FBC Loiston naisten joukkue alkaa hahmottumaan kaudelle 21/22

Aikaisempina kausina joukkueen runko on pysynyt aika samana, mutta nyt joukkueeseen tulee isompia muutoksia. Tämä on ollut tiedossa jo pitkään, sillä nyt juuri iso osa sai lukion suoritettua.

Lähtijälista on myös pitkä. Esim. ulkomaille lähtee kolme joukkueen pitkäaikaista luottopelaajaa. Menneen kauden koko F-liigan paras puolustaja Iida Mettälä suuntaa Malmöön. Joukkueen kovin maalintekijä useana vuonna ollut Laura Pakarinen siirtyy Sveitsin mestareiden (Kloten-Dietlikon) riveihin. Kaikki säbää seuraavat tietävät varmasti myös Ulla Valtolan, joka siirtyy Kais Moran riveihin.

” Turha tässä on valehdella ja sanoa ettei näiden pelaajien lähteminen tuntuisi, väitän että
tuntuisi missä tahansa naisten seurajoukkueessa missä maassa tahansa. Samalla, vaikka hiukan harmittaakin, niin täytyy olla pelaajien puolesta tyytyväisiä. Saavat varmasti hienoja elämänkokemuksia rajojen ulkopuolelta.Täytyy myös ajatella niin, että useat ihmiset seurassa on tehneet hyvin duunia, kun pelaajamme kiinnostavat ulkomaita myöden. Toki pelaajat on itse sen isoimman duunin tehneet. Emme me silti haluta jäädä pelkästään hyvän kasvattajaseuran asemaan, vaan tarkoitus on pärjätä myös tulevalla/tulevilla kausilla sarjassa!” Naisten päävalmentaja Pienihäkkinen kertoo.

”Meille jää hyviä pelaajia kuitenkin paljon ja lisäksi on tulossa paljon uusia motivoituneita tyttöjä kehittymään ja sitä kautta murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon. Uskon, että uusista useampi lyö läpi jo tulevalla kaudella naisten liigassa. Moni uusista pelaajista voi olla lajiväelle vielä tuntemattomia nimiä ja esim. F-liigakokemusta ei heistä ole kuin Welhoista tulevalla Olivia Honkasella. Silti kaikilla uusilla paistaa halu kehittyä, joten luottavaisin mielin tässä ollaan. Ehkä ei olla vielä syksyllä parhaassa tikissä, mutta luotetaan että keväällä viimeistään ollaan” Matti jatkaa.

Ulkomaille lähtevien lisäksi joukkueesta lähtevät Essi Raiski, Sini Niinikoski (TPS) ja Anna Marttala (TPS). Pinja Vesasen ja Jannike Grönroosin jatkaminen lajin parissa on vielä kysymysmerkkinä. Tsemppiä jatkoon kaikille lähteville pelaajille ja tervetuloa joukkueeseen uusille!

Sopimuspelaajat: (22.5.2021)

Grönberg Clara
Heininen Eeva
Heininen Minnie mv
Hermanson Elinda mv
Keihäs Nea
Koski Eerika
Lahti Tuulia
Lenkkeri Saana
Maikola Henrika
Nevalainen Linnea
Oksanen Siiri
Pietilä Emilia
Pietilä Olivia
Väätäjä Maija

Treeniringissä:

Eko Pipsa (Loisto A-tytöt)
Grönroos Jannike
Honkonen Olivia (Welhot)
Isomäki Noora (Blue Fox)
Kurppa Emilia (Wirmo A-tytöt)
Pietilä Tessa (Wirmo A-tytöt)
Ranne Iina (Loisto A/B-tytöt)
Sauvonsaari Tessa (Loisto A-tytöt)
Vesanen Pinja
Viitala Maria mv (Konnat)
Vähäkangas Emma (Blue Fox)