Ensimmäinen derby kotijoukkueen nimiin!

Kuva: Riku Hämäläinen

FBC Loisto – TPS ( 1-1, 5-1, 4-4 )

Keskiviikkoillan naisten F-liigan paikallisottelu oli houkutellut Kupittaan palloiluhalliin hienon määrän yleisöä. Kotijoukkue Loisto ja vieraana pelannut TPS tarjosivat yleisölle viihdettä koko rahan edestä historiallisessa ensimmäisessä liigaderbyssä.

Kauan ei ehtinyt peli vanheta, ennen kuin Ulla Valtola siirsi poikkeuksellisesti sinisillä paidoilla pelanneen kotijoukkueen 1-0-johtoon Laura Pakarisen hienon karvauksen jälkeen ajassa 00.19. Valkoisissa pelannut TPS kuittasi viiden minuutin päästä tasoihin. Erä kulki melko tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli omat paikkansa kasvattaa maalimääräänsä, mutta hyvin maalissa aloittaneiden Elinda Hermanssonin ja virkasisko Vuorelan torjuntojen ansiosta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1-1-tasalukemissa.

© Anssi Koskinen

Tasaisen kaksikymppisen jälkeen Loisto tuli toiseen erään uusi vaihde silmässään ja siirtyi tehokkaan avausvitosen myötä 4-1-johtoon Tuulia Lahden, Eerika Kosken sekä Linnea Nevalaisen osumilla. TPS sai erän edetessä paremmin pelistä kiinni, mutta paremmalla jalalla ja erityisesti paikoitellen komeastikin napsuneet syötöt ja Lahden toiseen erään viimeistelemä hattutemppu vei Loiston 6-2-johdossa päätöserään.

Kauden ensimmäinen liigaderby huipentui jännittävään ja maalirikkaaseen viimeiseen erään, jonka ensimmäistä puolikasta TPS hallitsi. Jo toisessa erässä kahteen kenttään tiivistämään joutuneet Tepsittäret tulivat kahden maalin päähän ykköskenttänsä osumien myötä. Illan tehokkaimpana viisikkona (8+6) toiminut kotijoukkueen ykköskenttä pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalle TPS:n jouduttua rikkomaan loistavan yksilösuorituksen tehnyttä Emilia Pietilää. Illan parhaimpana palkittu Lahti (5+0) vei Loiston ensin ylivoimaosumalla 7-4-johtoon Pakarisen esityöstä (2+3), jonka jälkeen Pakarinen kasvatti johdon 4 maaliin Valtolan (1+3) syötöstä. TPS viritteli vielä loppukiriä kahden nopean kavennuksen myötä, mutta tyhjään maaliin syntyneiden Lahden illan viidennellä ja Pakarisen toisella Loisto nappasi ansaitusti ensimmäisen voiton tämän kauden liigaderbyistä lukemin 10-6!

”Erikoinen matsi, 3 kertaa annettiin vastustaja tulla peliin uudelleen mukaan, kyllä tämä salibandy vaan erikoista on. No hienosti pelattiin kuitenkin loppuun asti ja voitto historian ensimmäisestä derbystä, hyvä fiilis ja paljon uutta taas opittiin jokainen!!”, Loiston valmentaja Mika Pietilä kiteytti.

Viiden maalin iltaa viettänyt Lahti oli ottelun jälkeen hyvissä tunnelmissa. ”No siis hyvä peli oli, eka erä oli vaikee, mut onneks parannettii loppu peliin. Kolmannes eräs pelattiin tosi hyvin joukkueena, kaikki uhrautu pallojen eteen ja pelas joukkueelle! Derby voitto oli tavotteena ja hyvä että saavutettiin se!”

Viikon toisessa ottelussa vastaan sunnuntaina asettuu Sport Gardenilla Tampereen Classic. Tarkempaa ennakkoa tulossa lauantaina. Tervetuloa paikalle kannustamaan Loisto kolmanteen peräkkäiseen voittoon!