Beecee käänsi värikkään pelin Nousiaisissa

FBC Turku – Pirkat 9-5 (2-3, 2-1, 5-1)

FBC Turku isännöi sunnuntaina Pirkkalan Pirkkoja Nousiaisten uudella Nouste Areenalla. Hienoissa puitteissa nähtiin varsin värikäs sekä vaiherikas kamppailu jossa voimasuhteet heitti häränpyllyä moneen kertaan. Pirkkojen Aleksi Peltolasta oli tulossa vierasjoukkueen sankari, kun kuumana läpi pelin käynyt hyökkääjä ehti nakuttaa tehot 2+2 ennen kuin muuttui antisankariksi. Kaksi jäähyä jo aiemmin pelissä kärsinyt tehopelaaja lensi päätöserän alussa suihkuun telottuaan Malik Abudua rajun näköisesti ja tämä viiden minuutin ylivoima käänsi pelin kotijoukkueelle. Beecee ei viisikkopelaamisessa sunnuntaina onnistunut kummoisesti, mutta onneksi ylivoimapelaaminen tuotti nyt neljä osumaa joista Antti Hopeanaula takoi kolme.

Beecee aloitti pelissä maalinteon, kun kapteeni Jussi Hoikkalan kaukolaukaus pomppi onnekkaasti Pirkkojen pelaajasta sisään. Valitettavasti tätä iloa ei kestänyt pitkään, kun pari harmittavaa näppäilyvirhettä, josta Pirkat rankaisi armotta. Erän loppuun vielä Antti Hopeanaulan maalilla tasoihin, mutta sillä ei päästy erätauolle johdossa, kun unohdettiin vielä vieraiden Aleksi Peltola takatolpille dippaamaan tyhjiin vain neljä sekuntia ennen erätaukoa.

Toisen erän alussa Beecee saa vihdoin ylivoiman jonka perään on huudeltu jo reilut pari peliä. Ylivoima ei ollut varsinaisesti mitenkään lennokasta, mutta tuotti tulosta kun Teemu Aaltonen lyö riparista pallon sisään. Valitettavasti heti perään Antti Vuorinen komennetaan jäähyboxiin ja vierasjoukkueen kuitti jälleen Peltolan lavasta. Peli muuttui erän vanhetessa tarkemmaksi, mutta erän loppuun päästiin vielä yrittäämään toistamiseen ylivoimalla. Antti Hopeanaula löytyy toistamiseen takatolpilta ja näin tasalukemissa lähdetään toiselle tauolle.

Päätöserän alkuun Pirkat ottaa typerän jäähyn, mutta nyt ylivoima jäi tehottomaksi. Pirkat taistelee alivoiman hyvin ja välittämästi jäähyn jälkeen todellisella tahtomaalilla uudelleen vierasjohtoon. Illan näkyvin hahmo Aleksi Peltola sortuu heti perään todelliseen ylilyöntiin, kun lanaa Malik Abudun omassa kulmauksessa ja suihkukomennus oli selviö. Vitosen aluksi Antti Hopenaula tasoittaa pelin illan kolmannellaan ja loppuylivoima meinasi mennä nyhräämiseksi, vaikka loistavia paikkoja syntyi Pirkkojen pakiston sekoiluista. Onneksi Aaro Ollikaisen kaukolaukaus yllättää muuten loistotorjuntoja läpi ottelun esittäneen vieraiden maalivahti Joona Pesosen ja näin värikkäiden vaiheiden jälkeen päästiin uudelleen johtoon. Pelikellossa oli jäljellä vielä kahdeksan minuuttia ja voitto kaikkea muuta kuin varma, sillä niin erikoisesti oli peli aaltoillut.

Beecee pystyi johtoasemaan päästyään pelaamaan illan parasta peliään ja vahvalla pallokontrollilla hyydyttämään Pirkkojen kirin. Toki urakkaa helpotti myös kaksi onnekasta osumaa jotka syntyi Malik Abudun ja Aleksi Havian lavoista. Lopussa urakkaa helpotti vielä vierasjoukkueen jäähy joka tyydyttiin pitämään palloa. Teemu Aaltonen pääsee illan toisellaan vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 9-5 reilu puoli minuuttia ennen loppua.

FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsin kommentit pelin jälkeen:

– Henkisesti todella tärkeä voitto. Kolmannessa erässä pelimme rentoutui ja tehtiin oikeita asioita.

– Peli oli itsessään aikamoinen sekametelisoppa ja pelillinen punainen lanka oli hukuksissa. Tietynlainen peli-identiteetti uupuu tällä hetkellä, ja tässä on valmennuksella peiliin katsomisen paikka. Seuraava peli kahden viikon päästä, joten nyt on jälleen aikaa reenille ja suunnittelulle. Mennään eteenpäin.