Beecee otti toisen kiinnityksen liigapaikkaan

FBC Turku – M-Team 8-4 (3-2, 3-0, 2-2)

FBC Turku otti toisen kiinnityksen liigapaikkaan, kun M-Team kaatui toistamiseen maanantaina kotikaukalossa Kupittaalla. Vierasjoukkue sai peliin hyvän alun, kun nejännellä minuutilla oli se vahvan ykköskenttänsä tehoilla karannut jo 0-2 johtoon. Onneksi kotijoukkue heräsi myös tästä ja kahdella pikamaalilla tilanne oli minuuttia myöhemmin jo tasan. Ensin onnistui ylivoimalla Sami Tuominen ja heti seuraavaan vaihtoon Krisjanis Tiltins osui läpiajosta. Beeceen ylivoimapeli on tökkinyt pitkin kautta, mutta nyt se toimi ja avauserän molemmat ylivoimatilaisuudet hyödyntämällä päästiin maalin edellä ekalle tauolle. Jälkimmäinen ylivoimamaali oli Nikolas Laaksosen käsialaa.

M-Team tuli lauantain tapaan vahvasti toisen erän alkuun, mutta nyt se kestettiin ja oma kääntöpeli oli oikealla hetkellä todella tehokasta. Sami Tuomisen, Atte Kurkikankaan ja Gustavs Griezitiksen maaleilla karattiin neljän maalin karkumatkalle jo ennen ottelun puoliväliä. Tämä osoittautui lopulta koko pelin ratkaisukohdaksi.

Päätöserän alussa Tiltinsin illan toisella ja Tuomisen kolmannella peli taputellaan sitten lopullisesti, vaikkakin M-Team vielä kahden maalin kirin onnistuukin virittämään, niin voittotaistelusta ei enää ollut epäselvyyttä. Kotijoukkueen suurin nälkä maalin tekemiseen oli tyydytetty ja se tyytyi pallokontrollin kautta turvaamaan johtoasemaansa.

FBC Turun valmentajien kommentit:

”Toinen täplä. Tärkeä voitto suht kypsällä tekemisellä, vieläkin pystytään tekemään paremmin. Kun oltiin huolellisia ja keskittyneitä niin peli oli meillä hallussa. Sitten kun keulittiin niin kaveri sai omat hetkensä. Nyt palaudutaan ja keskiviikkona homma jatkuu.”

– Pasi Lehtonen –

”Tiukka matsi taas ja hienon tapahtuman kruunasi loistavasti kannustaneet juniorit. Kesken oleva sarja jatkuu jo keskiviikkona Rusalla, joten ajatukset sitä kohti.”

– Heikki Luukkonen –

Sarja jatkuu siis jo keskiviikkona Ruskeasuolla, jossa liigapaikka on ekan kerran katkolla Beeceelle. Tarvittaessa perjantaina pelataan uudeelleen Kupittaalla ja mahdollinen viides peli on sitten sunnuntaina Ruskeasuolla.

Maanantain maalikooste on tuttuun tapaan tarjolla Ruutu-palvelussa.