Beeceelle neljäs peräkkäinen voitto Huittisissa

Pirkat – FBC Turku 3-8 (1-3, 1-1, 1-4)

FBC Turku pelasi sunnuntaina Huittissa Pirkkojen vieraana yhden kauden parhaista peleistään ja haki pisteet ansaitusti 3-8 lukemin. Kaksi ensimmäistä hyökkäystä tuotti maalit joista Pirkat ei toipunut oikeastaan missään vaiheessa. Jos Nousiaisissa Pirkat oli jopa niskan päällä pitkiä jaksoja, niin nyt toisessa kohtaamisessa Beecee kontrolloi lähes koko pelin. Täydellistä pelin läpivientiä ei kuitenkaan nytkään saatu aikaan, kun toisessa erässä jäi peli tappamatta tarjotulla viiden minuutin ylivoimalla.

Lauantain pelissä keltaisen sukellusveneen yski pahasti alussa, mutta nyt oltiin alusta asti terävästi liikkellä. Peli oli Beeceelle 0-2:ssa ennen kuin kolmoskentät olivat ehtineet kentälle. Ensin Elias Siira onnistuu ohjaamaan maalin edestä vastahyökkäyksestä avausmaalin ja heti seuraavassa vaihdossa Sami Tuomisen napakka veto löytää aivan maalin takayläkulmaan. Paikat oli tehdä se kolmaskin peräkkäinen , mutta tolppaa lähemmäs ei palloa saatu. Peli tasaantui, mutta Pirkat ei hitailla hyökkäyksillä päässyt mestoille, mutta karvauksen kautta onnistuivat kavennuksessa. Aaro Ollikainen onnistuu vaparista tekemään kolmannen turkulaisosuman, kun kotijoukkueen muuri teki nukkuen kunniakujaa.

Toinen erä lähti hyvin käyntiin, kun Miikka Sokan viivapommi löytää maalin ylänurkkaan. Tämän jälkeen mentiin vahvasti turkulaiskomennossa ja Pirkkojen pää ei tätä tahtonut kestää. Erän puoliväliin kotijoukkueen Juuso Mutikainen punaisen kortin myötä suihkuun, kun ajelee Aleksi Haviaa suoraan päähän. Lauantain tapaan Beecee nyhrää tarjotun yivoimamahdollisuutensa ja kuten yleensä niin tästä alivoimalla taistellut joukkue ammentaa voimaa. Erän loppu mentiin Pirkkojen merkeissä ja Elmo Luoto kaventaa 2-4:ään joissa lähdettiin myös toiselle tauolle.

Päätöserän alkuun ykköskenttä rakentaa hienon maalin käännöstä jossa Jani Hyytiäinen tarjoilee takatolpille Siiralle joka naulaa pallon maalin kattoon. Pirkat tulee vielä kertaalleen peliin mukaan, kun Markus Mattila rokottaa vanhaa seuraansa. Beeceen ykkönen sammuttaa kuitenkin kotijoukkueen toiveet varsin nopeasti, kun Hyytiäisen tarkka kuti löytää putken alle. Heti aloituksesta Lauri Laine lisää johdon jo neljään maaliin ja peli oli sitten siinä. Aaro Ollikainen kanttaa illan toisellaan loppuluvut 3-8:aan ja näin MM-kisatauolle päästään mukavassa neljän pelin voittoputkessa.

FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsin kommentit pelin jälkeen:

Todella kypsä suoritus koko joukkueelta. Ylivoimapelaamisssa oli tänään hyviä aihioita mutta tehokkuus uupuu.

Ensi viikko kevennetään ansaitusti, ja levätyn viikon jälkeen focus jälleen pelaamiseen. Nyt meillä alkaa olemaan pelillinen perussapluuna kondiksessa, ja voidaan lähteä hiomaan nyansseja.

– Kiitokset myös ottelun järjestäjille, Tahto areenassa oli puitteet vimosen päälle.