Happee vei karkit käsistä Hirviteatterin toisella puolikkaalla

Happee – FBC Turku 9-3 (0-2, 3-1, 6-0)

Beecee sai hyvän alun peliin lauantaina Jyväskylän monitoimitalolla, kun se johti 0-2 ekan erän jälkeen Elliot Wingrenin ja Nikolas Laaksosen maaleilla. Kotijoukkue oli läpi pelin vahvemmin pallolla, mutta keltaiset puolustivat nöyrästi keskustaa ja iskivät terävästi vastaan pallon saadessaan. Avauserässä homma toimi kuin junan vessa ja toisessa erässäkin eka puolikas oli vielä hyvää tekemistä, sillä ilman epäonnekasta pomppua sekin olisi mennyt vielä verkko puhtaana. Valitettavasti jänne ei kestänyt taaskaan täyttä peliaikaa ja Happee ansaitsi vahvalla päätöserällään kaikki kolme pistettä.

Happee avausmaalia saatiin odottaa melkein ottelun puoliväliin ja tuuria oli siinä hirvillä matkassa runsaasti. Pallo pomppasi vinossa olleesta päätylankusta suoraan Niko Laitin lapaan, jolla oli helppo työ viimeistellä ohi toisella tolpalla päivystäneen Jens Beijarin. Kotijoukkue pääsi paremmin helpottavan avausmaalin jälkeen peliin mukaan ja samalla juoni muuttui avoimempaan suuntaan, joka satoi myös Happeen laariin. Toisen erän loppuun nähtiin vielä kolme lisäosumaa, joista kahdesta vastaiskumaalista vastasi kotijoukkueen maajoukkuepuolustaja Markus Sipronen. Siihen väliin pääsi Atte Kurkikangas vielä kertaalleen tekemään turkulaisille johtomaalin.

Päätöserän alussa keltainen sukellusvene onnistui hyydyttämään Happeen ylivoimapelin, mutta samaan paineeseen illan tehomies Jami Manninen (2+3) laukoi kotijoukkueen ensi kerran edelle. Ennen erän puoliväliä rasittava Hirvivaara-ralli ehti pyörähtää kajareista vielä pariin otteeseen ja samalla mureni turkulaisrangat. Pari turhaa jäähyä viimeiseen kymppiin ja Happee pääsee rallattelemaan luvut jälleen kerran turhan rumiksi.

– Ennen peliä joukkueelle korostettiin hyvää starttia matsiin ja sellainen myös saatiin. Teeman mukaisesti onnistuttiin pitämään Happee ulkokehillä ja tätä kaavaa noudatettiin kohtalaisen hyvin ensimmäiset 40 minuuttia. Maalinteko oli kuitenkin jälleen haastavaa ja pelin loppupuolella selkäranka sitten naksahti ja päästettiin kaveri turhan pitkälle karkumatkalle. Kyllä meidän tekeminen vaatii paljon parempaa pelikuria ja kovempaa tahtotilaa, jotta jokainen saa kirivaiheessa itsestään enemmän irti – koska sellaisia tilanteita on tulossa lisää tällä kaudella. Pelaajat nostivat matsin jälkeen kopissa hyvän pointin esiin, että kauden ensimmäisestä 120 minuutista olemme pelanneet voittavaa salibandya 80 minuuttia. Se ei vain tällä sarjatasolla riitä. Rutiinitasoa on nostettava jälleen korkeammaksi. Beecee ei hae tällä kaudella sisupuukkoja vaan voittoja, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Juuso Silen pelin jälkeen.

Ensi viikolla päästäänkin sitten ekaa kertaa kotiyleisön eteen Kupittaalle, kun keskiviikkona saadaan vieraaksi Nokian KRP ja sunnuntaina OLS. Liput ja kausikortit tuttuun tapaan Tiketistä.