Hopeanaulan hattutemppu tyrmäsi Pirkat puoleen tuntiin

Pirkat – FBC Turku 2-7 (1-2, 0-4, 1-1)

Beecee pääsi hyvin valmistautuneena Pirkkalaan ja oli nyt läpi pelin selvästi kuskin paikalla. Aivan pelin alussa oli isännillä oli pari paikan poikasta joka olisi voinut tuoda mutkia matkaan, mutta tuskin olisi hommaa kääntänyt. Vahvan pelin läpiviennin pystyi joukkue nyt Pirkkalan lauantai-illassa esittämään ja peli oli käytännössä taputeltu ekaan puolituntiseen. Isoimmin liekehti nyt ykköskentän vasen puolustaja Antti Hopeanaula joka runnoi samalla kaavalla kolme maalia ihan veskarin nokan edestä ja hattutemppu oli valmis toisen erän puolivälissä.

Hyvin oli tiedossa, että Pirkkoja vastaan pitää päästä pelissä edelle jolloin kurinalaisesti puolustava joukkue joutuu avaamaan pakkaansa. Keltapaidat oli paikoissaan alussa nyt terävämpi ja sen jälkeen isännillä ei ollut enää mitään palaa. Päätöserässä tuntui myös usko jo loppuvan vai säästeltiinkö sitten jo paukkuja huomiseen LNM-peliin. FBC Turku palasi voiton myötä Divarin kärkeen.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

Tällaista tiiviisti puolustavaa joukkuetta vastaan otteluiden alut ovat poikkeuksellisen tärkeitä ja nyt onnistuimmekin pääsemään parin maalin karkumatkalle jo varsin aikaisessa vaiheessa. Johtoaseman myötä saimmekin vietyä ottelun läpi oikeastaan juuri sillä tavalla kuin halusimmekin, kun taas Pirkat joutuivat takaa-ajajina heille haastavaan tilanteeseen.

Positiivisena asiana täytyy tässä kohtaa mainita myös se, että on näillä ensimmäisillä kierroksilla saatu selvänumeroisia voittoja myös näistä matalalla ja tiiviimmin puolustavista joukkueista. Se antaa näyttöä siitä, että pystytään joukkueena entistä paremmin löytämään työkalut myös tällaisten vastustajien peittoamiseen. Tärkeintähän kuitenkin on pystyä mukautumaan erilaisiin vastustajiin ja kentällä esiintyviin erilaisiin haasteisiin.
FBC Turulla seuraa nyt ensi lauantaista alkaen mielenkiintoinen neljän pelin kotiotteluputki, kun Kupittaalla isännöidään yhdeksään päivään neljää eri vastustajaa:

La 31.10. klo 19.00 FBC Turku – Saipa
Ke 4.11. klo 18.30 FBC Turku – Rangers
La 7.11. klo 18.30 FBC Turku – O2-Jyväskylä
Su 8.11. klo 18.00 FBC Turku – LNM