt meidän eiliselle välierävastukselle vain 5-4, joten helppoa ei pitänyt olla luvassa. Ensimmäisestä aloituksesta kävi kuitenkin ilmi, että kentällä oli käytännössä vain 1 joukkue. Jäätäviä kombinaatiota viljelyt BeeCee-ryhmä yltyi jälleen hurjaan ilotteluun, jonka lopputulemana taululle jäivät 9-0 voittoluvut. Valmennus ei voinut, eikä tarvinnut muuta, kuin ihmetellä.

Palkintojen jaossa kaulaan ripustettiin pojille siis pronssiset mitalit. Hieman jäi itselläni kuitenkin sellainen tunne, että vähän kirkkaampaa olisivat vielä täältä ansainneet. Kaiken kaikkiaan kuitenkin mahtava suoritus pojilta, jotka ansaitsevat kiitokset myös käytöksestään kentän ulkopuolella. Useamman kerran tultiin kiittämään fiksusti käyttäytyvistä pojista, jotka myös vastaavat, kun joku jotain kyseli.

Joukkue ja vanhemmat kiittävät myös tässä kohtaa pitkän valmennustyön tehnyttä Jani Iivosta, jolle turnaus ainakin toistaiseksi jäi viimeiseksi!

Loppukaneettina vielä sanon sen, että yllä olevassa kirjoituksessa ei mainita erikseen yhtään pelaajaa nimeltä, koska se ei ole mahdollista. Tämä oli nimenomaan 17 pojan joukkuesuoritus vailla vertaa, jossa jokainen ansaitsi jokaisen peliminuuttinsa kentällä.

Pelaajat mukana matkassa:
Lauri Ylä-Anttila, Osakari Iivonen, Roni Savolainen, Kasperi Kajala, Emil Koskinen, Emil Dahl, Oskari Keiramo, Oliver Rokala, Veikko Vellonen, Juho Jääskeläinen, Lauri Nurmi, Lucas Engblom, Verneri Tuominen, Olavi Ranta, Aapo Kuusisto, Otava Stepanoff ja Joona Toivonen
Valmentajat: Jani Iivonen ja  Sami Vellonen
Joukkueenjohto: Tommi Tuominen ja Peter Engblom
Iso joukko kannustavia vanhempia

10.07.2018FBC Turun joukkue on nyt kasassa - Antti Hänninen mukaan valmennukseen
21.06.2018FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön
13.06.2018Katusählyturnaus La 11.8. Turussa
10.06.2018FBC Turun divari-miehistö täydentyy neljällä pelaajalla
02.06.2018FBC Turku vahvistaa sentteriosastoaan Miikka Sokalla
09.05.2018FBC Turku ry. kevätkokous 21.5
02.05.2018Nuori hyökkääjä Joona Heiskanen siirtyy FBC Turkuun
30.04.2018Puolustaja Mikko Stenfors tekee paluun keltapaitoihin
26.04.2018Santtu Ylänen siirtyy Beeceen maalinsuulle
25.04.2018Jani Hyytiäinen palaa FBC Turkuun

Siirry arkistoon »