Beecee otti niukan voiton finaalisarjan avauksesta

FBC Turku – Josba 6-5 (0-0, 4-2, 2-3)
FBC Turku johtaa ottelusarjaa 1-0 voitoin

F-liigakarsinnan ensimmäinen finaali oli lauantaina Turun Kupittaalla hyvin monivaiheinen. Alku- ja loppuminuutit oli vieraiden, kun kotijoukkueen lavat tärräsivät. Beecee hallitsi suurimman osan 5 vs 5 peliä ja tämä tuotti tulosta myös valotaululle. Viimeiselle vitoselle lähdettiin turvallisen tuntuisessa 6-2 johtoasemassa, mutta niin vain Josba tuli ilman veskaa pelaten vielä maalin päähän minuutti ennen täyttä aikaa. Summeri kuitenkin lopulta pelasti turkulaisjoukkueen ja näin finaalisarja käyntiin voitolla.

Kotijoukkue selvästi jännitti ekalla kympillä ja teki joukon helppoja virheitä, mutta Josba ei onneksi näitä pystynyt hyödyntämään ja Aleksi Sillantaka oli kotijoukkueen maalilla mies paikallaan. Seuraavat kolme varttia mentiinkin sitten vahvasti Beeceen komennossa, mutta avausmaali odotutti toiseen erään.

Joona Heiskasen toisen erän alkuun runnoman avausosuman myötä itseluottamus kasvoi ja Lauri Laine lisäsi johtoa näyttävän kääntökuvion päätteeksi. Tasavajaalla pelaten Josba pääsi kaventamaan, mutta Miikka Sokka kuittasi vielä samassa erikoistilanteessa Teemu Aaltosen loistavasta tarjoilusta. Erän lopussa Juuso Forsman pommittaa ylivoimalla neljännen maalin, mutta vielä erän viimeisillä sekunneilla tuomitaan kapteeni Jussi Hoikkalalle hyvin kyseenalainen jäähy. Kotijoukkueen vielä ihmetellessä tuomiota Olli Arkkila ampuu kaukaa todellisen koppimaalin juuri ennen summerin soimista.

Päätöserän Beecee saa lentävän lähdön, kun jälleen näyttävän kääntokuvion päätteeksi Lauri Laine pääsee vapaasti viimeistelemään kotijoukkueen viidennen osuman. Josba on pakotettu nostamaan karvaustaan, joka tuo lisää tilaa kentälle. Aaro Ollikainen pistää vilkun päälle omassa kulmauksessa ja nostaa hyökkäystä läpi kentän, jonka vieraat yrittävät pysäyttää jäähyn arvoisesti. Juuso Forsman ampuu siirretyn rangaistuksen aikana kaukaa lopulta voittomaaliksi jääneen osuman.

Viimeiselle vitoselle asti onnistuttiin peli pitämään hyvin näpeissä pallokontrollilla, mutta sitten passivoiduttiin liikaakin, joka meinasi käydä nyt kalliiksi. Josballa on kuusvitoseen asettaa hyvin teräviä palasia ja kun pakka valui liiankin alas, niin usean blokatun laukauksen lisäksi kolme kertaa pallo löysi vielä kotijoukkueen maaliin. Iso huokaus ja lopulta riemu kuului katsomosta vapauttavan summerin soidessa.

– Ensimmäinen erä tunnusteltiin molemmin puolin, joka on normaalia sarjan ensimmäisessä pelissä. Toisesta erästä lähitien oltiin kuskin paikalla viimeiselle vitoselle asti. Lopussa passivoiduttiin liiaksi ja kaveri pääsi maalin päähän. Huomenna pitää parantaa jotta saadaan toinen täplä himaan, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Sunnuntaina klo 17 alkaen odottaakiin sitten Joensuu Areenalla kauden isoin haaste, kun Josba saa lisävirtaa todella raivoisasti kannustavasta kotiyleisöstä. Nyt vaaditaan sitä kauan kaivattua parasta Beeceetä heti alusta asti, jotta voidaan edes haaveilla sarjan toisesta voitosta. Peli on katsottavissa suorana FBC Turun Solidsport kanavalla sekä Ruutu-palvelusta.