FBC Turku 25 vuotta

FBC Turun perustamiskokous pidettiin toukokuussa 1995 Mikonmökissä Mikaelinkirkon naapurustossa 25 vuotta sitten. FBC Turun toiminnan lähtökohtina ovat koko matkan ajan olleet innovatiivisuus, ketteryys ja näyttävyys. Näistä lähtökohdista aloimme työstää myös nyt julkaistavaa koko seuraa koskevaa ulkoasun päivitystä.

Viisi vuotta sitten FBC Turun 20-vuotis juhlavuonna julkaistiin käytössä oleva kilpilogo, jossa seuran logoon tuotiin modernilla tavalla mukaan turkulaisuus. Tänään julkaistavan uuden logon myötä seuran värimaailma muuttuu entistä enemmän tummansini-kelta-punaiseksi, mikä tulee jatkossa näkymään myös seuran joukkueiden peliasuissa. Kuten kiitosta kerännyt FBC Turun -kilpilogo on myös uusi ulkoasu pitkälti seuran perustajajäseniin kuuluvan Antti Väärin käsialaa.

Yhteisten tummansinisten pelipaitojen ja seuratekstiilien myötä koko seura saa yhteisen värimaailman. Me emme olisi kuitenkaan me, jos emme uskaltaisi kokeilla asioita. Tästä syystä jatkossa miesten ja poikien sekä naisten ja tyttöjen värimaailmassa on myös profiloitumista edistäviä eroja. Ulkoisesti niistä näkyvin on miesten ja poikien siirtyminen keltaisiin shortseihin ja sukkiin sekä naisten ja tyttöjen siirtyminen punaisiin shortseihin ja sukkiin. Historiaa ei kannata kuitenkaan koskaan unohtaa ja siksi naisten liigassa pelaava FBC Loisto tulee kaudella 2020-2021 pelaamaan vielän osan kotipeleistään pääväriltään punaisissa vierasasuissa.

Muutokset herättävät aina tunteita. Kuten viisi vuotta sitten, muuttaessamme FBC Turun logoa, uskomme myös nyt, että hyvin suunniteltu uusi on parempi kuin vanha.

Ville Lintunen
toiminnanjohtaja