EV Akatemia kaatui yskienkin

FBC Turku – EV Akatemia 8-6 (2-1, 3-3, 3-2)

FBC Turku on koko kauden ollut suurimmissa ongelmissa sarjataulukon peräpäässä majailevia joukkueita vastaan. Perjantain peli EV Akatemiaa vastaan ei tehnyt tässä poikkeusta. Vaikka pelin alussa peli oli hetkittäin kuin isät vastaan pojat ja kotijoukkue kävi toisessa erässä jo neljän maalin karkumatkalla, niin silti vain sitkeä akatemiaryhmä tuli vielä ennen toista erätaukoa maalin päähän. Päätöserässä pieni tasonnosto keltaiselta sukellusveneeltä, mutta kuitenkin pelistä jäi lopulta sellainen kuva, että Beecee teki nyt vain ja ainoastaan sen rimaa hipoen jota tarvittiin voittoon.

Kahden ensimmäisen erän alkupuoliskoilla vieraat virittävät tahattoman ansan joka tuuditti helpon voiton mielikuvan kotijoukkueen takaraivoon. Hattutempun tehneen Aku Kuikan johdolla Beecee karkasi jo 5-1 johtoasemaan ja peli tuntui puolessa tunnissa läpi pelatulta. Tämän jälkeen huolimattomuutta hyökkäyspäässä joista vieraiden Lauri Laine tekee pari vastaiskumaalia. Tämän jälkeen kotijoukkueen ylivoima tarjoaa vielä Daniel Tenhosen alivoimamaalin tekoon. Onneksi tuli erätauko ja päästiin rauhoittamaan tilannetta.

Päätöserän alussa kotijoukkue sai rivejään kuntoon ja Saku Hirmaston maalin myötä päästiin jälleen kaksi maalia edelle, mutta jälleen kerran selkien suoristuessa kaveri iskee heti kavennuksen. Pari kautta sitten olisi ollut miltei selviö, että sieltä tullaan kohta myös tasoihin, mutta tämän kauden joukkue pystyy huononakin iltana pysymään pallossa joka tuottaa vastaiskupaikkoja karvia nostavaa vastujaa vastaan. Vasturista ansaittiin rankkari josta ei spelialistimme Miika Kosonen ei erehtynyt. Onneksi vielä Antti Vuorinen onnistui maalinteossa tyhjiin, sillä viimeisen parin minuutin sattumien summan kautta tullut 6 vs 3 olisi pienemmässä johtoasemassa voinut olla turhan tuskainen. Akatemia onnistui ylivoimalla tekemään vielä yhden lohdutusosuman, mutta summerin soidessa päästiin vihdoin huokaisemaan helpotuksesta.

Ensi viikolla on ohjelmassa keskiviikkona kotipeli Pirkkoja vastaan ja lauantaina matkataan Kirkkonummen legendaariseen pommisuojaan Rangersin vieraaksi. Molemmat vastustajat kamppailevat kynsin hampain pleijareihin pääsystä, joten ilmaisia pisteitä ei ole taaskaan luvassa.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Ottelu alkoi meiltä jälleen todella hyvin, mutta vastustajan tasoitusmaalin jälkeen suhdanteet hieman tasoittuivat. Toinen erä taas oli meiltä melko huono ja siinä annoimme kyllä harmittavasti vastustajan roikkua mukana pelissä. Tietysti on myös ErVin hyvyyttä, että he saivat saumansa hyödynnettyä ja kurottua jo repeämässä olleen eron kiinni. Kolmanteen erään pystyimme tulemaan uudella ilmeellä ja saimmekin pelin hoidettua tyylikkäästi päätökseen.

Todella hienoa tästä voitosta teki se, että se otettiin nimenomaan joukkueena. Kenttäpelaajistakin jokainen oli talkoissa mukana joko 5vs5-pelin tai erikoistilanteiden myötä. Tiukka vääntö ja taistelupisteet.