FBC Turku on mukana Elämänvirtaa-verenluovutuskampanjassa

Beecee ojentaa kätensä osallistumalla Punaisen Ristin Veripalvelun ja Carunan yhteiseen kampanjaan. Suomen Punainen Risti ja Caruna järjestävät yhteistyössä kampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta Veripalvelun toiminnasta ja viestiä uusien vapaaehtoisten verenluovuttajien jatkuvasta tarpeesta.


FBC Turulle on määritetty oma verenluovutuspaikka SPR:n Veripalvelun Turun veripalvelutoimistoon joka sijaitsee osoitteessa: Yliopistonkatu 29b.

Mainitse saapuessasi tulleesi seuramme kautta, niin olet osana FBC Turun veriryhmää!

FBC Turku haastaa kaikki seuran täysi-ikäiset jäsenet ja koko seurayhteisön ojentamaan kätensä hyvään tarkoitukseen, ja osallistumaan verenluovutuskampanjaan!

Lisätietoja: https://caruna.fi/elamanvirtaa

Kampanjan virallinen lehdistötiedote:

#Elämänvirtaa-kampanja innostaa luovuttamaan verta

Verenluovutustoiminta on vapaaehtoisten varassa, ja uusia luovuttajia tarvitaan jatkuvasti. Salibandyseurat Seinäjoen Peliveljet SPV, Esport Oilers ja FBC Turku lähtivät yhdessä mukaan yhteisölliseen #Elämänvirtaa-verenluovutuskampanjaan tärkeän asian puolesta.

Salibandyn F-liigan syyskauden ajan joukkueet aktivoivat yleisöään ja ystäviään luovuttamaan verta seuran nimeä kantavan veriryhmän alla.

”Tahtotilamme on kasvattaa verenluovuttajien määrää ja innostaa koko salibandy-yhteisö perheineen ja tuttavineen mukaan hyvän asian puolesta. Kampanjan aikana luovutamme itse verta ja haastamme myös muut tekemään samoin”, kertoo SPV:n toiminnanjohtaja Tommy Koponen.

Kampanja-ajan 16.9.2022–21.12.2022 tavoite on saada mahdollisimman moni luovuttamaan verta. Kauden lopussa selviää, mikä salibandyseura onnistui parhaiten.

”Seurojen veriryhmän nimissä tehtyjen verenluovutusten määrä päivittyy Elämänvirtaa.fi-sivustolle, joka toimii kannustimena kampanjan ajan. Tiedotamme aiheesta myös seuran omilla verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa”, kertoo Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja.

Jokainen meistä tarvitsee monenlaista virtaa

#Elämänvirtaa-kampanjan mahdollistajana toimii sähköjakeluyhtiö Caruna yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa. Caruna tekee yhteistyötä myös Salibandyliiton kanssa. Tavoitteena on edistää liikkumista ja liikunnallista elämäntapaa ja näin tuoda energiaa arkeen.

“Kampanjan avulla halutamme saada mahdollisimman moni innostumaan verenluovuttamisesta ja kasvattaa tietoisuutta Veripalvelun toiminnasta sekä uusien vapaaehtoisten verenluovuttajien jatkuvasta tarpeesta,” sanoo Carunan viestintä- ja markkinointijohtaja Leena Lehti-Stenholm.

”Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu huolehtii keskitetysti koko Suomen veripalvelutoiminnasta.

Caruna haluaa nostaa esille SPR:n tekemää elintärkeää työtä ja omalta osaltaan vauhdittaa verenluovuttajien määrän kasvua koko maassa”, Lehti-Stenholm jatkaa.

Sairaalat käyttävät verivalmisteita muun muassa leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Verihiutaleet säilyvät käyttökelpoisina vain viisi päivää, ja uusia luovuttajia tarvitaan jatkuvasti.

Kampanja-aikana 16.9.2022–21.12.2022 verenluovuttajien toivotaan käyvän joko lähimmässä veripalvelutoimistossa tai missä tahansa verenluovutuspaikassa. Kaikki luovutuspaikat löytyvät Veripalvelun sivulta www.veripalvelu.fi. Luovutuksen voi tehdä missä päin Suomea tahansa, kunhan muistaa mainita seuran veriryhmän verta luovuttaessa.

“On todella innostavaa olla mukana tässä yhteisessä projektissa, jossa urheilun avulla tehdään hyvää. Salibandy on yhteisöllistä ja mukaansatempaavaa toimintaa. Lajin vaikutusalue on suuri, ja on hienoa, että pystymme tavoittamaan kerralla paljon ihmisiä tämän tärkeän asian puolesta”, painottaa FBC Turun manageri Antti Vääri.