FBC Loisto nimesi valmentajia: Burman vetovastuuseen nyt, Olsson kaudella 25-26

Päättyneellä kaudella naisten F-Liigan pronssimitalit voittanut FBC Loisto on lukinnut valmentajakuvionsa kahdeksi kaudeksi eteenpäin. Joukkueen taustalla vuosikaudet ansiokasta työtä tehnyt päävalmentaja Matti Pienihäkkinen siirtyy omasta aloitteestaan sivuun ja luovuttaa viestikapulan seuraajilleen.


Ensi kaudella 2024-2025 Loiston päävalmentajana toimii Joni Burman, joka oli mukana naisten liigajoukkueen valmennusryhmässä jo Pienihäkkisen aikana. Hän on toiminut myös FBC Turun tyttöpuolen valmennuspäällikkönä ja Japanin U19-poikien valmentajana MM-kisoissa. Tukenaan Burmanilla valmennusryhmässä ovat TPS:n tyttöjuniorien valmennuksessa viime kaudella vaikuttanut entinen liigapelaaja Reetta Käpylä sekä mm. ÅIF:n naisten maalivahteja valmentanut Aake Kettunen.

– Tämä on upea mahdollisuus sekä minulle henkilökohtaisesti että koko valmennustiimille. Matti teki aikanaan ison työn, joka huipentui viime kauden pronssimitaleihin ja pääsin oppimaan häneltä valmennustiimissä ollessani paljon. Ensi kaudenkin joukkueemme on erittäin motivoitunut ja haluaa taatusti tavoitella sarjan kärkisijoja, Burman summaa.

Tulevan kauden jälkeen FBC Loiston valmennustiimiin saadaan uusi nimi, kun ruotsalainen Fredrik Olsson muuttaa Turkuun ja Loiston päävalmentajaksi kaudelle 2025-2026. Hänen tarinansa on samankaltainen kuin Matti Pienihäkkisellä: vuosikausien kehitystyö samassa seurassa ja pelaajien kasvattaminen tyttöjunioreista aina liigatasolle saakka.

Timanttista juniorityötä

Loiston urheilutoimenjohtajaksi siirtyvä Pienihäkkinen on luottavainen joukkueen tulevaisuudesta.

– Pronssi otettiin ilolla vastaan, mutta nälkää jäi tulevaan. Pelaajat tekivät hienoa duunia kaudella ja joukkue meni eniten eteenpäin kauden aikana koko naisten F-liigassa. Lisäksi mielihyvää tuo, että junioriputkemme on timanttia. Kaikki SM-ikäluokat vähintään välierissä ja sitä nuoremmissakin homma rokkaa. Burman on hyvä ja pidetty valmentaja ja hänen hyvän tiimin johdollaan on hieno jatkaa matkaa! Olsson tuo sitten seuramme ensimmäisenä ulkomaalaisena valmentajana jotain hienoa ja erilaista. Hänen näyttönsä länsinaapurissa ovat vahvaa luokkaa, Pienihäkkinen kommentoi.


Olsson suhtautuu tulevaan haasteeseen innostuneesti. Hän kertoi kiinnostuneensa heti, kun Pienihäkkinen oli häneen yhteydessä.

– Olemme tunteneet Matin kanssa toisemme pitkään, ja siksi minulla on ollut jonkin verran tietoa Loistosta jo etukäteen. On todella jännittävää ja iso mahdollisuus tulla vuoden päästä Suomeen ja Suomen liigaan. Suomalainen salibandy on tullut tutuksi maajoukkuevuosieni aikana, mutta nyt siihen pääsee kiinni ihan eri tavalla. Uskon, että minulla on paljon opittavaa, mutta toivon mukaan voin myös antaa asioita seuralle ja joukkueelle, Olsson muotoilee.

Jatkumoa ja rohkeutta

FBC Loiston manageri Tommi Tuominen on todella tyytyväinen, että asiat on saatu sovittua kahdeksi kaudeksi eteenpäin.

– Joni (Burman) on raudanluja ammattimies, joka tuo joukkueeseen valtavasti osaamista ja jatkuvuutta viime kaudesta. Hän on pelaajille tuttu, joka haluaa kehittää joukkuetta ja kehittyä itse siinä samalla. Myös Reetta (Käpylä) ja Aake (Kettunen) ovat erinomaisia kiinnityksiä, jotka haluavat auttaa joukkuetta kohti kovien tavoitteiden saavuttamista, Tuominen sanoo.

Ruotsalaisvalmentaja Fredrik Olsson tuo sitten kaudelle 2025-2026 oman mausteensa turkulaisryhmään. Hänen valmennusryhmänsä täydentyy myöhemmin.

– Haluamme rakentaa jatkumoa, mutta tehdä samalla myös rohkeita ratkaisuja ja katsella tutun lammikon ulkopuolelle. Ruotsi on monilla mittareilla maailman kovin salibandymaa ja meillä on heiltä paljon opittavaa. Olen aivan varma, että Fredrik tuo sekä meidän seuraan, joukkueeseen että isossa kuvassa myös suomalaiseen salibandyyn sellaisia asioita, jotka kantavat pidemmälle tulevaisuuteen, Tuominen toteaa.

Pelipaikka jatkossa Kupittaa

Päävalmentajan lisäksi myös Loiston pelipaikka vaihtuu. Joukkue pelaa ja harjoittelee jatkossa Kupittaan Palloiluhallissa, jossa lajiolosuhteet ovat maan huippua. Huippua ovat myös varusteet: seura on solminut vuoteen 2030 ulottuvan sopimuksen tekstiileistä Niken kanssa. Myös mailavalmistaja, pitkäaikainen kumppani Oxdog jatkaa seuran rinnalla ainakin vuoteen 2030.

***

Lisätiedot:

Tommi Tuominen, manageri, 045-254 3633