Beecee niukasti Hawksia parempi välieräsarjan avauksessa

FBC Turku – Hawks 4-3 (2-2, 1-0, 1-1)
Otteluvoitot 1-0

Hyvin erillaista salibandya nähtiin lauantaina F-liigakarsintojen välierävaiheen avausottelussa, kuin mitä edellinen sarja Kooveeta vastaan tarjosi. Hawks karkasi avauserän puolivälissä 2-0 johtoon ja edellisen karsintasarjan tapaan vasta tämä terävöitti myös Beeceen pelaamista. Avauserän vikalla vitosella Antit Hopeanaula ja Vuorinen toivat tahtomaaleilla kotijoukkueen tasoihin.

Toinen erä oli todella tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Kotijoukkue hallitsi pallolla, mutta maalipaikoille oli vaikea murtautua ja haukkamaalilla Severi Hopsu torjui terävästi. Erän lopussa saatiin kuitenkin ylivoimalla mahdollisuus, joka onnistuttiin hyödyntämään Juuso Forsmanin laukoessa kaukaa kotijoukkeen ekaa kertaa johtoon.

Päätöserässä Beecee onnistui pitkään puolustamaan pallolla ja rytmittämään peliä turvaten johtoasemaansa. Yksi lapsus omalla alueella sekä paikat sekaisin ja se riitti liigakarsintojen pörssikärki Antti Aarniolle, joka laukoo laidasta haukat tasoihin. Onneksi kotijoukkueelta löytyi vielä yksi vaihde, kun vajaa kahdeksan minuuttia ennen päätöstä Aaro Olikainen löytää näyttävän syöttöketjun päätteeksi laidasta Oliver Niemelän, joka parilla terävällä askeleella kanttaa pallon etuylänurkkaan. Tämä jää lopulta illan voittomaaliksi, vaikka Hawks hyvän paineen loppuun vielä rakentaakin. Sunnuntaina jatketaan Myllypuron kouludiscossa ja siellä voittaakseen turkulaisryhmän pitää olla paljon parempi kuin mitä lauantaina nähtiin.

– Ei oltu missään nimessä parhaimmillaan, mutta sitäkin tärkeämpää on se että ensimmäinen täplä on kiinnitetty. Ei oltu pallolla valmiita vastustajan miesmerkkiä vastaan. Ovat kyllä harvinaisen veemäinen jengi, siitä hatunnosto heille. Huomenna pitää parantaa jotta saadaan toinen kiinnitys Turkuun, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.