Beecee palaa tauolta viisi uutta pelaajaa vahvempana

Divari jatkuu Beeceen osalta perjantaina Helsingin Myllypurossa Hawksien vieraana ja sunnuntaina isännöidään Rauman Salbaa Kupittaalla. Joululomille keltainen sukellusvene pääsi viiden ottelun voittoputkessa ja lomienkin jälkeen on joukkue päässyt harjoittelemaan hyvin, mutta pitkät tauot tuovat aina omat kysymysmerkkinsä kun valmistaudutaan kevätkauden ekoihin peleihin.

– Varmasti haastava viikonloppu edessä. Pitkän pelitauon takia tuntuu että kausi alkaisi vähän kuin uudelleen. Tavoitteena saada pelillinen anti samalle tasolle mitä se oli ennen majutaukoa, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors.

Perjantaina Myllypurossa kohtaavien joukkueiden kauden avauskohtaaminen lokakuussa Kupittaalla oli tasainen, jossa maaleja tehtiin vuorotahtia. Lopulta paremmuutta haettiin rankkareiden kautta ja Hawks vei niissä voiton ja kaksi pistettä Helsinkiin 4-5 lukemin. Huipputasaiseksi jälleen kerran muodostuvassa Divarissa joukkueiden välillä on eroa vain kolme pistettä Beeceen hyväksi, joten voidaan puhua kuuden pinnan ottelusta.

Keltaisen sukellusveneen konehuoneessa on koettu tauolla turbulenssiä, kun siviilisyistä kauden kesken jättäneiden: Kasperi Kantosen ja maalivahti Tommi Kauppisen lisäksi joukkueen junioriosastosta Kostiaista, Malikia sekä Rautiota kutsui vuoden vaihtuessa armeija. Joukkueen manageriosaston oli reagoitava muuttuneeseen tilanteeseen ja samalla rakennetaan jo myös tulevan kauden ryhmää, kun kevätkaudella joukkuetta vahvistaa viisi uutta pelaajaa:

Juuso Forsman (TPS)
Joona Heiskanen (vaihtovuosi)
Teemu Lintunen (TPS 3)
Oliver Niemelä (TPS 3)
Jouni Savonen (Kyps)

Nyt saatiin kertaheitolla viisi uutta pelaajaa kokoonpanoon, joka tuntuu aika isolta määrältä kesken kauden ja näin sen kokee päävalmentaja Stenfors:

– Näen tilanteen pelkkänä mahdollisuutena. Todella hieno juttu että tässä vaiheessa kautta saadaan viisi laadukasta pelaajaa mukaan joukkueeseen. Jouni tuo kokemusta maalille, liigakokenut Forsman tuo lisävaihtoehtoja vasempaan kaistaan ja laukaus on puhdasta erotiikkaa. Heiskanen ja Niemelä tuovat hyvää jalkaa ja maalinälkää hyökkäyspäähän. Lintunen taas kahden suunnan sentteri, joka omaa loistavan pelisilmän. Saatiin joukkueeseen juuri sellaisia pelaajia, jotka ovat iso osa tulevaisuuden Beeceetä.

Savonen ja Forsman ovat kokoonpanossa mukana jo perjantaina. Niemelä ja Lintunen puolestaan kokevat divaridebyyttinsä sunnuntaina Salbaa vastaan, kun kolmen päivän siirtokarenssi on ohitse. Heiskanen palaa opiskeluvaihdosta parin viikon päästä ja on tulossa sitten kokoonpanoon Helmikuun alussa.

Viikonlopun peleihin ei yleisöä koronarajoituksien vuoksi pääse, mutta molemmat pelit ovat nähtävissä Solidsport-kanavan kautta: https://solidsport.com/fbcturku-miehet