Beecee käänsi pisteet Jyväskylästä päätöserässä

O2-Jyväskylä – FBC Turku 4-6 (1-1, 2-1, 1-4)

Beecee sai otteluun hyvän startin, kun jo toisella minuutilla Antti Hopeanaula naulaa maalin edestä pelin ekan osuman Aleksi Havian hyvästä esityöstä. Kotijoukkue tulee tasoihin seitsemännellä minuutilla, kun alkukauden komeetta Markus Manninen osuu pomppupoikkarista. Vauhti kiihtyi erän loppua kphden, mutta lisämaaleja ei enää nähty hyvistä paikoista huolimatta.

Matias Kallion tiukka ranne löytää aivan maalin yläkulmaan heti toisen erän alkuun ja Beecee uudelleen johtoon. Tämän jälkeen nähtiin molemmissa päissä monta laadukasta maalipaikkaa, mutta valitettavasti vain kotijoukkue onnistui. Molemmat syntyivät vastahyökkäyksistä ja näin isäntien 3-2 johtoasemassa lähdettiin toiselle erätauolle.

Päätöserän ekassa vahdossa Matias Kallion rannari kilahtaa yläputkeen. Runsas minuutti tästä ja kotijoukkueelle puolestaan pomppii onnekkaasti, kun rännipallo kulkeutuu kenttämestarin erikoisella maalin eteen, jossa kaksi kotijoukkueen pelaajaa saa rauhassa häärätä O2:n kahden maalin karkumatkalle. Onneksi seuraava maali merkataan nyt turkulaisille, kun Saku Hirmasto katkoo hienosti keskialueella ja muutaman askeleen jälkeen napauttaa pallon voimalla putken alle. Beecee saa kavennuksen jälkeen vihdoin aikaan pitkiä hyökkäyksiä ja erän puolivälissä nähdään tasoitusmaali, kun Ere Laitimo tarjoaa ilmapoikkarin Aku Kuikalle joka ohjaa pallon varmasti tyhjiin.

Pelimiehen kympillä peli aaltoili päästä päähän ja seuraava osuma olisi voinut kolahtaa kumpaan päähän tahansa. Pari vaihtoa huilannut kolmoskenttä pääsi uudelleen kehiin viimeisellä vitosella ja pelaavat pallon päättäväisesti päätyyn. Siellä Sami Tuominen kampeaa maalin takaraudan kautta pelivälineen itselleen ja nippaaa sen maalin eteen. Kahden kotijoukkueen pakin vain ihmetellessä miehen päättäväisyyttä, niin Sami runnoo pomppivan pallon väkisin etukulmasta sisään ja keltahousut johtoon, kun pelikellossa jäljellä vajaa neljä minuuttia. Kotijoukkueen tasoitushaavet kokevat seuraavaan vaihtoon kovan kolauksen, kun Jaakko Hautamäki pyörähtää Mikael Määtän ympäri joka sortuu ottamaan pelin ainoan jäähyn. Moni olisi voinut kuvitella, että nyt pelataan ylivoimalla kelloa pois, mutta koko pelin huilannut Miika Kosonen päätti ihan toisin ja päätti naulata pelin. Kylmät ranteet lukkoon ja pallo vastustamattomasti ristikkoon. Amppareiden surinat tältä illalta oli sitten siinä ja Mähönen pääsi kuskaamaan onnellisia turkulaisia kohtia kotia.

Voiton myötä Beecee jatkaa Divarin kärjessä ennen Karhuja ja Kooveeta jotka ovat kahden pinnan päässä. Seuraava peli odottaa jo tiistaina, kun matka käy SB Vantaan vieraaksi. Ensi viikon sunnuntaina isännöidään kärkipelissä Kooveeta, mutta valitettavasti ilman yleisöä.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit illan pelin jälkeen:

– Vastustaja oli tänään odotetun kova ja ansaitsee tunnustuksen, vaikka se ei heitä tietenkään lämmitä näin pelin jälkeen. Erityisesti toinen erä oli meille erittäin vaikea ja sitä suuremmalla syyllä tämä nousu tappioasemasta voittoon tuntuukin erittäin hyvältä. Pystyimmekin joukkueena sietämään hyvin ne meille haastavat hetket ja esiintymään yhtenäisesti läpi ottelun.