Beecee sarjakärjessä joulun viettoon

FBC Turku – M-Team 9-7 (4-1, 4-4, 1-2)

Sunnuntain alkuiltapäivässä nähtiin Kupittaalla varsin mielenkiintoinen ja maalirikas kamppailu joka kirjattiin lopulta isännille 9-7 loppulukemin. Beecee hallitsi peliä pitkiä toveja ja oli myös tehokaskin, mutta toisaalta samalla onnistui pitämään myös vieraskoreena M-Teamin mukana pelissä. Toki täytyy antaa tunnustusta myös helsinkiläisten tehokkaalle viimeistelylle omissa paikoissan.

M-Team teki pelissä avausmaalin Timo Elomaan osuessa maalin edustalta, mutta eka kaksikymppinen mentiin muuten vahvasti Beeceen komennossa. Malik Abudun tarkka laukaus alakulmaan tasoitti pelin ja seuraavaan vaihtoon Saku Hirmaston onnistuessa päästiin ekan kerran johtoon. Erätauolle lähdettiin varsin mukavassa 4-1 johtoasemassa, kun Antti Vuorinen ja Aleksi Havia osuivat vielä erän loppuun.

Toisessa erässä peli muuttui avoimemmaksi ja jäi vahvasti sellainen fiilis, että turhaan M-Teamia roikotetaan tässä pelissä vielä mukana. Itse onnistuttiin värkkäämään neljä lisäosumaa, mutta valitettavasti laskettiin saman verran omiin. Kotijoukkueen maalisaraketta toiseen erään lihotti Miika Kosonen rankkarista, Antti Vuorinen vasturista ja kahteen kertaan erään loppuun osui Matias Kallio.

Päätöserään kotijoukkue sai hyvän startin, kun toisella minuutilla kakkoskentän terävän karvauspelaamisen jälkituotteena sai Sami Tuominen ilmaiseksi pallon keskustaan josta hän ei erehtynyt. Tämän jälkeen Beecee pyrki kontrolloimaan palloa ja turvaamaan johtoaan. Tämä onnistuikin hyvin melkein loppuun asti, mutta viimeisen vitosen alkaessa pakka meinasi hajota vielä kerran. Sampo Laukkala onnistui ohjaamaan kavennuksen, kun puolustus hieman uinahti. Tämän jälkeen pari peräkkäistä jäähyä ja homma alkoi käydä jälleen jännäksi. Onneksi M-Teamin vaarallinen ylivoima onnistui hyödyntämään vain toisen näistä ja näin kotijoukkue pääsi huokaisemaan helpotuksesta summerin soidessa. Voiton myötä FBC Turku palasi Divarin kärkeen lyhyelle joulutauolle lähdettäessä.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

-Pelkästä lopputuloksesta saattaisi saada kuvan, että ottelussa on hurjasteltu kovastikin päästä päähän, mutta todellisuudessa esitys oli suhteellisenkin kontrolloitu. Emme harmittavasti pystyneet pitämään toista erää omalta osaltamme tarpeeksi ehjänä ja näin ollen vastustajan pystyi pysymään vielä mukana pelissä. Tietysti tuossa oli myös M-Teamin hyvyyttä, sillä pari osumaa he tekivät kyllä varsin näyttävästi. Kuitenkin kokonaisuutena ottelu oli varsin hyvä osoitus siitä tasaisesta tekemisestä, mitä olemme joukkueena pystyneet esittämään läpi runkosarjan.

-Jos jostain haluan joukkuetta kiittää vielä ennen joulua, niin juurikin tästä tasaisuudesta. Ollaan menty varsin rauhassa ja tasapainoisesti viikosta toiseen ja se tasaisuus näkyy myös pistesarakkeessa.

-Koko joukkue haluaa tässä yhteydessä myös toivottaa hyvää joulua kaikille kannattajille, yhteistyökumppaneille ja muulle seurayhteisöllemme. Kiitos, että olette.