Beecee tyrmäsi sarjakärjen kakkoserässä

FBC Turku – M-Team 6-3 (2-2, 4-0, 0-1)

FBC Turku esitti kauden parastaan lauantaina Kupittaalla, kun sarjakärki M-Team kaatui 6-3 lukemin. Toisen erän puolivälissä keltainen sukellusvene pörräsi neljän maalin karkumatkalle ja tästä ei vieraat enää toipuneet. Päätöserän fiksulla pallokontrollilla kotijoukkue hyydytti helsinkiläisryhmän kirihaaveet ja näin kolme pistettä jäi ansaitusti Turkuun. Kotijoukkueen syömähammas oli nyt neljä maalia takonut Teemu Aaltosen (1+1) johtama hyökkäysketju, jossa laidoilla viilettivät Sami Tuominen (2+0) ja Lauri Laine (1+2).

– Kypsä esitys koko joukkueelta huoltajista lähtien. Ehjä 50 minuuttia, jossa puolustettiin kurinalaisesti vastustaja pois keskustasta ja pidettiin pallollinen peli yksinkertaisena. Seuraavaksi focus huomiseen, sillä tärkeät pisteet jaossa itärajalla, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Startti oli jälleen uninen, kun vieraat karkasivat ekalla kympillä 0-2 johtoon kahdesta lapsuksesta, mutta Sami Tuomisen avausmaalin jälkeen seuraava puolituntinen mentiin vahvasti turkulaiskomennossa. Antti Vuorisen vahva punnerrus maalille toi tärkeän tasoituksen avauserän loppuun.

Toisen erän alussa Miikka Sokka tarjoaa vastahyökkäyksestä Elias Siiralle keskustaan jonka rannelaukaus painuu komeasti ylänurkkaan ja kotijoukkue pelissä ekaa kertaa johtoon. Ottelun puolivälin värikkäässä tapahtumasarjassa ottelu saa ratkaisunsa. Ensin jäähylle M-Teamin Anssi Tikkanen, mutta Beeceen ylivoimapelaaminen jää piippuun, kun myös Juuso Forsman saa jäähyn. Kentälle syntyneen tilan käyttää Teemu Aaltonen hyvin hyödykseen ja kelaa koko laidan ylös vapauttaen Lauri Laineen maalintekoon. Tikkasen jäähy tulee päätökseen, mutta pian karkaa laidasta puolestaan alivoimalla Laine tarjoillen vuorostaan Aaltoselle takatolpille josta Forssan mies erehdy. Railu minuutti tästä ja hyökkäyspään sisäänlyönnistä Tuominen illan toisellaan lisää kotijoukkueen johdon jo neljään. Pelin ratkaisu oli näin nähty.

Päätöserässä kotijoukkue pystyi fiksulla pallokontrollilla tylsyttämään M-Teamin haaveet kirivaiheesta. Reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria ylivoimalla ja ilman maalivahtia pelaten syntynyt M-Teamin kavennusosuma jäi illan viimeiseksi ja päätöserän ainoaksi. Näin Beeceelle arvokas voitto sarjakärjestä ja M-Teamille toinen perättäinen tappio joka pisti sarjan kärkitaistelun vielä todella jännäksi, kun jäljellä on vielä neljä kierrosta ja turkulaissilmin asetelmia katseltuna kaikki on vielä mahdollista runkosarjan voittoa myöden.

Huomenna on kuitenkin jo päivä uusi ja kello viisi Muhosen bussi starttaa Gardenin pihasta kohti Joensuuta, jossa kohdataan klo 16.00 alkavassa kamppailussa tänään Limingassa jatkoajalla hävinnyt Josba.