Aleksi Havian jatkoaikamaali siirsi ratkaisun keskiviikolle

Rangers – FBC Turku 3-4 ja (0-3, 1-0, 2-0, 0-1)
Otteluvoitot: 1-1

FBC Turku on hävinnyt varsinaisella peliajalla ottelun viimeksi Marraskuun alussa, kun Limingan bussi yllätti Beeceen Kupittaalla. Sunnuntain vierailu Kirkkonummen väestösuojassa ei katkaissut tätä sarjaa, mutta se ei olisi paljon lohduttanut mikäli noutaja olisi nyt tullut. Onneksi kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto tuli tärkeään paikkaan, kun Aleksi Havian laukaus Antti Vuorisen poikkarista pysäytti kellot ajassa 64:32 ja näin sarjan ratkaisu siirtyi keskiviikoksi Kupittaalle.

Beecee tuli jälleen peliin terävänä ja nyt se saatiin siirrettyä myös tulostaululle. Avauserän puolivälissä kolmoskenttä juoni kulmavaparista Matti Manniselle patenttipaikan josta mies ei epäonnistu. Seuraavassa vaihdossa Ere Laitimo yllättää kaukaa maskin takaa kotijoukkueen maalilla hyvän pelin pelanneen Kari Vilenin ja ekaa kertaa pääsee turkulaiset kuskin paikalle. Seuraavat vaihdot tarjoaa hyviä saumoja lisäosumille, mutta kolmas maali odotuttaa erän loppuun asti. Miika Kosonen käy jälleen naulaamassa rankkarista pallon varmasti putken alle.

Toisessa erässä oli keltapöksyillä saumat taputella peli, mutta pari ylivoimamahdollisuutta meni jälleen tehottomaksi siirtelyksi ja tasaviisikoinkaan ei saatu nyt sisään. Itselle kun ei kelpaa, niin kaverihan sitten aina lopulta osuu. Kirkkonummelaisten lauantain jatkoaikasankari Atte Silvennoinen unohtuu takatolpille ja tuo kotijoukkueen mukaan peliin kavennusosumalla toisen erän loppuun.

Päätöserän alku meni puolin ja toisin varovaiseksi, kun oli tiedossa että seuraavan maalin merkitys on suuri. Vikan kympin alkaessa Rangersin tulikuuma Kristian Lamminen tykittää kaukaa unelmakudin takaristikkoon ja sytyttää kotijoukkueen liekkeihin. Momentum siirtyy vahvasti isännille ja vain pari minuuttia myöhemmin sama mies kanttaa sisäänlyönnistä pelin tasoihin. Tässä vaiheessa kylmäsi varmasti montaa turkulaista Solidsportin katsojaa, mutta mikä tärkeinä niin joukkueen usko ei horjunut. Vielä kerran päästään ylivoimalla hakemaan ratkaisua, mutta valitettavasti jälleen tuloksetta. Varsinaisen peliajan loppuun vielä pari paikkaa molemmille, mutta molemmat veskat olivat nyt horjumattomia.

Jatkoajan alussa kotijoukkueelle syntyy ensin pari paikkaa kaukolaukauksista ja vielä ennen ratkaisuosumaa Markus Fredriksson pääsee laukomaan kaukaa vaarallisesti. Tilanne kääntyy turkulaisvapariksi jonka puolustaja Jaakko Hautamäki pelaa nopeasti pystyyn ryntäävälle Antti Vuoriselle. Mynämäen mies tarjoilee hienosti poikittain Aleksi Havialle ja hetkessä on kasa kotijoukkueen maalilla valmis. Ratkaisua ottelusarjassa haetaan keskiviikkona Kupittaalla.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Jos lauantaina olimme joukkueena ehkä vielä hieman runkosarja-moodissa, niin tänään tulimme kyllä otteluun todella vahvasti ja hyppäsimme mukaan pudotuspeleihin myös tunnepuolella. Pakko sanoa, että tänään meillä oli joukkueena kyllä todella hauskaa vaihtopenkillä koko ottelun ajan ja tuntuikin, että homma lähti ajoittain jo aivan liitoon. Tästä on todella mukava jatkaa kohti keskiviikon ratkaisupeliä.