E-tytöt valmiita alkavaan kauteen

E-tyttöjen kauteen valmistautuminen alkoi toukokuussa, kun ulkona pienryhmissä harjoitteleminen sallittiin. Kesäkuussa päästiin takaisin lajiharjoittelun pariin ja harjoitusohjelma piti sisällään niin fysiikkaa kuin lajiakin. Toukokuussa fysiikkareenien parissa niin joukkueen kanssa kuin omatoimisesti ahkeroidut tunnit huipentuivat kesäkuun fysiikkatestiin. Joukkue pääsi myös harjoitusotteluiden pariin, kun kesäkuussa kohdattiin Hirvensalon salibandy (lue nykyinen Airisto SB) ja TPS. Juhannuksen jälkeen siirryttiin ansaitulle lomalle.

Joukkue palasi lomilta elokuun ensimmäisellä viikolla ja ensimmäisen harjoitusviikon päätteeksi päästiin viettämään myös minileiripäivää. Elokuun harjoitusten pääpainona oli pallotuntuman saanti ja pelillisten perusasioiden läpikäynti. Elokuun kokokohtina oli Pöytyää vastaan Riihikosken yhtenäiskoulun ulkokentällä pelattu harjoitusottelu sekä ottelut tamperelaista SC Classicia vastaan Punkalaitumella.

Syyskuu sujui harjoitusten suhteen vauhdikkaasti. Harjoituksissa päästiin jo hyvään vauhtiin ja syyskuun aikana pelatut harjoitusottelut puoltavat kehityskäyrän nousua. Alkusyksyn odotetuin tapahtuma pelattiin Mynämäellä, kun Iloa Cup oli kerännyt peräti 12 E-tyttöjoukkuetta ympäri Suomea Mynämäelle. E-tytöt lähtivät turnaukseen kahdella joukkueella ja päivän aikana päästiin kokemaan ilon hetkiä ja haastamaan kilpasiskoja Pirkanmaata ja pääkaupunkiseutua myöden! Turnauksesta voit lukea lisää joukkueemme instagramista.

Viime kaudesta poiketen joukkue pelasi huomattavasti enemmän harjoitusotteluita ennen sarjakauden alkua. Elokuun lomilta paluun jälkeen joukkueen preseason on pitänyt sisällään peräti 21 harjoitusottelua ja kun mukaan lasketaan kesäkuun ottelut, niin kokonaismäärä on huimat 24 ottelua.

Syyskuussa tehtyjen syksyn kokoonpanojakojen jälkeen olemme päässeet harjoittelemaan hienon harjoitusaktiivisuuden siivittämänä. Molemmat joukkueet ovat päässeet pelaamaan ennen sarjakauden alkua harjoitusotteluita omilla vakiokokoonpanoillaan.


Kuvateksti: Syyskuussa joukkueet pelasivat harjoitusottelut Turkuun matkustaneita Vihdin Salisusia vastaan.

Joukkueista toinen lähtee haastamaan koko kauden kestävässä kilpasarjassa viisi joukkuetta, kun taas toiselle tulee niin ikään kauden mittaisessa haastajasarjassa vastaan kuusi joukkuetta. E-tyttöjen tapaan sarjoihin lähtevät kahdella joukkueella Pöytyän urheilijat, SB Naantali, SBS Wirmo sekä Airisto SB. Lisäksi mainittakoon Sisä-Suomen sarjoista kilpasarjaan saapuva, Punkalaitumella ja Iloa Cupissa kohdattu Classic sininen. Kaksi Tampereen turnausta siis tulossa keväällä!

Joukkueemme kokoonpano käsittää 23 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista kolme tyttöä on D-tyttöjä & kolme tyttöä puolestaan liittyivät joukkueeseemme F-tytöistä, joissa yhä toki pelaavat.

E-tyttöjen joukkueen kauden toinen kokoonpanojako tullaan tekemään joulukuussa, kun syyskausi saadaan päätökseen. Tällöin tarvittaessa tehdään muutama siirto joukkueiden kokoonpanoissa. Tulemme viime kauden tapaan siis tarjoamaan jokaiselle mahdollisuuden pelata molemmissa sarjoissa, mutta muutoksia kokoonpanoihin syyskaudella tulemme tekemään vain, jos joukkueessa on pelaajapula poissaolojen vuoksi. Kilpasarjan joukkueesta lukitsimme sääntöjen vuoksi joukkueeseen 5 pelaajaa, jotka tulevat kauden aikana pelaamaan vain kilpasarjassa.

