FBC Turku päivitti organisaatiotaan – tällaisia muutoksia tapahtui

FBC Turku on kuluvaan kevään aikana päivittänyt organisaatiotaan uudella valmennuspäälliköllä, fysiikkapäävalmentajalla sekä viestintäpäälliköllä. Samalla yhteydessä myös Sari Laaksosen työnkuva laajenee, mutta hän pitää vanhan nimikkeensä seurakoordinaattorina.

Laaksonen kommentoi työnkuvansa muutosta näin:
”Tarkoituksena tällä muutoksella on siirtää Villeltä juoksevia asioita minulle. Minulta saa ja kannattaa kysyä asioita! Jos en osaa suoraan vastata, otan asiasta selvää, sillä olen kaikkia varten täällä.”

Viime kaudella valmennuspäällikön tehtävät kuuluivat miesten ja naisten edustusjoukkueiden päävalmentajille, mutta yhteisellä päätöksellä todettiin, että valmennuspäällikön tulee olla kokopäiväisesti tehtävää tekevän henkilön. Tällä seuran toiminnan laatua saadaan kehitettyä optimaalisimmalla tavalla.

Seuran valmennuspäälliköksi on valittu Joni Burman, joka aikaisemmin on toiminut mm. FBC Turun harrastepäällikkönä ja miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä. Burmanin aiemmin hoitamat harrastepäällikön työtehtävä tulee jakautumaan niin, että Sari Laaksonen ottaa vastuulleen osan tehtävistä ja Burman hoitaa jatkossakin mm. ohjaajakoulutuksia.

Miesten ja naisten edustusjoukkueiden valmennuksen julkistuksen yhteydessä jo esille tullut seuran uusi fysiikkapäävalmentaja Teemu Näreoja on pitkänlinjan salibandytekijä, joka on itse niin pelannut kuin valmentanut sekä toiminut myös erotuomarina. Näreoja ottaa seuran fysiikkapäävalmentajan tehtävän innoissaan vastaan:
”Olen ollut salibandyssa mukana jo 25 vuotta, joten olen huomannut, että olisi tärkeää tuoda pelaajapolkuihin fysiikkavalmennuksen osalta tasainen jatkumo. Tämä tehtävä on erittäin tärkeä kilpailuetu seuralle, sillä yhtenevien valintojen ja harjoittelun jaksottamisen myötä voimme tuoda uuden punaisen langan treenaamiseen.”

Kesken viime kauden miesten edustusjoukkueen viestintää vahvistamaan liittyneen Roosa Vilkasen työnkuva laajenee. Riku Hämäläisen siirtyessä muihin tehtäviin naisten edustusjoukkueen viestinnästä, Vilkanen ottaa tämän pestin myös haltuun, ja samalla työnkuva muuttuu seuran viestintäpäälliköksi.

FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen kommentoi muutoksia näin:
”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että kaikki neljä ovat mukana, sillä se on jo lyhyessä ajassa näkynyt toiminnassamme. Tavoitteena meillä on näillä muutoksilla nostaa kokonaisvaltaisesti seuran toimita seuraavalle tasolle.”