FBC Turku jatkaa F-liigassa kaudella 24-25

FBC Turku – M-Team 6-4 (3-1, 3-1, 0-2)
Ottelusarja FBC Turulle voitoin 3-1

Beecee otti perjantaina F-liigakarsintojen toisessa vaiheessa kolmannen voittonsa M-Teamista ja varmisti näin paikkansa F-liigassa myös tulevalle kaudelle. Näin joukkueen saldoksi kaksivaiheissa karsinnoissa tuli seitsemästä pelistä kuusi voittoa ja viime kevään kaltainen kasvutarina sai uusintansa.

Perjantain pelissä M-Team onnistui jälleen avausmaalin teossa, mutta tästä ei kotijoukkueen hätkähtänyt. Aaro Ollikaisen, Joel Rodaksen ja Aleksi Hiltusen onnistuessa päästiin ekalle tauolle 3-1 johtoasemassa. Eetu Erkkilä kaventaa toisen erän alussa ylivoimalla vielä kertaalleen vieraat maalin päähän ja peliin hetkellisesti mukaan. Verneri Tuononen onnistuu erän puolivälissä omasta riparistaan runnomaan kotijoukkueen neljännen maalin ja vielä Nikolas Laaksonen ja Rodas illan toisellaan onnistuvat lisäämään johtoa jo viiteen maaliin niin alkoi peli sekä ottelusarja olemaan paketissa. Päätöserässä M-Team onnistui kirimään vielä kahden maalin päähän, mutta todellista uhkaa ei enää päässyt syntymään ja näin turkulaisryhmä pääsi juhlimaan sarjapaikan uusimista summerin soidessa.

FBC Turun toinenkin F-liigakausi oli todellinen kärsimysnäytelmä ja pistepotti jäi viime kauttakin laihemmaksi. Liigakarsinnoissa joukkue kuitenkin näytti taas todellisen luonteensa, kun sarjapaikka uusiutui viime kauden tapaan tyylikkäästi. Tämän kauden karsintoihin osui kaksi kulminaatiopistettä, joiden avulla joukkue hyvin pitkälti käänsi sarjat itselleen. Ensimmäisessä vaiheessa toinen peli Kirkkonummella oli pahasti valumassa kotijoukkueelle, mutta niin vain päätöskympillä kahden maalin tappioasema kääntyi kahden maalin voitoksi ja tämä käänsi sarjan Beeceelle. Toinen ratkaiseva käänne oli M-Team sarjan avauspeli Ruskeasuolla, jota isännät johtivat päätöserän alussa jo 5-1 lukemin, mutta niin vain sekin kirittiin maali kerrallaan tasoihin ja sitten raapaisevasti kymmenen sekuntia ennen päätöstä Atte Kurkikangas onnistui tuikkaamaan vielä voittomaalinkin.

Tässä vaiheessa FBC Turun miesten F-liigajoukkue haluaa kiittää kaudesta kannattajiaan sekä yhteistyökumppaneitaan. Uuden kauden valmisteluista ja sopimustilanteesta tiedotamme jo lähiaikoina, kun olemme ensin vetäneet hetken happea.

Perjantain maalikooste tarjolla tuttuun tapaan Ruutu-palvelusta.