Huima kiri toi voiton karsintasarjan avauksessa Ruskeasuolla

M-Team – FBC Turku 5-6 (1-1, 3-0, 1-5)

Karsintasarja lähti käyntiin lauantaina Ruskeasuolla aika erilaisella näytelmällä, kuin mitä viime vuonna koettiin samojen joukkueiden kohdatessa. Toisen erän musta kaksiminuuttinen oli käydä kalliiksi Beeceelle, mutta päätöserän huima kiri neljän maalin takaa ensin tasoihin ja loppuhetken voittomaali toi sarjan avausvoiton keltaiselle sukellusveneelle.

Beecee hallitsi pallolla avauserää, mutta kotijoukkue onnistui avausmaalin teossa vastahyökkäyksestä. Kapteeni Juuso Forsmanin tarkka kuti seuraavassa vaihdossa tasasi puntit nopeasti. Erän loppuun tarjottiin paikkoja mennä myös johtoon ylivoimalla, mutta tässä vaiheessa ruuti oli vielä märkää.

Kotijoukkue tuli vahvasti toiseen erään ja momentum siirtyi heille. Ensimmäinen vitonen vielä kestettiin, mutta sitten vajaaseen pariin minuuttiin syntyi todella synkkä jakso johon M-team latoi kolme maalia. Tässä kohtaa oli usko todellisella koetuksella turkulaisleirissä. Power Breakin myötä saatiin rivit suoriksi ja siitä pikku hiljaa peliin takaisin mukaan.

Päätöserän alussa uskoa koeteltiin jälleen kovasti, kun yli-innokas karvauspelaaminen kostautui ja Joona Hokkanen pääsee läpiajosta siirtämään kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle. Onneksi kotijoukkue tyytyi varmistelemaan johtoasemaansa ja kahteen kenttään tiivistänyt Beecee otti pallonhallinan takaisin itselleen. Pitkät hyökkäykset alkoivat tuottamaan tulosta ja Forsmanin illan toinen aloittaa kirin. Minuutti myöhemmin Aaro Ollikainen nostaa maalin edestä turkulaiset jo kahden maalin päähän. Erän puolivälin juuri ylittyessä laittaa Verneri Tuononen tiukalla ranteella pallon putken alle ja oltiin jo maalin päässä. Selvästi tunsi kuinka kotijoukkue meni pieneksi selvän johdon sulaessa ja lopulta vajaa kuusi minuuttia ennen päätöstä latvialaispuolustaja Gustavs Griezitis tasoittaa pelin sisäänlyötikuvion päätteeksi. Molemmilla oli tämän jälkeen omat paikkansa, mutta Beeceen ykkönen lähti pelaamaan viimeistä hyökkäystä maltilla päätösminuutille lähdettäessä. Sentteri Nikolas Laaksonen malttaa odottaa avauksen kanssa aivan loppuun asti ja lopulta siirtää laitaan Verneri Tuonoselle, joka pyörähtää kulmasta maalille josta löytyy Atte Kurkikankaan lapa, joka ohjaa pallon pienestä kulmasta sisään ajassa 59.50. Satumainen nousu oli saanut huipennuksensa ja turkulaisleirissä juhlitaan sarjan avausvoittoa.

FBC Turun valmentajien kommentit:

”Tasainen vääntö jossa molemmilla oli omat hetkensä. Eka erä meiltä ok, vaikka hieman varovainen. Toisessa erässä kaveri pääsi kääntämään peliä ja onnistui tekemään muutaman maalin. Kolmanteen erään löydettiin tarvittava rentous ja rohkeus ja saatiin kurottua kaverin etumatka kiinni ja lopussa saatiin vielä survottua voittomaali. Eka täplä meille. Matka jatkuu.”

– Pasi Lehtonen –

”Molemmilla joukkueilla oli hetkensä ja iskettiin tiukka matsi. Maanantaina jatketaan Turussa.”

– Heikki Luukkonen –

Ottelusarja jatkuu maanantaina Kupittaalla ja molemmat joukkueet tulevat varmasti parantamaan, kun avauskamppailun jännitykset ovat nyt rapisseet pois. Kannattaa tulla siis päättämään pääsiäinen viihdyttävän salibandyviihteen parissa.Lauantain maalit ovat tuttuun tapaan nähtävissä Ruutu-palvelussa.