Seuramme tyttöpuolen hieno yhteistyö joukkueiden välillä konkretisoituu, kun huomenna sunnuntaina käynnistyvään D-tyttöjen kilpasarjaan astelee D/E -tyttöjen yhteisjoukkue. Joukkueestamme tulee kauden aikana taistelemaan pelipaikasta tuohon joukkueeseen 7-8 tyttöä turnausta kohden. Tämä tulee siis tarjoamaan hienon mahdollisuuden kerätä arvokasta kokemusta vanhempien tyttöjunioreiden kanssa pelaamisesta.

Lisäksi joukkueemme osa 2010-syntyneistä tytöistä tulevat mahdollisuuksien mukaan pelaamaan nuorempien F-tyttöjen sarjassa. Tästäkin nähdään jo esimerkki huomenna, kun yksi maalivahdeistamme matkaa Lietoon F-poikien turnaukseen.

Tavoitteena kauden aikana on haastaa jokainen vastustaja jokaisessa ottelussa tosissaan. Tulemme tarjoamaan yleisölle viihdyttäviä otteluita, joissa pelaamme joukkueen eteen täysillä loppuun asti ja pidämme hauskaa. Tavoitteena on tarjota jokaiselle tytöille haastavia harjoituksia & mahtava harjoitusilmapiiri, jossa jokainen sitoutuu tekemään töitä täydellä motivaatiolla itsensä ja joukkueen eteen.

FBC Turun E-tytöt syyskaudella:

KILPASARJAN JOUKKUE

69                        Aaltonen Sofia

22                        Heininen Nella

8                           Kinnunen Sonja

28                        Konsteri Piitu (D-tytöt)

5                           Laine Aada (mv)

7                           Lammela Juulia (mv)

54                        Leppänen Linda (A)

17                        Litja Salla

57                        Mäkirinta Irina (F-tytöt)

25                        Rimpelä Sanni

11                          Talsi Vilja

 33                        Viljanen Siiri    

 21                        Virtanen Essi (A)

 42                        Väänänen Oona (C)

HAASTAJASARJAN JOUKKUE:

3                           Birling Peppi (D-tytöt)

38                        Ilvander Suvi (F-tytöt)             

32                        Johansson Eveliina (C)

20                        Kotamäki Kerttu

30                        Lidén Emma-Lotta

59                        Mikkonen Maija

31                        Nordström Aada (A)

45                        Peltola Emmi  (F-tytöt)

23                        Rantanen Emmi (A)

4                           Rantasalo Elsa

66                        Soivia Enni (D-tytöt)

89                        Uttula Aada     (mv)

 

Valmennusryhmä:
Julius Karjalainen (päävalmentaja)
Toni Kinnunen
Mari Villman

Joukkueenjohtaja:
Juha Laine

Huoltajat:
Mika Aaltonen
Miia Järvelin

Rahastonhoitaja:
Kaisa Leppänen

Joukkuetta tai uutta harrastusta vailla? E-tyttöihin mahtuu vielä jokaiselle pelipaikalle. Yhteystiedot löydät kotisivuiltamme ja joukkueeseemme pääset tutustumaan tarkemmin joukkueen instagramtililtä: @fbcturkuetytot

Kilpasarja käynnistyy 10.10. Leaf Areenalla ja haastajasarja heti kotiturnauksen merkeissä 11.10. Sport Gardenilla. Tervetuloa kannustamaan E-tytöt voittoihin ja hyviin suorituksiin kauden aikana otteluissa! Nähdään halleilla!

KILPASARJA @ Leaf Areena
10.10. klo 11.00 FBC Turku I vs Airisto SB
10.10. klo 13.00 SC Classic sininen vs FBC Turku I

HAASTAJASARJA @ Sport Garden
11.10. klo 10.00 FBC Turku II vs Airisto SB
11.10. klo 16.00 SB Naantali sininen vs FBC Turku II

Tervetuloa kannustamaan joukkueemme voittoihin ja hyviin tuloksiin sarja-avauksissa! Nähdään halleilla! PIAN PELATAAN! ❤️💙

#fbcloisto #fbcturku #tyttösäbäontimanttia #salibandy #meollaanme