HOPEANAULA: VERBAALISTA TAISTELUA ON LUVASSA!

FBC Turku ja Josba aloittavat F-liigakarsintojen finaalisarjan lauantaina Turussa. Kolmella voitolla lunastetaan paikka ensi kaudeksi F-Liigaan. Millaisin tunnelmin sarjan alkua odotellaan keltaisen sukellusveneen konehuoneessa, niin siitä otti selvää FBC Turun nettitoimitus haastatellen tuoretta isää ja Beeceen värikästä luottopakkia Antti Hopeanaulaa.


Ensiksikin onnea vielä kerran tuoreelle isälle! Miten arki on muuttunut, kun poikavauva saapui viime viikolla rikastuttamaan perhe-elämäänne?

– Kiitos paljon! Kyllähän tässä on melkosta opettelua ollut, mutta hienosti ollaan yhdessä puolison kanssa kotona pärjätty ja poikakin tuntuu viihtyvän. Ruoka maistuu ja vaippoja kuluu, mutta hienosti tainnut periä isän unenlahjat, sillä hyvin on vanhemmatkin saanut levättyä. Vaikka päivät pyörivätki suurelta osin kakkavaipan vaihtamisen ympärillä niin silti on päässyt hyvin joukkueen mukana reenaamaan ja viilaamaan kuvioita kuntoon finaalisarjaa varten. Tästä iso kiitos kotipuoleen!

Sitten vähemmän tärkeisiin asioihin, mutta kuitenkin suuria tunteita myös herättäviin. Olit kaudella 15-16 Tepsin A-junioreiden kapteenina häviämässä finaalisarjaa, joten tämä kevät on kohdallasi toinen kerta kun pääset maistamaan finaalipelejä. Millaisia muistoja ja oppeja tästä ekasta kerrasta on jäänyt?

Nuo finaalipelit ovat ehdottomasti oman salibandyurani kohokohta. Silloin tosiaan ”pääsi” kokemaan sen finaalin karumman roolin eli häviäjänä olemisen. Häviäminen ei koskaan ole mukavaa, mutta tuohon paikkaan se tuntuu vielä rajummalta. Uskon kuitenkin, että finaalin häviäminenkin kasvattaa isosti pelaajaa ja siitä saa hyvin nälkää ja kiukkua seuraavaan kertaan, kun paikka finaaleihin aukeaa. Seuraavana vuonna useampi saman joukkueen pelaajahan olikin voittamassa A-nuorten mestaruutta, joten eiköhän nyt ole itsekkin aika vaihtaa voittajan puolelle!Takana on sarjat Kooveeta sekä Hawksia vastaan. Mitä eroavaisuuksia sarjassa Josbaa vastaan on ennalta odotettavissa verrattuna kevään aiempiin koitoksiin?

Uskon, että isoin muutos kahteen aiempaan sarjaan tulee tapahtumaan kaukalon sisällä verbaalisen ”sodankäynnin” puolelta. Molemmista joukkueista löytyy useampi moottoriturpa, jotka pyrkivät siten hieman horjuttamaan vastustajan peliä. Tärkeää on pitää oma pää kylmänä ja keskittyä olennaiseen eli pelien voittamiseen! Mukavan lisämausteen tuo myös Josban ”ultrat”, jotka ainakin Joensuussa ovat luoneet hyvää tunnelmaa. Viime kotipelissä meilläkin oli upea tuki kotiyleisöltä ja toivotaan, että vähintään samanlainen meno jatkuu finaaleissa!

Perhevelvollisuuksien vuoksi olit poissa neljännestä pelistä Hawksia vastaan. Miltä tuntui katsella kotisohvalla, kun omalla joukkueella oli sarjassa katkon paikka?

– Pakko myöntää, että meikäläistä ei oo kyllä tehty kotikatsomoon sohvan ääreen pelejä seuraamaan. Luotto jätkiin oli kova eikä hetkeäkään tarvinnut epäillä etteikö kundit hoitaisi hommaa kotiin. Mielummin sitä kuitenki pelejä on ratkomassa kaukalon puolella niin ei ehdi niin paljoa miettimään ja stressaamaan lopputulosta.


Beeceen keltainen sukellusvene ei aikoihin ole näin keväällä pelannut, mitkä ovat tunnelmat joukkueen sisällä?

– Tunnelma on erittäin hyvä ja odottavainen! Iso työ ollaan tehty, että ollaan tähän pisteeseen päästy. Hienoa nähdä kuinka luottavainen ja rento fiilis jokaisella joukkueen sisällä on. Kaikki kuitenkin tietää myös sen, että työ on vielä kesken.

Nimeä vielä perusteluineen molemmista joukkueista yksi pelaaja jota kannattaa tässä sarjassa seurata?

– Josban puolelta esiin voisi nostaa puolustaja Olli Arkkilan. Liigakentilläkin viilettänyt kaveri on ollut keväällä kovassa vireessä ja on iso osa joukkueen ja varsinkin oman kentällisensä pallollista peliä. Kaverilta löytyy kyky tehdä itse maali tai tarjoilla kaverille takiksille.

– Meidän joukkueesta esille nostaisin Oliver Niemelän. Uskon, että on aivan täydellinen pelaaja tähän sarjaan. Repii, raastaa ja suu käy kokoajan. Sen lisäksi, että pääsee mukavasti kaverin ihon alle niin siinä sivussa pystyy helposti heiluttamaan verkkoa.F-liigakarsintojen finaalisarjan otteluohjelma:

La 16.4. klo 15.00 FBC Turku – Josba
Su 17.4. klo 17.00 Josba – FBC Turku
To 21.4. klo 18.30 FBC Turku – Josba

Tarvittaessa:
La 23.4. klo 17.00 Josba – FBC Turku
Su 24.4. klo 15.00 FBC Turku – Josba

Liput FBC Turun kotiotteluihin:

Yksittäislippu 10,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 5,00 €
Lapset alle 15v. 5,00 €
Lapset alle 4v. ilmaiseksi

Liput ennakkoon täältä: https://fbcturku.eventiolive.fi/

FBC Turun kausikortti sekä jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn F-liigakarsintasarjan kotiotteluihin. FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 5 €.

Kaikki pelit ovat tuttuun tapaan nähtävissä FBC Turun Solidsport-kanavalla.