Beecee avasi F-liigakarsinnat niukalla voitolla

FBC Turku – Rangers 3-2 (0-0, 1-0, 2-2)

Beecee sai todella pitkän tappioputkensa poikki F-liigakarsintojen avauksessa kotona Kupittaalla, kun Rangers kaatui niukkamaalisessa kamppailussa rimaa hipoen. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen erän loppuun, kunnes Nikolas Laaksonen kaukolaukaus yllätti kaukaa vieraiden maalissa pelanneen Petteri Vormiston.

Päätöserän alussa kotijoukkue näytti jo karkaavan Juuso Forsmanin ja Aaro Ollikaisen maaleilla. Rangers roikkui kuitenkin sitkeästi mukana ja Jonatan Junkkari nosti toiveita vierasleirissä avausmaalilla vielä seitsemän minuuttia ennen loppua. Yannick Lindroosille tuomittiin hyökkäyskulmassa hyvin kyseenalainen jäähy hetkeä myöhemmin. Paine Jens Beijarin vartioimalla turkulaismaalilla oli melkoinen ja Jene sai ottaa tässä vaiheessa pari varsin näyttävää torjuntaa. Jäähy lopulta kestettiin, mutta viimeisellä minuutilla junnutähti Setti Roimela kaventaa maalin edestä vielä maalin päähän, mutta onneksi tämä jäi illan viimeiseksi ja kotijoukkue pääsee juhlimaan vapauttavaa sarjan avausvoittoa.

Kotijoukkue oli pelissä pallolla isomman osan ajasta, mutta maalipaikkoihin murtautuminen oli todella vaikeaa. Molemmilla oli pelissä hetkensä ja laadukas maalivahtipelaaminen molemmissa päissä kenttää piti luvut maltillisena. Sarja on nyt avattu ja heti täytyy todeta, että paljon pitää turkulaisleirissä parantaa jotta saadaan sarja keskiviikoksi katkolle Kupittaalle. Voittaminen tuntui loppuhetkillä vaikealta, kun näihin hetkiin ei olla kaudella totuttu.

FBC Turun valmentajien kommentit pelin jälkeen:

”Pystyttiin noudattamaan laadittua ottelusuunnitelmaa. Oltiin kärsivällisiä pallolla ja luotettiin että saadaan riittävästi paikkoja. Puolustettiin myös kärsivällisesti omalla alueella pientä herpaannusta lukuunottamatta ottelun lopulla.

Palautuminen ja keskittyminen seuraavaan otteluun on jo hyvässä vauhdissa ja joukkue jatkaa yhdessä kohti yhteistä tavoitetta.”

– Pasi Lehtonen –

”Kiitokset FBC Turun faneille ja taustoille upeasta tapahtumasta! Sarja on avattu, mennään eteenpäin.”

– Heikki Luukkonen –

Tuttuun tapaan lauantain maalikooste on tarjolla Ruutu-palvelussa. Sarja jatkuu sunnuntaina Kirkkonummella klo 17.00 ja se on katsottavissa myös Ruudussa.