Aaro Ollikaisen jatkoaikamaalilla välieräsarjan toinen voitto Beeceelle

Hawks – FBC Turku 3-4 ja. (1-0, 1-0, 1-3, 0-1)
FBC Turku johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-0

Beecee teki sunnuntaina kovan tempun Hawksin vieraana Myllypurossa, kun se päätöserässä nousi 3-0 tappioasemasta tasoihin ja lopulta Aaro Ollikaisen jatkoaikamaalilla lähti karsintasarjan toinen voitto mukaan Turkuun. Pääkallo välieräennakoissaan huuteli Antti Vuorisen maalien perään. Mynämäen sniper näytti pelin kääntäneellä hattutempullaan, että ruuti on edelleen kuivaa, kun sai lauantaina tiputettua apinan selästään.

Toinen välieräpeli Myllypurossa oli FBC Turulle juuri niin hankala kuin ennakkoon osattiin aavistaa. Kaksi erää tehtiin Hawks-vahti Severi Hopsusta sankaria, kun ei saatu palloa mistään sisään. Kotijoukkue taas onnistui käyttämään omat paikkansa tehokkaammin ja pitkään näytti siltä että ottelusarja on tasoissa sunnuntain jälkeen. Päätöserän alussa pörssikärki Antti Aarnio vie kotijoukkueen jo 3-0 johtoon ja tilanne näytti turkulaisittain todella hankalalta. Rosteria hieman tiiviimmäksi ja Antti Vuorisen eka maali herätti kirin henkiin kolmannella minuutilla, kun vihdoin Hopsu tuli ohitettua.

Seuraava haaste oli Teemu Aaltosen saama viiden minuutin rangaistus. Beeceen alivoima onneksi kesti tämän hienosti ja tätä helpotti kun viimeiset kaksi minuuttia pelattiin tasavajaalla kotijoukkueen Teemu Kantasen ottaessa kahden minuutin rangaistuksen. Rangaistusten päätyttyä pelin painopiste oli vahvasti haukkapäädyssä ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Vuorisen toinen saa haukkalavat jo tärisemään. Päävalmentaja Mikko Stenfors ottaa joukkonsa aikalisälle ja kärsivällinen pyöritys palkitaan, kun Vuorisen kolmannella saadaan peli tasoihin.

Varsinaisen peliajan loppuun saadaan vielä pari paikan tynkää, mutta voittomaalia saatiin odottaa jatkoajan viidennelle minuutille. Sami Tuominen karvaa laidasta pallon itselleen ja laukoo ahnaasti. Hopsu torjuu pallon eteen, josta Aaro Ollikainen käy sutimassa karat sisään. Tämän jälkeen nähtiin kentällä vielä haukan lentoa mukaileva porilainen voitontanssi ja turkulainen pelaajaröykkiö joka tuli häiritsemään tätä suurta performanssia.

– Kaksi erää hakattiin päätä Haukkojen puolustukseen ja maalivahti Hopsuun. Kolmannessa erässä saatiin vihdosta viimein kipsi murrettua ja sen jälkeen peli oli sen mukaista. Kun tehtiin 3-2 kavennus niin olin satavarma että voitetaan peli, ja niin kävikin. Loistava joukkuehenki tänään, tästä on hyvä jatkaa kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Voitot Beeceelle nyt 2-0 ja sarja on näin katkolla torstaina Turussa.