Beecee käänsi Porista pisteet päätöserässä

Karhut – FBC Turku 3-5 (0-0, 2-1, 1-4)

Porissa pelaaminen on aina omanlaisensa kokemus ja ei Urheilutalon sunnuntai-ilta taaskaan jättänyt ketään kylmäksi. Liukas sekä pomppuinen parkettimainen alusta tuo soppaan oman mausteensa ja aina pitää omaa pelaamista vahvasti sopeuttaa siihen. Oma juttunsa on edelleen myös porilainen yleisö joka tuottaa tasaisen varmasti K-18 huutoja läpi pelin. Tällä kertaa Beecee ammensi tästä oikeanlaista voimaa ja haki pinnat jopa ansaitusti.

Avauserä oli tarkkaa pelaamista, mutta samalla fyysinen vääntäminen oli ihan eri tasolla kuin mitä lauantaina Hawksia vastaan koettiin. Kotijoukkue pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimalla, mutta keltainen nelikko peitti hyvin tilanteet ja harvat laukaukset viuhuivat päätyverkkoon. Erän loppua kohden ote siirtyi lievästi Beeceelle, mutta ihan huipputontteja ei jauhaminen vielä tuottanut.

Karhut tekee ottelun avausmaalin heti toisen erän alkuun Tomi Jerkun osuessa vastahyökkäyksestä. Pirteästi jo lauantaina pelannut Beeceen kolmoskenttä tuo pelin tasoihin vain hetkeä myöhemmin, kun Kasperi Kantonen löytää takatolpilta Saku Hirmaston viimeistelemään. Runsas minutti tästä tuomitaan porilainen jäähyboxiin ja turkulaisylivoima pyörii jopa niin mallikkaasti, että selvä Antti Vuorisen maalipaikka joudutaan rikkomaan rankkarin arvoisesti. Ere Laitimo ei onnistu ohittamaan hyvin pelannutta Arvid Vonkia ja ylivoima jatkuu. Ylivoiman viime sekunneilla Porin kapteeni Eero Vanhatalo ohjaa maalin edestä pitkän syötön putken alle ja kotijoukkue uudelleen johtoon.Näissä numeroissa lähdettiin toiselle erätauolle.

Päätöserään saadaan mahdollisimman huono startti, kun keskialueen hassista pääsee isännät vastahyökkäykseen, josta Vanhatalo illan toisellaan sivaltaa Karhut kahden maalin karkumatkalle. No onneksi ei nyt usko horjunut ja työnteko jatkui laadukkaana. Ykköskenttä astui nyt esiin kun sitä tarvittiin. Ensin Antti Vuorisen poikkisyötttö pomppii pakin lavan kautta onnekkaasti ohi Vonkin ja seuraavassa vaihdossa Miikka Sokan tarkka syöttö löytää Matias Kallion jonka tarkka maannuoliainen tasoittaa pelin.

Pelimiehen kympillä ote oli lievästi Beeceellä ja lopulta kakkoskentän pitkä mylly tuotti tulosta, kun Aleksi Havian makea syöttö halkoo kotijoukkueen pakan ja Miika Hämäläinen lyö voittomaalin Vonkin putkista verkkoon. Karhut ottaa vielä aikalisän ja veskan pois, mutta keltapaidat peittävät nyt porilaisyritykset hienosti ja lopullinen niitti saadaan puoli minuuttia ennen päätössummeria, kun Sokan roikku omalta alueelta osuu tyhjään maaliin.

MUUTA: Porilainen salibandyhahmo kiteytti paikallisen salibandyajattelun ytimekkäästi: ”Kaksi joukkuetta pelaa kuusikymmentä minuuttia ja aina lopuksi tuomarit ratkaisee.”

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentti pelin jälkeen:

– Pakko olla ylpeä tästä meidän joukkueesta ja siitä kypsyydestä mikä pelissämme on ollut heti tästä avausviikonlopusta alkaen. Olimme tänäänkin varsin yhtenäisiä eri puolila kenttää ja pystyimme esiintymään varsin tasapainoisesti läpi ottelun. Pori ei todellakaan ole se mukavin paikka vierasjoukkueelle ja senkin myötä nousu tappioasemasta voittoon tuntuu varsin hyvältä.