Lasten pelaamisen ohella vanhempian tarvitaan mukaan joukkueiden sekä seuran toimintaan nyt ja tulevaisuudessa. Tarve mukanaololle ei vähene lapsuuden ja nuoruuden missään vaiheessa. Ilman vanhempien vapaaehtoista panosta ei yksikään joukkueista toimisi. Ketään vanhemmista ei kuitenkaan pakoteta mihinkään tehtäviin FBC Turussa, mutta on hyvä tiedostaa, että lapsen harrastus vaatii toteutuakseen myös vanhempien muunkin kuin vain rahallisen panostuksen. Harrastus ei ole tuote tai palvelu, eikä sitä toteuta ammattilaiset vaan vapaaehtoiset.

Alla esimerkkejä joukkueen ja seuran vapaaehtoistehtävistä joihin vanhempia tarvitaan.

 1. Toimiminen joukkueen valmentajana, apuvalmentajana tai ohjaajana. FBC Turku pyrkii järjestämään jokaiselle lasten ja nuorten joukkueelle/ryhmälle yhden valmentajan, mutta muut valmentajat tai ohjaajat tulisi löytää vanhempien joukosta. Seura kustantaa kaikki valmentajien ja ohjaajien koulutukset ja välineet sekä joukkue maksaa tehtävästä pienen km-korvauksen.
 2. Toiminen joukkueen toimihenkilönä (=joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana tai huoltajana). Käynnistyäkseen ja pyöriäkseen joukkue tai ryhmä tarvitsee niin joukkueejohtajan, rahastonhoitajan kuin huoltajan. Lasten harrasteryhmät, jotka eivät vielä osallistu kilpailutoimintaan pyörivät tarvittaessa pelkän tiedonvälityksestä vastaavan joukkueenjohtajan voimin. Toimihenkilöille korvataan kaksi kuukausimaksutonta kuukautta kausimaksusta.
 3. Lasten ja nuorten joukkueet ja ryhmät tarvitsevat toimiakseen lisäksi joukon aktiivisia epävirallisissa rooleissa toimivia vanhempia. Tälläisiä tehtäviä ovat esim:
  – Toimitsijana toimiminen joukkueen peleissä sekä avustaminen peli- ja turnausjärjestelyissä.
  – Yhteiskuljetusten kuskina toiminen joukkueen ottelu- ja turnausmatkoilla lähialueella.
  – Kahvionpitäjänä toiminen joukkueen peleissä ja tapahtumissa.
  – Pelinohjaajana toiminen kortteliliigajoukkueiden peleissä.
  – Valvojana toiminen vanhempien junioreiden turnausmatkoilla.
 4. Seura tarvitsee lisäksi aktiivisia ja kiinnostuneita vanhempia mukaan seuran hallitukseen sekä hallituksen alaisiin työryhmiin mm. edustusjoukkueen taustaryhmään, junioritoiminnan organisointiryhmään sekä tapahtumajärjestämiseen.