Beeceen rutiini riitti voittoon sarja-avauksessa

FBC Turku – Hawks 6-4 (3-2, 1-0, 2-2) Ottelupöytäkirja

Sarjanousija Hawks tuli lauantaina ennakkoluulottomasti luomaan Kupittaalle haastetta ja kotijoukkue joutui tekemään täyden iltapuhteen jotta pinnat nyt jäivät Turkuun. Avauserässä tuntui hetken siltä, että Beeceehän tässä menojaan kun melko helponlaisesti Saku Hirmaston, Teemu Aaltosen ja Miikka Sokan maaleilla siirryttiin 3-1 karkumatkalle. Sinnikäs vieras paransi kuitenkin pelin vanhetessa ja sätki ehkä hieman onnellakin mukana. Ensimmäisen erän loppuun tullut kavennus loi vielä lisää uskoa joukkueeseen.

Vieraiden kokenut valmentaja Petteri Bergman ruuvasi erätauolla pakkaansa tiiviimmäksi ja turkulaisten oli ajoittain todella vaikea murtaa melko matalalla makavaa bussia. Toisessa erässä tilastomerkinnät jäivät vähäisiksi ja nyt molemmat tuli kotijoukkueelle. Teemu Aaltosen jäähy onnistuttiin melko kevyesti tappamaan ja erän loppuun mynämäkeläiset Joni Peltola ja Antti Vuorinen loihti vastahyökkäyksestä kotijoukkueen jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Päätöserässä Hawks pyrki aktivoimaan karvauspelaamistaan, mutta se ei oikeastaan tuottanut juuri mitään, kun siitä ei toisaalta päästy isäntien toimesta myöskään juuri kääntämään. Muutaman takatolppatarjoilun pelissä tuhlannut Kasperi Kantonen onnistui karvaamaan karkin lavasta erän alussa ja pelin piti olla sitä myöten paketissa. Niin vain Hawks punnersi jälleen maalin päähän Arttu Tikkasen ja Tuomas Nylanderin osumilla, kun peliä oli kuitenkin vielä runsas vartti jäljellä.

Jos aiemmin kotijoukkue on monesti jäätynyt lopussa niukoissa johtoasemissa, niin nyt pelaaminen oli kypsää ja vallanväline eli pallo pysyi järkevästi omilla. Hawks nosti lopussa riskitasoa jonka Jaakko Hautamäen kenttä käytti tylysti hyväkseen näyttävällä kääntöpelillä ja lopulta pallo pomppi hieman onnekkaastikin kuudennen kerran vierasmaaliin. Maali merkattiin Hautamäelle ja peli oli vihdoin paketissa. Lopun ilman veskaria pelatut haukkapyristelyt ei tuottanut enää turkulaispäätyyn sen isompia jännitteitä.

Sunnuntaina jatketaan aina mielenkiitoisella Porin urheilutalolla, jossa ei ole tylsää peliä koskaan näiden joukkueiden välillä koettu. Kesän aikana vahvistunut Karhut tarjoaa nyt pari pykälää kovemman haasteen, joten parantaa pitää lauantaista ja paljon.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit ottelusta:

”Vastustajan matala ja tiivis puolustus toi omat haasteensa, kun tilojen löytäminen kentältä meni haastavaksi. Pystyimme kuitenkin luomaan tarvittavat maalipaikat ottelun kääntämiseksi ja esiintymään viisikkoina varsin tasapainosesti kentän eri puolilla. Kausi startattu ja tästä jatketaan kohti huomista.”