FBC Turun ohjeistukset joulukuun toiminnastaan

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti eilen maanantaina 1.12.2020 ja Turun kaupunki tänään 2.12.2020 tiukentuneista koronaohjeista harrastustoiminnan toteuttamisessa. Vaikka lasten ja nuorten liikuntaharrastaminen sisätiloissa on edelleen mahdollistettu, niin sen toteuttaminen on tehty haastavaksi, koska

  • turvaetäisyydet (1,5m) tulisi säilyttää ja
  • itse pelaaminen suositellaan lopetettavaksi.

Vaikka tiedossamme ei ole, että seurassamme tai ylipäätään sisäpalloilun parissa Turun alueella olisi todettu yhtäkään harjoittelun tai pelaamisen yhteydessä tapahtunutta koronatartuntaa, niin haluamme toimia annettujen viranomaisohjeiden mukaisesti.

OHJE ON JAOTELTU SEURAAVASTI

  • Edustustusjoukkueet (M1 ja N1)
  • Aikuisjoukkueet (M2, M3, M4, M5 ja N2, N3)
  • Juniorijoukkueet (A-p, B-p, C2-p, D1-p, D2-p, E1-p, E2-p, F1-p, A-t, C-t, D-t, E-t, F-t)
  • Kortteliliigajoukkueet (2012-p, 2013-p, 2014-p, 2015-p ja tyttöjen sb-koulu)
  • Lapsi-aikuisryhmät (2016-syntyneet ja 2017-syntyneet)
    .

LAPSI-AIKUISRYHMÄT JA KORTTELILIIGAJOUKKUEET

Harjoitukset pidetään kuluvalla viikolla 49 vielä normaalisti, mutta tämän jälkeen ryhmät siirtyvät joulutauolle muutamaa viikkoa normaalia aiemmin. Kuitenkin jos ryhmällä on vuoro joulukuussa Sport Gardenilla tai SB Areenalla voi se käyttää kyseisen vuoron, jos vetäjät katsovat, että he kykenevät toteuttamaan toimintaa, joka on annettujen viranomaisohjeistusten mukaista. Lisäksi mahdollisia syyskauden päättäjäisiä on viranomaisohjeita noudattaen mahdollista järjestää tämän viikon jälkeenkin joulukuussa.
.

JUNIORIJOUKKUEET

Harjoittelua on mahdollista jatkaa Sport Gardenilla, SB Areenalla ja Turun kaupungin tiloissa noudattaen annettuja viranomaisohjeistuksia. Tämä vaatii kuitenkin monessa tapauksessa harjoittelun muokkaamista, koska ohjeistuksen mukaisesti varsinaista pelaamista ei saisi tapahtua ja turvavälit tulisi säilyttää. Tämä voi tarkoittaa mm. fysiikkaharjoituksia sekä pallotekniikkaharjoituksia. Jos joukkue päättää jatkaa harjoittelua näiden rajoitteiden puitteissa on hyvä käydä tilanne pelaajien kanssa lävitse ennen harjoittelun jatkamista, jotta he ymmärtävät miksi toimitaan poikkeuksellisella tavalla.

Suosittelemme, että nekin juniorijoukkueet jotka päättävät nyt jatkaa harjoittelua siirtyisivät hieman etupainotteisesti 18.12 mennessä joulutauolle.
.

AIKUISJOUKKUEET

Tämän hetkinen suositus on, että yli 20-vuotiaiden ei tulisi osallistua sisäliikuntaharrastuksiin. Kuitenkin vuorojen käyttäminen Sport Gardenilla ja SB Areenalla on edelleen mahdollista kuluvan viikon jälkeenkin ja tavoitteena tulee olla viranomaisohjeiden noudattaminen. Salivuorot soveltuvat tällöin mm. laukaus ja tekniikkaharjoitteluun ja fysiikkaharjoitteluun.
.

EDUSTUSJOUKKUEET

Koska sekä miesten että naisten edustusjoukkue katsotaan kuuluvaksi pääsarjajoukkueisiin jatkuvat niiden harjoitukset toistaiseksi normaalisti Turun kaupungin tiloissa ja Sport Gardenilla. Huomioitavaa on tällöin tila kohtaiset maskien käyttö yms. ohjeet. Kuitenkaan miesten ja naisten edustusjoukkueiden joulukuisissa sarjapeleissä ei saa olla yleisöä.
.