Beecee käänsi vaikean alun voitoksi

FBC Turku – Pirkat 7-3 (0-2, 2-2, 5-1)

Divarissa arkipelit ovat usein hankalia kotijoukkueelle. Amatöörilajissa vierasjoukkue pääsee nollaamaan työpäivän sentään lyhyen bussimatkan aikana, mutta kotijoukkueen pelaajat tulevat melkein suoraan hihnalta kaukaloon. Beeceellä oli keskiviikon kotipeliin Pirkkoja vastaan todella tahmainen alku, vaikka näennäisesti peliä hallitsikin. Vieraat karkasivat avauserässä 0-2 johtoon ja terävästi peliä kääntäneillä hämäläisillä oli paikkoja lisäosumiinkin. Toisessa erässä kotijoukkueen ”marinointi” alkoi tuottamaan tulosta ja peli myös valotaululla alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Pirkat sortuivat jatkuvaan jäähyilyyn ja peli olisi toimivammalla ylivoimapelaamisella ollut taputeltavissa jo päätöserän alussa.

Vaikean avauserän jälkeen Matti Manninen käynnisti keltaisen sukellusveneen moottorit toisen erän alussa, kun epäreilun kova rystylaukaus ei jättänyt Pirkka-vahdille mahdollisuuksia. Antti Vuorisen vastaiskumaalilla päästiin toiselle tauolle tasalukemissa ja vielä erän loppuun ansaittiin vieraille jäähy jonka myötä päätöserä päästiin aloittamaan ylivoimalla.

Kotijoukkueen ylivoimapeli oli nyt todella takkuista ja tämä piti Pirkat tuloksen valossa pelissä mukana pitkälle, vaikka pelillisesti kotijoukkue oli pistänyt ohitusvilkun päälle jo puolen tunnin kohdalla. Pirkat sai kolmannella kaksikymppisellä paljon jäähyjä, mutta jäi nyt myös selviä jäähyjä tuomariparilta viheltämättä. Maajoukkuekapteeni Nico Salo huhuili eilen twitterissä kateissa olevien sääntöjen perään ja oli niistä keskiviikkona Kupittaallakin epäselvyyttä.

Hienon pelin kolmoskentän keskellä pelannut Teemu Aaltonen tekee päätöserässä vastahyökkäyksistä kaksi melkein identtistä maalia, jossa pallo käytännössä juostiin maaliin maalivahdin ja vierasjoukkueen puolustajan myötävaikutuksella. Tähän väliin Antti Vuorinen onnistuu Jaakko Hautamäen loistopassista ja peli tuli tällä erää taputelluksi, vaikka vieraiden Antti Jaakkonen ehtii onnekkaalla ylivoimaosumalla hetkellisesti vielä nostamaan Pirkkojen toiveita. Jaakko Hautamäki ja Aku Kuikka kaunistelevat vielä loppulukuja kotijoukkueelle viimeisellä kahdella minuutilla, kun vieraat olivat heittäneet pyyhkeen jo kehään.

Voitto varmisti sen, että FBC Turku on runkosarjassa vähintään toinen, kun pelejä on jäljellä kolme kierrosta. Ainoastaan pelin vähemmän pelannut ja neljä pistettä takana oleva Karhut voi ohittaa Beeceen taulukossa. Matka jatkuu lauantaina Kirkkonummelle, jossa hyvästellään Rangersin vieraana legendaarinen pommisuoja.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Kuulostaa koomiselta, mutta pelasimme tänään kokonaisuutena ihan hyvän ensimmäisen erän, vaikka vastustaja veikin sen nimiinsä 0-2. Tiesimme kuitenkin erän jälkeen, että tämän iltainen pelaaminen ns. riittää kyllä, kunhan vain pystymme jatkamaan samaa ja entisestään terävöittämään niitä pieniä laadullisia asioita. Sieltä se tulos sitten myös tuli täysin sen kärsivällisen tekemisen ja työnteon kautta. Hienoa malttia koko meidän joukkueelta tänään hyvin ja tiiviisti puolustavaa vastustajaa vastaan.