Beecee käänsi toisen voiton päätöskympillä Kirkkonummella

Rangers – FBC Turku 4-6 (2-1, 1-0, 1-5)

Ottelusarjan toinen kohtaaminen sunnuntaina Kirkkonummella oli lauantain tapaan todella tasainen. Beecee sai peliin lentävän lähdön, kun Nikolas Laaksonen onnistui heti avausvaihdossa sisäänlyöntikuviosta tuikkaamaan avausmaalin. Tämän jälkeen tuskailtiin omien tehojen kanssa, kun tyhjistäkään ei saatu sisään ja Rangers karkasi toisen erän lopussa jo 3-1 johtoon.

Päätöserässä riitti tapahtumia heti ekasta aloituksesta, jossa Laaksosen maila nousee liian korkealle josta jäähypenkille. Rangersin ylivoima kuitenkin sakkasi ja Lauri Laine pääsi laidasta karkuun joka johti rankkarin arvoiseen rikkeeseen, josta Krisjanis Tiltins kävi varmasti upottamassa kavennusosuman. Beecee vyörytti hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn, mutta tehoja saatiin vielä odotella. Kotijoukkueen Samuli Alaluusua ei puolestaan odotuttanut tehojaan, vaan karkasi merkkausvirheestä viimeistelemään illan kolmannen maalinsa ja Rangersin uudelleen kahden maalin karkumatkalle, kun peli oli taittumassa viimeiselle kympille.

Kellossa oli jäljellä vajaa seitsemän minuuttia, kun turkulaisvalmennus ottaa veskarin pois ja kuudennen pelaajan kehiin. Pokeri kannatti ja Verneri Tuononen survoo maalin edestä tärkeän kavennuksen. Tämä avasi hanat ja Juuso Forsman viimeistelee kulmavaparikuviosta tasoituksen runsas minuutti myöhemmin. Taas minuutti tästä ja Tiltinsin illan toisella maalilla ollaankin jo johtoasemassa. Rangers saa loppuun vielä muutaman laukaisupaikan, mutta maalilla Jens Beijar poimii ne varmasti ja pääsee syöttämään päätösminuutilla illan lopullisen ratkaisun, kun Tiltins viimeistelee hattutemppunsa tyhjään Rangers-maaliin.

FBC Turun valmentajien kommentit:

”Saatiin hyvä startti alkuun ennenkuin vastustaja onnistui. Onnistuttiin luomaan paikkoja ottelun edetessä mukavasti vaikka onnistumiset antoivat odottaa. Tämän johdosta sorruttiin hiukan liikaa puskemaan pallolla ja tuli paljon turhia pallonmenetyksiä. Edelleen uskottiin että pystytään tekemään tarvittavat maalit. Kolmannessa erässä onnistuttiin kuudella viittä vastaan kaventamaan ja saatiin rytmistä kiinni ja ratkaistiin ottelu sen jälkeen. Pitää muistaa kuitenkin että matka on vielä kesken ja hommat jatkuu.”

– PASI LEHTONEN –

”Vaiherikas ja hieno matsi, josta onnistuimme taivuttamaan vierastäplän. Keskiviikkona jatketaan Kupittaalla.”

– HEIKKI LUUKKONEN –

Keskiviikkona sarja siis on katkolla Kupittaalla ekan kerran Beeceelle ja yleensä se sarjan katkaisupeli on se vaikein. Rangers on taipunut kahdesti niukalla marginaalilla, joten varmasti sisuuntunut ja ärsytetty vieras saadaan riesaksi.

Sunnuntain maalit on tuttuun tapaan tarjolla Ruutu-palvelussa.