ÅIF oli aseeton vahvan Beeceen käsittelyssä

FBC Turku – ÅIF 9-1 (4-0, 4-0, 1-1)

Kauden ennätysyleisö 448 katsojaa todisti sunnuntaina FBC Turun kauden parasta esitystä, kun ÅIF jäi jalkoihin jo heti alussa. Edes päävalmentaja Mikko Stenforsin poissaolo sairastelun vuoksi ei häirinnyt peliin valmistautumista ja Beecee tuli alusta asti vahvasti kolmellä sylinterillä. Peli oli käytännössä taputeltu ekan erän jälkeen, kun lukemat digitaalilla näytti kotijoukkueelle neljää ja vieraille nollaa.

Kotijoukkueen peli vapautui aikaisten onnistumisten myötä ja se riisui käytännössä vieraat heti aseista, kun pelkkä puolustaminen ja vastahyökkäyksien kyttääminen ei enää riittänyt. Hienoa oli myös, että onnistumisia tuli heti alussa laajalla rintamalla. Teemu Aaltosen kenttä värkkäsi kaksi ensimmäistä osumaa, kun ensin osui Sami Tuominen ja toisen tulitti viivasta Jussi Hoikkala. Aaro Ollikainen teki kolmannen ja Ere Laitimo neljännen vielä avauserään

Toisessa erässä tahti oli identtinen avauserään ja neljä lisämaalia taputtelivat pelin sitten lopullisesti. Enempäänkin oli Beeceellä mahdollisuuksia, kun taas ÅIF:n hyökkäyspeli hyytyi lähes täysin. Toisessa erässä maaliverkkoa pöllytti Miikka Sokka, Aaro Ollikainen toistamiseen ja sitten vielä erän loppuun Antti Vuorinen kahteen kertaan.

ÅIF rikkoi kuparisen vihdoin päätöserän alussa, kun Markus Mitikka hakkaa irtopallon Aleksi Sillantaan kainalosta sisään. Kolmanteen erään myös Beeceen tahti hyytyi, kun Elias Siiran osuma viidennellä minuutilla jäi illan viimeiseksi. Ansaittu ja selkeä voitto kotijoukkueelle ja pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun Welhot saapuu vieraaksi Kupittaalle.

FBC Turun valmentaja Juuso Silen antoi nyt pelin jälkeen kommentit, kun päävalmentaja Stenfors oli kotona sairaana:

Valmius peliin oli loistava ja saatiin maalihanat heti alusta alkaen auki. Toteutettiin pelisuunnitelmaa ja jaksettiin maltillisesti rakentaa peliä mikä lopulta avasi maalipaikkoja. Keskialuetta kunnioitettiin tavallista paremmin ja minimoitiin tätä kautta pallonmenetyksiä. Kolmannessa erässä tapahtui pieni pelillinen notkahdus, mutta siitäkin huolimatta pysyttiin loppuun asti kuskin paikalla. Saatiin myös pidettyä vastustaja hyvin pois hyviltä maalintekopaikoilta ja Aksu (maalivahti Aleksi Sillantaka) hoisi omassa päässä loput.