Beecee oli ÅIF:ia tehokkaampi sunnuntaina Kupittaalla

FBC Turku – ÅIF 9-5 (2-1, 3-1, 4-3)

ÅIF Sipoosta on ollut perinteisesti Beeceelle todellinen kivi kantapäässä ja ei tämäkään kohtaaminen tehnyt poikkeusta, vaikka loppulukemat selviltä vaikuttavatkin. Pelin alussa ÅIF loi tukun laadukkaita maalipaikkoja ja ilman Jouni Savosen loistavia torjuntoja olisi ottelu voinut saada taas perin hankalan juonen. Beecee käytti avauserässä paikkansa tehokkaammin ja pääsi johtoon josta ei enää luopunut, vaikka ÅIF lopussa vielä kertaalleen tuli parin maalin päähän.

Avauserään ÅIF tuli todella vahvasti ja olisi voinut päästä parin maalin karkumatkalle, mutta Savonen otti tässä vaiheessa tärkeät kopit ja käytännössä pari varmaa maalia pois. Beecee puolestaan teki käytännössä heti ensimmäisestä paikastaan, kun Miikka Sokka onnistui lyömään Matias Kallion laukauksen riparin maalin edestä sisään. Vajaa minuutti tästä ja Antti Vuorinen lisää johtoa puolestaan Aleksi Havian laukauksen paluupallosta takatolpilta. Ei seuraavaakaan vaihtoa pelattu ilman maalia, mutta nyt valitettavasti tarjoiltiin Sami Aalto kaventamaan maalin edestä eränumeroiksi 2-1. Kotijoukkueella ei avauserässä oman maalinteon ja maalivahtipelin lisäksi toiminut oikeastaan kuin alivoimapeli jota vieraat pääsivät pariin otteeseen testaamaan tuloksetta.

Kakkoserään Beecee sai hyvän alun, kun jo kolmannella minuutilla Kasperi Kantonen viimeistelee vastahyökkäyksestä takatolpilta kotijoukkueen kolmannen maalin. Hyvän raaston ja vastahyökkäyksen pohjat teki tähän Sami Tuominen jolle maalista ansaitusti syöttöpiste. Muutamaa minuuttia myöhemmin Antti Hopeanaula ohjaa puolestaan kotijoukkueen illan neljännen osuman myös vastahyökkäyksestä ja tähän raastokarvilla pohjat loi Antti Vuorinen. Ote siirtyi maalien jälkeen vahvasti Beeceelle ja tämä tuotti lopulta myös kotijoukkueelle mahdollisuuden pelata ylivoimalla. Ei ylivoima nyt mitenkään loistokkaasti toiminut, mutta tuotti kuitenkin Vuorisen osuessa maalin Jaakko Hautamäen passista. Sami Aalto illan toisellaan nosti vierasjoukkueen vielä peliin mukaan, mutta muuten toisen erän loppu oli hyvin sekava jossa kotijoukkue pelasi myös tehottoman ylivoiman.

Päätöserässä ÅIF hiipi vielä kahteen kertaan kahden maalin päähän kotijoukkueen hieman löysätessä, mutta molemmilla kerroilla se toimi tarvittavana herätyksenä ja pari tyrmäävää lisäosumaa tappoi vieraiden toiveet hyvin nopeasti. Kolmannessa erässä maaliverkkoa kotijoukkueesta venyttivät: Antti Hopeanaula, Teemu Aaltonen, Miika Hämäläinen sekä Matias Kallio.

Ensi viikon lauantaina reissataan Jyväskylään O2:n vieraaksi ja sitä seuraavana tiistaina vieraspeli SB Vantaata vastaan. Kahden viikon päästä sunnuntaina Kupittaalle saapuu sarjakakkonen Koovee Tampereelta, mutta valitettavasti myös se peli pelataan korona-rajoitteista johtuen edelleen ilman yleisöä.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Ottelun alussa selvitimme hyvin pari alivoimaa, mikä oli luonnollisesti varsin tärkeä asia siinä kohtaa ottelua, kun peli oli vielä tuloksellisesti tasainen. Toisessa erässä pystyimme ottamaan isommin eroa maalien muodossa ja tuosta johdosta emme myöhemmin enää luopuneet. Kaikkinensa hieno voitto joukkueelta melko tasaisen esityksen päätteksi.