FBC Loiston naisten joukkue F-liigassa kaudella 2020-2021

Joukkuelajeissa tapahtuu yleensä aina jonkin verran muutoksia kauden vaihtuessa. Naisten joukkueessa muutos oli erittäin pieni. Mila Manninen muutti Tampereelle ja vaihtoi Kooveen paitaan kun taas Linnea Nevalainen vaihtaa LoSBista Turkuun ja Loiston paitaan. Valmennuksessa tapahtui myös pieni muutos kun Mika Pietilä hyppää Matti Pienihäkkisen ja Jussi Ojareksen seuraan penkin taaksen. Tutulla rosterilla siis lähdetään kohti alkavaa kautta 20-21. Farmisopimus SBS Wirmon kanssa jatkuu, joten tämä tuo tulevaisuudessa myös lisämahdollisuuksia joukkueille ja pelaajille. Jannike Grönroosin kanssa edetään rauhassa ja katsotaan pelaamista sitten myöhemmin Janniken ehdoilla. Viimekaudella myös muutamassa pelissä edustuksen paidassa esiintynyt Siiri Oksanen pelaa pääsääntöisesti tulevalla kaudella A-tytöissä, mutta harjoituksissa tullaan häntä myös näkemään.

Päävalmentaja Pienihäkkinen joutui muutaman kysymyksen piinapenkkiin:

Miltä näyttää tulevan kauden joukkue päävalmentajan silmin?

Yhden pelaajan muutos edelliseen kauteen, joten tuttu ja luotettava joukkue tässä on käsissä. Eri palloilusarjoissa on yleensä tapana sarjanousun tullessa, että joukkueeseen täytyy hommata uusia kokeneita vahvistuksia rinkiin, jotta uudella tasolla pärjäisi. En kokenut tähän tarvetta, sillä uskon tähän porukkaan kuin vuoreen ja annetaan niiden pelaajien käyttää ”palkinto” ketkä sen sarjanousun meille toivat. No ehkä kokeneen Ella Alangon tähän voisi vielä ottaa näyttämään suuntaa nuorelle joukkueelle, terveisiä Ellalle ;).

Millainen pelaaja on joukkueen uusi kasvo Linnea Nevalainen?

Joukkueen uusi kuopus vaikuttaa todella ennakkoluulottomalta, lupaavalta ja mielenkiintoiselta. Eihän Linnea vielä valmis tietenkään ole, mutta uskon vahvasti siihen että hän kehittyy todella kovaksi F-liigapelaajaksi kun pääsee joukkueeseen ”kiinni”. Tärkeä juttu oli nimenomaan se, että Linnea halusi pelata FBC Loiston logolle, vaikka tulee pitkän matkan takaa ja lähempänäkin olisi ollut joukkueita. Yksien treenien ja keskusteluiden perusteella huomasin, että äärimmäisen kova asenne tällä tytöllä on. Hän tulee harjoittelemaan meidän harjoitusten lisäksi myös pääkaupunkiseudun juniorijoukkueessa.

Miten harjoittelu on sujunut edellisen kauden jälkeen?

Joukkue harjoitteli pääosin pienryhmissä ulkona ja jokaisella ryhmällä oli oma kapteeninsa. Tämä meni kyllä odotuksiani paremmin ja myös joskus aikana jolloin ei koronaa ole, tätä voi mahdollisesti käyttää. Nyt kesäkuusta lähtien kaksi lajivuoroa viikkoon ja Fäldenin Hannun johdolla fysiikkaa myös toiset kaksi kertaa. Oli aika ”reipas” meininki ensimmäisissä lajitreeneissä, joten hyvillä mielin jatketaan kohti uutta F-liigaa, Matti päättää.

Kokoonpano kaudelle 2020-2021:

Maalivahdit

Hermanson Elinda -99

Heininen Minnie -01

Kenttäpelaajat

Grönberg Clara -00

Grönroos Jannike -01

Heininen Eeva -03

Keihäs Nea -01

Koski Eerika -04

Lahti Tuulia -02

Lenkkeri Saana -00

Lindström Matilda -00

Maikola Henrika -03

Mettälä Iida -01

Nevalainen Linnea (LoSB) -05

Niinikoski Sini -01

Oksanen Siiri -02

Pakarinen Laura -00

Pietilä Emilia -03

Pietilä Olivia -03

Raiski Essi -99

Valtola Ulla -02

Vesanen Pinja -99

Väätäjä Maija -01