8.3 – 28.3 välillä Sport Garden ja Sb Areena suljettuna sekä FBC Turun toiminta tauolla

Sport Garden ja Salibandy Areena

Salibandy Areena ja Sport Garden sulkevat ovensa 8.3 – 28.3 väliseksi ajaksi. Tänä aikana käytössä ovat ainoastaan Sport Gardenilla pidettävät pääsarjatoimintaan kuuluvat FBC Turun miesten ja FBC Loiston naisten harjoitusvuorot. 8.3-28.3 välillä perutuista vuoroista ei laskuteta asiakkaita.

Esport Gardenin toiminta voi rajoitusaikana jatkua, kun pelitilassa on kerrallaan maksimissaan kuusi henkilöä ja kaikki käyttävät kasvomaskeja.

Myös FBC Turun alle 12-vuotiaiden toiminta tauolle

Alkuviikosta tiistaina 2.3 tulleiden Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ohjeiden myötä FBC Turun yli 12-vuotiaiden junioreiden sekä aikuisjoukkueiden toiminta siirtyi tauolle, josta joukkueet tiedottivat pelaajia sekä junioripelaajien vanhempia.

Eilen julkaistujen Avin uusien linjausten myötä FBC Turku päätti siirtää myös alle 12-vuotiaiden toimintansa tauolle 8.3 alkaen ja tauko kestää 28.3 asti. Korona rajoitusten puitteissa olisi edelleen ollut mahdollista toteuttaa alle 12-vuotiaiden toimintaa, mutta tämä olisi vaatinut jälleen palaamista turvavälien ylläpitämiseen ja pelaamattomuuteen harjoituksissa. Koemme, että vastuullisuuden sekä selvyyden vuoksi tässä tilanteessa on parempi siirtää kaikki toiminta tauolle.

Yleinen koronatilanteen heikkeneminen vaatii toimenpiteitä

On harmillista, että tämän kaltaisia päätöksiä joudutaan tekemään, sillä kuluneen vuoden aikana FBC Turun toiminnassa ei ole tapahtunut yhtäkään harjoitusten tai pelien yhteydessä tapahtunutta koronatartuntaan ja tiettävästi yhdelläkään lähes 700 pelaajastamme ei ole myöskään ollut koronatartuntaa. Kuitenkin tautitilanteen nopeasti heiketessä on ymmärrettävää, että yhteiskuntamme säätelee myös liikunta- ja harrastustoimintaa. Toivomme, että jatkossa rajoitukset eivät kohdistuisi nykyisessä määrin lasten ja nuorten toimintaan sekä säätely voimakkaammin kohdistettaisiin suurimpia koronatartuntaketjuja aiheuttaviin toimintoihin.

Toivomme, että huhtikuun alussa jälleen pääsisimme jatkamaan normaalimpaa toimintaan ja informoimme pelaajia, heidän vanhempiaan sekä asiakkaitamme välittömästi, kun saamme tilanteesta lisäinfoa.

Ville Lintunen

FBC Turku ry, toiminnanjohtaja
Sport Garden / Turun Salibandyhalli Oy, toimitusjohtaja
Salibandy Areena / Raunistulan Salibandykeskus Oy, toimitusjohtaja