Beecee ryöstää sarjan toisen voiton rankkareilla Joensuusta

Josba – FBC Turku 6-7 rl. (2-0, 2-2, 2-4, 0-0)
FBC Turku johtaa ottelusarjaa 2-0 voitoin

Joensuu Areenalla pelatussa F-liigakarsintafinaalien toisessa ottelussa FBC Turku ei johtanut peliä missään vaiheessa, mutta pystyi sitkeästi venyttämään pelin rankkareille asti, joissa ainoastaan Miikka Sokka onnistui maalinteossa ja näin toinen kiinnitys finaalisarjassa Turkuun. Sunnuntaina Sokan lisäksi turkulaissankareiksi nousi kolme maalia tehtaillut Aaro Ollikainen sekä loistavan pelin jälleen turkulaismaalilla pelannut Aleksi Sillantaka, joka siis myös nollasi Josban kaikki rankkarilaukojat. Sarja on katkolla Beeceelle tulevana torstaina Turun Kupittaalla.

– Nousujohteinen peli kaiken kaikkiaan. Jatkoerässä kosolti paikkoja ratkaistu ottelu, mutta ei mene kirveelläkään sisään. Rankkarit ovat lähtökohtaisesti arpapeliä, Sokan suorituksella ja Aksun hyvillä torjunnoilla toinen täplä länsirannikolle. Torstaina olis sitten tarjolla katkon paikka Kupittaalla. Nyt jos koskaan on turkulaisen urheiluväen aika suunnata askeleet kohti Kupittaan palloiluhallia, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Josba oli toiseen peliin löytänyt keinot Beeceen horjuttamiseen ja vei pelin alkua selvästi. Eka erä kirjattiin kotijoukkueelle 2-0 lukemin. Toiseen erään Beecee sai tarvitsemansa lentävän lähdön, kun Aleksi Havia puttaa Antti Vuorisen passista kavennuksen avausvaihtoon. Aaro Ollikaisen näyttävä yksilösuoritus tasoittaa pelin ottelun puolivälissä, mutta tasatilanteesta päästiin nauttimaan vain minuutin verran kun Lauri Piironen pomputtaa onnekkaasti Josban uudelleen johtoon. Erän loppuun Kasper Tähkä sivaltaa ylivoimalla kotijoukkueen uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Päätöserän alussa Jussi Hoikala löytää takatolpilta Antti Vuorisen joka ohjaa varmasti kavennuksen ja Beecee saa kunnolla otteen ekaa kertaa pelistä. Miika Kosonen vie kuitenkin kotijoukkueen jälleen erän puolivälissä kahden maalin johtoon, mutta onneksi Elias Siiran lavasta lähtee kaukaa tiukka ranne putken alle jo seuraavaan vaihtoon. Aaro Ollikainen tasoittaa pelin viimeisen vitosen alkaessa, mutta vielä kerran onnistuu Miika Kosonen runnomaan maalin edestä kotijoukkueen edelle. Beecee ottaa aikalisän ja Sillantaan pois maalilta. Pari kertaa kotijoukkue pääsee tuloksetta yrittämään kohti tyhjää maalia, mutta pallo saadaan pelastettua matkalla. Vajaa puolitoista minuuttia oli kellossa jäljellä, kun Miikka Sokka uittaa kotijoukkueen pelaajan puikosta poikkisyötön Ollikaiselle, joka naulaa illan kolmannellaan pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla mentiin eka vartti vahvasti turkulaiskomennossa, mutta maalivahti Veikka Forsström esitti tähän kohtaan muutaman loistopelastuksen kotijoukkueen maalilla. Josba pääsi jatkoajan loppuun vielä hakemaan ratkaisua ylivoimalla, mutta tämä kestettiin nyt hienosti ja näin päädyttiin rankkareille. Voittolaukauskilpailu tuntui kipsaavan nyt enemmän kotijoukkuetta ja Aleksi Sillantaka nollasi tylysti kaikki Josban laukojat. Beeceellä onnistui laukojista Miikka Sokka napauttamaan varmasti pallon putken alle ja keltainen pelaajaröykkiö oli nopeasti koossa, kun Kasper Tähkän viimeinen yritys tyrehtyy varmasti Sillantaan hanskaan.

Seuraava askel on joukkueurheilussa aina se kaikkein haastavin. Nyt puhutaan sarjan katkaisusta ja siihen on Beeceellä ekan kerran mahdollisuus torstaina Kupittaalla. Pelillisesti siihen on nyt avaimia olemassa, mutta Josba on näyttänyt kevään aikana moneen kertaan olevansa todella sitkeä joukkue. Kahteen kertaan tässäkin sarjassa se on päässyt jo todella lähelle voittamista, joten jälleen kerran huudellaan sen kauden parhaan suorituksen perään.

Sunnuntain pelistä uutisoi myös salibandymediat:
Pääkallo: Loppuminuuttien tasoitus ja rankkarikisavoitto – FBC Turku voiton päässä liiganoususta
F-Liiga: FBC Turku nousi kahden maalin takaa rankkarivoittoon – F-liigapaikka katkolla torstaina Kupittaalla