Beecee haki pisteet Myllypuron kouludiscosta

Hawks – FBC Turku 3-7 (2-1, 1-2, 0-4)

Vahva päätöserä sunnuntaina Myllypurossa toi FBC Turulle täydet pisteet Hawksin vieraana. Kauden avausottelussa Kupittaalla haukkaparvi oli vielä pelokas ja epävarma sarjanousija, mutta Petteri Bergmanin luotsaama nippu on kauden aikana mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Erityisesti toisessa erässä se pisti vahvalla prässäämisellään Beeceen ahtaalle. Lopulta turkulaisten laadukas ylivoimapeli käänsi ottelun, kun kolme ylivoimatilannetta tuotti jokainen osuman. Hawks puolestaan ei pystynyt hyödyntämään kumpaakaan ylivoimatilannettaan.

Avauserässä tuntuivat turkulaiset vielä ihmettelevän varsin näyttävää alun valoshowta ja pelimoodiin oli vaikea päästä. Tiukka tuomarilinja koitui sopivaksi herätykseksi ja vielä kun alivoimapelaaminen onnistuttiin hoitamaan tyylillä. Heti perään oma yyvee jossa Matias Kallio tykittää putken kautta avausmaalin. Avauserässä kotijoukkue oli kuitenkin niskan päällä ja erätauolle lähdettiin maalin perässä. Tasoituksen rankkarista viimeisteli Aaro Pohjanmaa ja johtomaalin pörräsi Elia Tölli ikiliikkuja Eetu Isometsän esityöstä. Kuinka kova pelimies hiihtäjälegendan poika oliskaan, jos saisi vielä sopivan peliasun joka ei kinnaisi kaiken aikaa.

Toisessa erässä Hawks oli terävä ja Beeceen oli vaikea saada omaa pallollista pelaamista uomiinsa, kun haukkaparvi tuntui pörräävän joka puolella kenttää todella vahvasti. Lukujen valossa erä meni kuitenkin onneksi turkulaisille, kun kolmoskenttä värkkäsi kaksi osumaa isäntien yhtä vastaan. Saku Hirmaston tarkka laukaus vaparista tuli erän alkuun ja onneksi alati vaarallinen Matti Manninen unohdettiin yksin sektoriin kotijoukkueen maalin jälkeisessä vaihdossa. Mannisen tasoinen maailman luokan viimeistelijä ei tällaisia paikkoja tuhlaile ja voitiin olla lopulta tyytyväisiä, kun päästiin toiselle tauolle tasalukemissa.

Viimeiseen kakskymppiseen saatiin juuri sellainen alku kuin toivottiin, kun kääntöpelistä Sami Tuominen pääsee Jaakko Hautämäen loistavasta esityöstä viimeistelemään neljännen turkulaisosuman. Tämä jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, kun johtoasemassa pallollinen peli vapautui ja päästiin kontrolloimaan peliä pitkiä jaksoja kuten haluttiin. Tämä johti kotijoukkueen rikkeisiin josta seuranneista ylivoimapeleistä Miikka Sokka tarjoili kaksi seuraavaa osumaa. Jos Miika Kosonen onnistuu hieman onnekkaastikin avaamaan viivapyssyllä maalitilinsä, niin jälkimmäinen Antti Vuorisen iskemä osuma ei jättänyt seliteltävää. Bergman pyrkii aikalisällä vielä herättelemään joukkuettaan, mutta homma oli jo paketissa. Saku Hirmasto tyylittelee illan loppulukemat minuutti ennen päätössummeria.

Voiton myötä Beecee jatkaa Divarin kärjessä ja saa vihdoin todella rankan Marraskuisen rupeaman päätökseen. Amatöörilajiin kymmenen peliä kuukauden sisään on aika paljon ja nyt joukkueella edessä ansaittu parin viikon huili peleistä. Seuraava sarjapeli on edessä perjantaina 11. joulukuuta, kun joukkue matkustaa EV Akatemian vieraaksi Mosalle.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Tänään mentiin kaksi ensimmäistä erää melko vauhdikkaasti päästä päähän ja erityisesti ottelun alku oli melko rikkonainen. Päätöserässä saimme alkuun onnistumisia maalien muodossa, joiden jälkeen pystyimmekin ottamaan hallinnan oikeastaan täysin. Onkin erittäin kova suoritus joukkueelta kasvaa ottelun sisällä tällä tavalla ja ottaa alun kohnottamisen jälkeen homma näin vahvasti haltuun. Johtoasemapelaaminen ja erityisesti toimintamme pallollisena oli kolmannessa erässä todella hyvällä tasolla.

– Pakko myös antaa samalla tunnustus vastustajalle, sillä Hawks oli tänään huomattavasti parempi ja haastavampi vastustaja, kuin kauden ensimmäisessä ottelussa Kupittaalla. Nämä ovat kuitenkin meidän kannalta juuri niitä pelejä, jotka vain pitää kääntää, jos haluaa olla sarjataulukossa korkealla runkosarjan päätteeksi. Tästä on mukava lähteä pienelle pelitauolle.