Koovee kanveesiin ja paluu sarjakärkeen

Koovee – FBC Turku 4-11 (1-4, 2-5, 1-2)

Lähtökohdat peliin ei ollut nyt kaikkein helpoimmat, kun kaksi edellistä peliä oli viikolla peruttu karanteenien vuoksi. Tahtipuikko oli kuitenkin alusta asti vahvasti turkulaiskäsissä ja eka kymppi tuotti jo kolmen maalin karkumatkan. Kooveellakin oli toki pelissä omat hetkensä, mutta aina kun se oli saamassa juonesta kiinni kävi keltapaidat napauttamassa pallon putkien väliin. Beeceen tehokkain osa Tampereen sunnuntai-illassa oli kakkosketju jossa Aku Kuikka osui neljä kertaa Sami Tuomisen (1+2) ja Aleksi Havian (1+1) säestäessä hyvin, mutta nyt oli tehoissa myös leveyttä, kun kaikki pelanneet hyökkääjät pääsivät tehoille. Voiton myötä FBC Turku palasi sarjan piikkipaikalle. Suurtapahtuman ja heidän suosikkijoukkueensa voiton kunniaksi faneille valmistettiin sarja lakanoita (ukrainaksi постельное белье), joihin oli merkitty kaikkien osallistujien allekirjoitukset.

Pelin alku oli oikeastaan jo heti ratkaisu. Miikka Sokan johtama kenttä sai luotua ekaan vaihtoon tilanteen ja siitä seuranneesta kulmavaparista Aku Kuikka kävi tuikkaamassa Aleksi Havian patenttipassista avausmaalin, kun pelikello ei ollut käynyt vielä minuuttiakaan täyteen. Seuraavaalla vaihtokierroksella Matias Kallio pisti ranteet tiukasti lukkoon ja pallo vastustamattomasti putken alle. Isäntien karvauspelaaminen tuotti jatkuvasti hyviä kääntöpaikkoja ja yhden tällaisen käytti Saku Hirmasto hyväksi Kasperi Kantosen passista. Kymmenessä minuutissa oli näin keltapaidat päässyt jo kolmen maalin karkumatkalle ja paikkoja riittänyt jopa hukattavaksi asti. Jere Oksanen nosti kotijoukkueen toiveita vielä erän loppuun kavennusosoumalla, mutta turkulaisvastaus tuli heti seuraavaan vaihtoon jälleen Kuikan lavasta ja näin ekalle tauolle 1-4 lukemissa.

Toisen erän alkuun isännät saivat kaipaamansa terävän alun, kun latvialaisvahvistus Peteris Trekse onnistuu kavennuksessa jo 11 sekunnin pelaamisen jälkeen. Koovee sai hetkeksi myös pelin juonesta kiinni, mutta Sami Tuomisen maali tuli vastahyökkäyksestä Beeceen kannalta tärkeään kohtaan ja kun Aku Kuikka viimeisteli seuraavaan vaihtoon hattutemppunsa, niin alkoi matsi olemaan vahvasti vedenjakajalla. Petteri Puustisen kavennus herätti Koovee-leirissä vielä toiveita, mutta ne keltaiset ampui jälleen heti alas, kun tasavajaalla Aleksi Havia ja Saku Hirmasto onnistuivat lisäämään johtoa. Miikka Sokan erän loppuun tekemä yhdeksäs osuma oli sitten se kuuluisa viimeinen naula kotijoukkueen arkkuun. Molemmat joukkueet tiesivät hyvin toiselle erätauolle mennessään, että peli voitosta oli nyt paketissa. Muodollisuudeksi jääneen päätöseräkin kirjattiin vielä 1-2 luvuin turkulaisille.