FBC Loisto uudella ilmeellä kauteen!

FBC Turun naisten edustusjoukkue FBC Loisto aloittaa F-liigakauden 2023-2024 mielenkiintoisella tavalla uudistuneena. Joukkueeseen palaavat Ulla Valtola (Kais Mora), Tuulia Lahti (Unihockey Berner Oberland), Laura Pakarinen (Unihockey Berner Oberland) ja Eeva Heininen (Unihockey Basel Regio)

Päävalmentaja Matti Pienihäkkisen mietteet paluumuuttajista:

”Erittäin Loistojuttu, kun ”vanhat sotaratsut” saadaan takaisin! Vaikka nuoria he ovat edelleen, niin kyllä he silti tuovat taidon lisäksi kaivattua kokemusta joukkueeseen ja sellaista ns. vanhaa Loiston ”perinnettä” ja voittamisen kulttuuria. Lisäksi ulkomailta on varmasti tarttunut uusia eväitä nelikon reppuun. Kun he ovat olleet pois, niin muu joukkue on mennyt hyvin eteenpäin ja tullut myös uutta hyvää juttua paljon tekemiseen heidän ansiostaan. Nämä kun saadaan nyt yhdistettyä, niin uskon että saadaan tosi hyvä keitos! Ulla on myös samalla meidän joukkueen ensimmäinen naisten maajoukkuepeluri vai olisikohan Ulla ja Iida (Mettälä) nousseet juuri ennen Ruotsin lähtöään jo rinkiin.”

Joukkueeseen siirtyy myös Nystarsista Latvian naisten maajoukkuepelaaja Klinta Martinjekaba, Wirmosta Olivia Oikarinen, SB Proosta Mea Kiuru ja oman seuran junnuista maalivahti Roosa Airikkala.

Matti Pienihäkkisen kommentit uudesta nelikosta:

”Klinta on yllättänyt treeneissä positiivisesti ja uskon että tuo meidän peliin hieman erilaisia ulottuvuuksia tulevalla kaudella. Roosalla on pitkä historia seuran junnuista, mutta hän on ottanut nyt parin viimeisen vuoden aikana isoja steppejä eteenpäin. Olivia ja Mea ovat hypänneet aivan hetki sitten meidän kelkkaan ja molemmat vaikuttaa tosi motivoituneilta ja mukavilta joten ilolla otamme heidät remmiin mukaan.”

Joukkue alkaa olla näin sinettiä vaille valmis, ainoastaan maalivahtipuolelle voi tulla vielä lisäystä… Lisäksi huimaan Loistoon menneellä kaudella syttynyt Maija lähtee Belgiaan vaihtoon, mutta onneksemme saamme Maijan takaisin ennen kevään tärkeitä koitoksia.

Joukkueen peräsimessä jatkaa siis Matti Pienihäkkinen, jota valmennuksessa tukevat viime kauden tapaan Janne Sauvonsaari ja Joni Burman sekä uutena fysiikkavalmentajana aloittava Teemu Näreoja. Maalivahtivalmennuksessa Jouni Savonen keskittyy pelkästään miehiin ja naisissa uutena aloittaa Christian Del Castillo.

Muutoksia on tapahtunut myös joukkueen taustoilla, kun pitkäaikaisen managerin Hans Keihään ovat korvanneet naisten urheilutoimenjohtajana aloittava Ville Mäkinen ja managerin tehtäviä hoitava Tommi Tuominen. Joukkueenjohtajana toimii jatkossakin Annele Valtola.

Matti Pienihäkkisen kommentit taustoista:

”Olen tyytyväinen yleisesti koko viiden hengen valmennustiimiin. Erittäin hienoa saada myös taustoille uutta verta Tommin ja Villen muodossa! Todella tärkeä juttu luonnollisesti, että Annele jatkaa isoimpana pomona ja pitää meidät miehet kurissa 😊 Myös tärkeää, että Jaana ja Marjo jatkavat huoltajana ja kirstunvartijana.
Erikseen haluan kuitenkin isosti kiittää pitkäaikaista ”taistelukumppania” eli Hanssia isosta työstä Loiston eteen!”

Joukkue lähtee hyvin erilaisista lähtökohdista tähän kauteen kuin viime kauteen, miten vertaisit tilannetta?

Saadaan parempi kilpailutilanne joukkueeseen ja paremmat lähtökohdat kauteen. Pystytään todennäköisesti kärkijoukkueita vastaan paremmin kamppailemaan, mutta samalla täytyy muistaa että ei sarjassa ole yhtään joukkuetta kenet tullaan voittamaan pelkästään tällä ”lähtöasetelmalla”. Mutta lähtöasetelma on parempi ja on ollut todella mukava vetää treenejä motivoituneelle porukalle jossa hyviä tyyppejä roppakaupalla.”

Mikä on joukkueen tavoite kaudelle 2023-2024?

”Parantaa jokaisella sektorilla ja ”matka” kokonaisuudessaan hienolla porukalla olisi ikimuistoinen. Sijoitustavoite päätetään joukkueen kanssa yhdessä myöhemmin.”

FBC Loisto kaudella 2023-2024

Pelaajat

3 Sonja Kemiläinen
4 Mea Kiuru
5 Iina Ranne
6 Eeva Heininen
7 Klinta Martinjekaba
9 Noora Isomäki
10 Ulla Valtola
11 Tuulia Lahti
12 Pipsa Eko
15 Emma Vähäkangas
16 Vanessa Grönblom
20 Tessa Sauvonsaari
21 Ella Virtanen
22 Linnea Nevalainen
23 Clara Grönberg
24 Olivia Oikarinen
26 Iida Mäkinen
27 Milla Granlund
28 Olivia Honkonen
36 Roosa Airikkala
38 Ella Härkönen
42 Maija Väätäjä
50 Martina Karvonen
71 Maria Viitala
88 Laura Pakarinen

Toimihenkilöt

Matti Pienihäkkinen | Päävalmentaja

Janne Sauvonsaari | Valmentaja

Joni Burman | Valmentaja

Teemu Näreoja | Fysiikkavalmentaja

Christian Del Castillo | Maalivahtivalmentaja

Annele Valtola | Joukkueenjohtaja

Tommi Tuominen | Manageri

Ville Mäkinen | Urheilutoimenjohtaja

Iines Koskinen | Mediapäällikkö